Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Αίγυπτος: Συγχαρητήρια Πούτιν-Ικανοποίηση Ισραήλ-Πυρ και μανία ο Νταβούτογλου με τους Αιγύπτιους στρατηγούς


«Ο Πούτιν συνεχάρη το λαό της Αιγύπτου για την αποβολή του φασιστικού καθεστώτος»


‘άναψαν οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης στην Αίγυπτο’


Ιούλιος 4, 2013.


Στις σελίδες του Facebook διάφορων αιγυπτιακών επαναστατικών κινημάτων, αναφέρεται ότι οι Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρι Πούτιν, απηύθυνε μήνυμα προς τον αιγυπτιακό λαό και στρατό.



Σε μια από τις πιο δημοφιλείς σελίδες στο Facebook είναι αυτή του WeLoveBasemYousef (φίλοι και λάτρεις της τηλεοπτικής σειράς του Bassem Youssef), όπου αναγράφεται: «Πούτιν: Στηρίζουμε τον αιγυπτιακό στρατό και το λαό. 


Οποιαδήποτε προσπάθεια ξένης επιθετικότητας θα βρει μπροστά  εμάς και την Κίνα».
Μια άλλη δημοφιλής σελίδα η «Egypt will never fall»,  γράφει τα εξής:


«Ειδικές ευχές από το Σιδερένιο Γεράκι (Βλαντίμιρ Πούτιν). «Στο μήνυμά του προς τον αιγυπτιακό λαό και στρατό ο Ρώσος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι οποιαδήποτε απόπειρα επέμβασης ξένων δυνάμεων στην Αίγυπτο, θα οδηγήσει σε άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση με το ρωσικό και τον κινεζικό στρατό».


Μια άλλη αναφορά στην ίδια σελίδα λέει:


«Ο Πούτιν στέλνει χαιρετισμούς στον αιγυπτιακό λαό για την αποβολή του ναζιστικού καθεστώτος της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας» και προσθέτει ότι είναι καιρός να ασχοληθούμε με τις εξωτερικές παρεμβάσεις και προσπάθειες της Αιθιοπίας να χτίσουν το «Φράγμα Αναγέννησης» στο Νείλο».



The Hellenic Information Team


«Ικανοποίηση Ισραήλ για το πραξικόπημα στην Αίγυπτο»
Η κυβέρνηση του Ισραήλ απέφυγε να εκφράσει τη θέση της για την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μούρσι, ο οποίος ανησύχησε πολλούς στο εβραϊκό κράτος, αλλά έγινε γρήγορα σαφές ότι δεν θα αθετούσαν τη συνθήκη ειρήνης, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.
Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου, αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με την απομάκρυνση του Μούρσι από τον αιγυπτιακό στρατό.


Ένας έμπιστος, όμως, του Νετανιάχου, ο Tzachi Hanegbi, εξέφρασε τη ελπίδα ότι ο διορισμός του Αντλί Μανσούρ θα οδηγήσει σε αποκατάσταση τις -σε μεγάλο βαθμό- παγωμένες σχέσεις του Ισραήλ,  με την κυβέρνηση του Καΐρου.


«Τα χθεσινά γεγονότα ενισχύουν την αίσθηση ότι, ίσως, έχουμε περάσει μια κακή περίοδο και τώρα θα υπάρξει μια ευκαιρία να αναπτύξουμε διπλωματικές σχέσεις με όποιον αναδειχθεί στην κυβέρνηση της Αιγύπτου στο εγγύς μέλλον», είπε ο Tzachi Hanegbi, στο ράδιο του Ισραηλινού Στρατού, σημειώνει το δημοσίευμα.

Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

 
Αίγυπτος: Ο στρατός απειλεί ευθέως τη Μουσουλμανική Αδελφότητα

  Ευθεία προειδοποίηση στην Μουσουλμανική Αδελφότητα να μην διολισθήσει στη στρατηγική της έντασης και της βίας, με αφορμή και το κάλεσμά της για “Παρασκευή άρνησης του πραξικοπήματος”, προειδοποιώντας ευθέως ότι θα αντιδράσει με σκληρό τρόπο.
  Η ηγεσία του αιγυπτιακού στρατού εξέδωσε ανακοίνωση, σημειώνοντας με έμφαση και σε όλους τους τόνους ότι δεν θα επιτρέψει πράξεις εκδίκησης ανάμεσα σε αντιμαχόμενες παρατάξεις, επιθέσεις σε γραφεία κομμάτων και φθορά δημόσιας περιουσίας.
  Η κατάσταση στην Αίγυπτο πάντως παραμένει εκρηκτική, ιδιαίτερα μετά τις συλλήψεις των ηγετικών στελεχών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, και της απαγόρευσης στα στελέχη της να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.
 defencenet.gr

