Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Αίγυπτος τώρα: Οι μαχαιροβγάλτες του Μόρσι επιτίθενται στους διαδηλωτές – 6 νεκροίΣε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Αίγυπτος


Αίγυπτος τώρα: Οι μαχαιροβγάλτες του Μόρσ ι επιτίθενται στους διαδηλωτές – 6 νεκροί



Ο στρατός δεν έχει επέμβει μέχρι στιγμής. Οι ισλαμοφασίστες είναι βαριά οπλισμένοι.




olympia.gr

Βίντεο από τη σημερινή αιματοχυσία στην Αίγυπτο - Σκληρές εικόνες..


Βίντεο-ντοκουμέντο για τη σημερινή αιματοχυσία στην Αίγυπτο, δείχνει έναν άνθρωπο νεκρό στο έδαφος και δίπλα του αίμα.
Τουλάχιστον τρεις διαδηλωτές σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, κατά τις πρώτες απογευματινές ώρες στο Κάιρο από ανταλλαγές πυρών ανάμεσα στο στρατό και οπαδούς του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μόρσι.


ΠΗΓΗ

 

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Αίγυπτος


Ο στρατός της Αιγύπτου ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης στις επαρχίες του Νοτίου Σινά και του Σουέζ αφού ένοπλοι ισλαμιστές επιτέθηκαν σε αεροδρόμιο στην πόλη Ελ Αρίς του Σινά.
Όπως έγινε γνωστό από την εφημερίδα "Αλ Αχράμ", ο διοικητής του Τρίτου Σώματος Στρατού Οσάμα Σακάρ δήλωσε πως η "κατάσταση ετοιμότητας" ενισχύθηκε στο υψηλότερο επίπεδο στις δύο επαρχίες εξαιτίας της επίθεσης.
Η επίθεση, η οποία ήταν η τελευταία σε μια σειρά επεισοδίων σχετικών με την ασφάλεια στην περιοχή αυτή, πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι. Δεν είναι σαφές αν τα επεισόδια ήταν συντονισμένα και αποτελούσαν αντίδραση στην καθαίρεσή του.
Στο μεταξύ, ο γενικός εισαγγελέας της Αιγύπτου ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτείται, λίγες μόλις ώρες μετά την αποκατάστασή του στη θέση αυτή, επικαλούμενος εν δυνάμει συγκρούσεις συμφερόντων στην εξέταση δικαστικών υποθέσεων, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που εκδόθηκε από τις υπηρεσίες του.
Ο Αμπντέλ Μεγκίντ Μαχμούντ, ο οποίος είχε διοριστεί στη θέση αυτή επί εποχής του Χόσνι Μουμπάρακ, είχε παυθεί το Νοέμβριο 2012 από τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος έχει τώρα καθαιρεθεί. Είχε επιστρέψει στα καθήκοντά του αυτή την εβδομάδα με απόφαση της δικαιοσύνης.
Παράλληλα, η Αφρικανική Ένωση (ΑΕ) ανέστειλε σήμερα τη συμμετοχή της Αιγύπτου σε όλες τις δραστηριότητές της, μετά την ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τις αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις.
Η αναστολή της συμμετοχής στην παναφρικανική αυτή οργάνωση είναι η συνηθισμένη απάντηση της ΑΕ σε οποιαδήποτε διακοπή της συνταγματικής διακυβέρνησης σε κράτος μέλος της.
"Σύμφωνα με την αρμοδιότητα που έχει από τα αρμόδια όργανα της ΑΕ, το Συμβούλιο της Αφρικανικής Ένωσης για την Ειρήνη και την Ασφάλεια αποφάσισε να αναστείλει τη συμμετοχή της Αιγύπτου στις δραστηριότητες της ΑΕ μέχρι την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης", δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του εν λόγω οργάνου ο Αντμόρε Καμπούτζι, γραμματέας του Συμβουλίου.
ΠΗΓΗ

