Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Ο Μόρσι πάει για να δικαστεί - Έρευνα εις βάρος του - Κάλεσμα στους οπαδούς του Μόρσι για διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα


 

Ο Μόρσι πάει για να δικαστεί - Έρευνα εις βάρος του


Η Αίγυπτος ανακοίνωσε  ότι θα διεξαχθεί ποινική έρευνα κατά του εκτοπισθέντος προέδρου της χώρας, Μοχάμεντ Μόρσι για παράνομες παρακολουθήσεις, υποκίνηση βίας και την πρόκληση βλάβης στην εγχώρια οικονομία.
Ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της Αιγύπτου κρατείται σε άγνωστη τοποθεσία από τις 3 Ιουλίου, όταν ο στρατός τον απομάκρυνε από την εξουσία, ωστόσο δεν του έχουν ασκηθεί διώξεις για οποιοδήποτε αδίκημα. Προσφάτως, η Ουάσινγκτον έκανε έκκληση για απελευθέρωση του Μόρσι και να σταματήσουν οι αρχές τις συλλήψεις ηγετών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Το γραφείο του εισαγγελέα δήλωσε ότι είχε λάβει καταγγελίες κατά του Μόρσι και 8 ακόμα ηγετικών στελεχών της Αδελφότητας. Στην ανακοίνωσή της, η εισαγγελία τονίζει πως ερευνά τις καταγγελίες προκειμένου να τεκμηριώσει έναν φάκελλο δικογραφίας, που θα επιτρέψει την κλήτευση των κατηγορουμένων σε ανάκριση.
Όπως υποστηρίζει ο στρατός, η απομάκρυνση του Μόρσι από την εξουσία αποτελεί μια δικαιολογημένη αντίδραση στις προσδοκίες των πολιτών, αφού εκατομμύρια άνθρωποι διαδήλωσαν κατά του Αιγύπτιου προέδρου.
Καταγγελίες όπως αυτές εναντίον του Μόρσι, αποτελούν το πρώτο βήμα για τη διεξαγωγή ποινικής διαδικασίας, επιτρέποντας στους εισαγγελείς να ξεκινήσουν έρευνες, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διώξεις, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς. Οι εισαγγελείς δεν αποκάλυψαν ποιος έκανε τις καταγγελίες.
onalert.gr

Κάλεσμα στους οπαδούς του Μόρσι για διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα
 
Ηγετικό στέλεχος του ισλαμιστικού κόμματος του πρώην προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, κάλεσε σε μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα για τη Δευτέρα, έπειτα από την ειρηνική διαδήλωση οπαδών του τέως προέδρου, που αξίωναν την επιστροφή του στην ηγεσία της χώρας.
«Την ερχόμενη Δευτέρα, Θεού θέλοντος, σε όλες τις πλατείες της Αιγύπτου, ενάντια στο στρατιωτικό πραξικόπημα», διεμήνυσε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook ο Εσάν ελ Εριάν, του Κόμματος Ελευθερίας και Δημοκρατίας, που συμμετέχει στην συμμαχία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.
«Η Αίγυπτος αποφασίζει μέσω της κάλπης, με τις διαδηλώσεις και τις μαζικές κινητοποιήσεις και τις ειρηνικές καθιστικές διαμαρτυρίες. Κανένα πρόσωπο, καμμία ομάδα εκλεκτών και ουδείς στρατιωτικός οργανισμός μπορεί να επιβάλλει την απόφασή του στον λαό», προσέθεσε.
Ο μεταβατικός πρωθυπουργός Χάζεμ αλ Μπεμπλάουϊ αναμένεται να ορκίσει την επόμενη εβδομάδα ένα νέο κυβερνητικό σχήμα, το οποίο θα κληθεί να εφαρμόσει τον «οδικό χάρτη», που στηρίζουν οι στρατιωτικοί. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα έχει αρνηθεί να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε πολιτική δραστηριότητα.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.