Παγκόσμια Τράπεζα: Eλπίζει στη συνέχιση του δανεισμού της Αιγύπτου

  Ο πρόεδρος Τζιμ Γιονγκ Κιμ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Χιλή, δήλωσε την Πέμπτη σε δημοσιογράφους ότι η Παγκόσμια Τράπεζα ελπίζει να συνεχίσει το πρόγραμμα δανεισμού της Αιγύπτου, μετά την ανατροπή του εκλεγμένου με δημοκρατικές διαδικασίες προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι, από τον στρατό της χώρας.
  Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η Τράπεζα εξακολουθεί να προσπαθεί να κατανοήσει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Αίγυπτος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Πυρ και μανία ο Νταβούτογλου με τους Αιγύπτιους στρατηγούς
Του Νίκου Στέλγια
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ξεκαθάρισε την αντίθεσή του με το στρατιωτικό πραξικόπημα της Αιγύπτου

Ο κ. Νταβούτογλου απεύθυνε έκκληση στην νέα κυβέρνηση της Αιγύπτου για άμεση μεταβίβαση της διοίκησης της χώρας στην εκλεγμένη πολιτική ηγεσία.
Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου έστειλε αυστηρά μηνύματα στην νέα κυβέρνηση της Αιγύπτου.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε την αντίθεση της κυβέρνησης του με το στρατιωτικό πραξικόπημα της Αιγύπτου. Ο κ. Νταβούτογλου απεύθυνε έκκληση στην νέα κυβέρνηση της Αιγύπτου για να μεταβιβάσει άμεσα την διοίκηση της χώρας στην εκλεγμένη πολιτική ηγεσία.
Μιλώντας από το βήμα του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Νταβούτογλου δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η Άγκυρα δεν αποδέχεται τον ισχυρισμό ότι η Αραβική Άνοιξη έχει μετατραπεί σε «Αραβικό Χειμώνα».
Ο κ. Νταβούτογλου δήλωσε ότι στην νέα περίοδο η τουρκική κυβέρνηση θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό του αιγυπτιακού λαού. Ακόμη, ο έμπειρος Τούρκος διπλωμάτης δήλωσε ότι η κυβέρνηση του παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τις τελευταίες εξελίξεις στην Αίγυπτο.
Το απόγευμα της Πέμπτης, ο κ. Νταβούτογλου θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν. Στο επίκεντρο της συγκεκριμένης έκτακτης συνάντησης θα βρεθούν οι τελευταίες κρίσιμες εξελίξεις στην Αίγυπτο. Ο κ. Νταβούτογλου δήλωσε ότι ενδέχεται να πραγματοποιήσει νέες δηλώσεις μετά από αυτή την συνάντηση.
Οι δηλώσεις του κ. Νταβούτογλου ήρθαν ύστερα από μια σειρά τηλεφωνικών επαφών του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών με τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας και κάποιων αραβικών χωρών.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Την Τετάρτη το βράδυ, το στρατιωτικό πραξικόπημα στην Αίγυπτο προκάλεσε μεγάλη πολιτική αναστάτωση στην τουρκική πρωτεύουσα. Η κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), η οποία διατηρεί στενές σχέσεις με την προηγούμενη πολιτική εξουσία και το κίνημα των Μουσουλμάνων Αδελφών της Αιγύπτου, έσπευσε να ασκήσει δριμύτατη κριτική στους Αιγύπτιους πραξικοπηματίες.
Την νύχτα της Πέμπτης, διάφορα στελέχη του ΑΚΡ εμφανίστηκαν στα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια και εξέφρασαν την απογοήτευση της τουρκικής κυβέρνησης για τις τελευταίες εξελίξεις στην Αίγυπτο. Μιλώντας σε ένα ειδησεογραφικό δίκτυο, ο αντιπρόεδρος του ΑΚΡ και στενός συνεργάτης του Τούρκου Πρωθυπουργού, Νουμάν Κουρτουλμούς χαρακτήρισε ως «απαράδεκτη εξέλιξη» το στρατιωτικό πραξικόπημα της Αιγύπτου. Την συγκεκριμένη άποψη εξέφρασαν πολλά μέλη του ΑΚΡ μέσα από τις σελίδες της κοινωνικής δικτύωσης.
Οι κύκλοι της τουρκικής κυβέρνησης άσκησαν δριμύτατη κριτική και στην τουρκική αντιπολίτευση, η οποία προτίμησε να τηρήσει επιφυλακτική στάση απέναντι στις νέες εξελίξεις, οι οποίες λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ώρες στην Αίγυπτο. Σε αντίθεση με την επιφυλακτική στάση της αντιπολίτευσης, χθες το βράδυ, από το βήμα της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Καμέρ Γκιέντς έστειλε μια αυστηρή προειδοποίηση στην τουρκική κυβέρνηση. «Είδατε τι συνέβη στον Μόρσι. Και εκείνος είχε αστυνομική φρουρά», υπήρξαν τα χαρακτηριστικά λόγια του κ. Γκιέντς, τα οποία προκάλεσαν μίνι αναστάτωση στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος.
Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, παρακολούθησε τις εξελίξεις στην Αίγυπτο από τα παράλια της Μικρής Ασίας, όπου πραγματοποιεί τις καλοκαιρινές διακοπές του. Σήμερα, ο Πρόεδρος Αμντουλλάχ Γκιουλ έχει καλέσει τον πρέσβη της Τουρκίας στο Κάϊρο στο προεδρικό μέγαρο του Τσάνκαγια για διαβουλεύσεις.