Κάλεσμα για έξοδο των φιλελεύθερων στους δρόμους της Αιγύπτου

Ο φιλελεύθερος συνασπισμός της Αιγύπτου απηύθυνε «επείγουσα έκκληση» προς τους υποστηρικτές του να βγουν σήμερα στους δρόμους σε απάντηση στις διαδηλώσεις των ισλαμιστών υποστηρικτών του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.
Το Μέτωπο Εθνικής Σωτηρίας, το οποίο υποστήριξε την καθαίρεση του Μόρσι από το στρατό και το σχέδιο που ο τελευταίος ανακοίνωσε για διεξαγωγή νέων εκλογών, ανακοίνωσε πως ο κόσμος πρέπει να προστατεύσει από του αποκάλεσε "Επανάσταση της 30ής Ιουνίου" – αναφερόμενος στις μαζικές συγκεντρώσεις της περασμένης Κυριακής οι οποίες προκάλεσαν την κίνηση του στρατού.
Ο εκπρόσωπος του Μετώπου Εθνικής Σωτηρίας Χάλεντ Νταβούντ δήλωσε πως τα σχέδια των Αδελφών Μουσουλμάνων του Μόρσι και των ισλαμιστών συμμάχων τους να πραγματοποιήσουν σήμερα διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ισοδυναμούν με μια «αντεπανάσταση».
Οι στρατιωτικές αρχές έχουν καλέσει τον κόσμο να διαδηλώσει ειρηνικά και έχουν δηλώσει πως θα κρατήσουν τις αντίπαλες παρατάξεις σε απόσταση μεταξύ τους.
 defencenet.gr

Λάβρος κατά της Δύσης ο Ερντογάν για την Αίγυπτο…


Επίθεση εξαπέλυσε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν εναντίον των χωρών της Δύσης, κατηγορώντας τα ότι δεν μπόρεσαν να αρθρώσουν τη λέξη «πραξικόπημα» για να περιγράψουν τα γεγονότα στην Αίγυπτο…
«Τα πραξικοπήματα είναι διαβολικά, τα πραξικοπήματα βάζουν στο στόχαστρο λαούς, το μέλλον, τη δημοκρατία», είπε με το γνωστό του ύφος ο Τούρκος πρωθυπουργός, προδίδοντας πόσο την ανησυχία του αφού όσο να’ ναι, κάποιες ομοιότητες τις βλέπει ανάμεσα στην Αίγυπτο και τη χώρα του.
Με την ευκαιρία συνεχάρη και την… Αφρικανική Ένωση που καταδίκασε το πραξικόπημα και ανέστειλε την ιδιότητα του μέλος από την Αίγυπτο. Από τα πυρά του Ερντογάν δεν γλίτωσε και τοΕυρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο κατηγόρησε ότι δείχνει ασέβεια στις δικές του αξίες με το να μην αποκαλέσει την επέμβαση του στρατού ως πραξικόπημα.
Δεν τόλμησε να αναφερθεί ονομαστικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, που επίσης δεν έκαναν λόγο για πραξικόπημα, προφανώς με τη δικαιολογία ότι στην ουσία η Ουάσιγκτον δείχνει ενοχλημένη με την εξέλιξη, άρα είναι πιο κοντά στην τουρκική στάση. Δεν αντιλαμβάνεται φαίνεται ότι η στάση της Ουάσιγκτον δεν είναι λόγω… αρχών και αξιών, αλλά διότι φοβάται τις επιπτώσεις στα αδιέξοδα μέτωπα που έχει εμπλακεί, όπως αυτό της Συρίας, με την κυβέρνηση Ερντογάν να έχει παίξει τον ρόλο της στο να μπλέξει τους ενίοτε αφελείς Αμερικανούς σε μια ακόμη περιπέτεια.
Να θυμίσουμε, ότι κι εκεί για ανθρώπινα δικαιώματα μιλά ο Ερντογάν και όχι μόνο και μόνο στις αναλύσεις ειδικών διαβάζουμε για τις μύχιες σκέψεις και τις φοβίες του…
«Welcome to the world of international politics Tayyip»!
defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.