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών σε «χειμερινή νάρκη»
Λίγες ώρες πριν το στρατιωτικό πραξικόπημα της Αιγύπτου, ένα δημοσίευμα της ιστοσελίδας της τουρκικής εφημερίδας «Χιουρριγιέτ» προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, μόλις λίγους μήνες πριν από το πραξικόπημα, η πρεσβεία της Τουρκίας στο Κάιρο έστειλε «καθησυχαστικό μήνυμα» στην Άγκυρα. Σύμφωνα με την πρεσβεία, στην νέα περίοδο, τα στρατιωτικά πραξικοπήματα πλέον αποτελούσαν παρελθόν για την Αίγυπτο.
* Ο Νίκος Στέλγιας είναι ανταποκριτής της «Κ» στην Κωνσταντινούπολη
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Αίγυπτος: Ένας στρατιώτης νεκρός σε επιθέσεις ισλαμιστών στο Σινά - Η ανατροπή του Μόρσι δεν ήταν πραξικόπημα, δηλώνει ο αιγύπτιος ΥΠΕΞ

Ένας στρατιώτης έχασε τη ζωή του σε επιθέσεις ένοπλων ισλαμιστών εναντίον αστυνομικών και στρατιωτικών φυλακίων στο Σινά, σύμφωνα με ιατρική πηγή.
Η ίδια πηγή ανέφερε ότι τραυματίστηκαν δυο στρατιώτες στη μια από τις επιθέσεις, η οποία σημειώθηκε εναντίον σημείου ελέγχου του στρατού στην περιοχή Aλ-Γκούρα, στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου.
Ένα αστυνομικό φυλάκιο και ένα κτήριο στο οποίο στεγάζονται οι στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών στη Ράφα δέχθηκαν επίθεση με ρουκέτα.
Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφερε ότι ισλαμιστές επιτέθηκαν σε αστυνομικά και στρατιωτικά φυλάκια σε πολλές πόλεις στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου του Σινά.
Πολλοί ισλαμιστές έχουν απειλήσει δημοσίως με επιθέσεις σε αντίποινα για την ανατροπή του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι.
Εν τω μεταξύ, ο ο αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Μοχάμεντ Κάμελ Αμρ μιλώντας με τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, τον διαβεβαίωσε ότι η ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι δεν ήταν στρατιωτικό πραξικόπημα.
«Η αμερικανική πλευρά αποτελεί έναν στρατηγικής σημασίας εταίρο για την Αίγυπτο και η ευημερία της Αιγύπτου είναι σημαντική γι' αυτούς», σημείωσε ο Αμρ και πρόσθεσε: «Ελπίζω ότι θα κάνουν μια σωστή ανάγνωση της κατάστασης, ότι αυτό δεν αποτελεί κατά κανέναν τρόπο ένα πραξικόπημα. Αυτή ήταν στην πραγματικότητα η απόλυτη επιθυμία του λαού».
Ο Κέρι τον διαβεβαίωσε, σημείωσε ο Αμρ, ότι η Αίγυπτος αποτελεί έναν στρατηγικής σημασίας σύμμαχο, η σταθερότητα του οποίου είναι σημαντική. Επίσης τον ρώτησε σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και ο αιγύπτιος υπουργός του απάντησε ότι δεν θα υπάρξουν αντίποινα κατά του προέδρου Μόρσι και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο
Αποφεύγει να μιλήσει για πραξικόπημα στην Αίγυπτο η διεθνής κοινότητα

Η διεθνής κοινότητα έμοιαζε σήμερα έτοιμη να συνεργαστεί με τη νέα εξουσία στην Αίγυπτο, έστω κι αν πολλές χώρες ζήτησαν να υπάρξει σύντομα επιστροφή στη δημοκρατική διαδικασία μετά την ανατροπή του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από το στρατό.

Καμιά μεγάλη δυτική δύναμη δεν έκανε ρητά λόγο για "πραξικόπημα" κατά του ισλαμιστή ηγέτη που είχε εκλεγεί δημοκρατικά πριν από ένα χρόνο, καθώς οι δημοκρατίες θα ήταν υποχρεωμένες να καταδικάσουν ένα πραξικόπημα.
Μια από τις εντονότερες αντιδράσεις ήρθε από τη Γερμανία, ο υπουργός Εξωτερικών της οποίας Γκίντο Βεστερβέλε έκανε λόγο για "μια σοβαρή αποτυχία για τη δημοκρατία στην Αίγυπτο".
"Επείγει για την Ευρώπη να επανέλθει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στη συνταγματική τάξη", πρόσθεσε απηχώντας το μήνυμα που εστάλη από πολλούς δυτικούς ηγέτες.
Μερικές ώρες αφού οι στρατιωτικοί, έπειτα από ένα μεγάλο λαϊκό κίνημα αμφισβήτησης, καθαίρεσαν τον πρόεδρο Μόρσι, που προέρχεται από τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως είναι "βαθιά ανήσυχος" για την εξέλιξη της κατάστασης στη μεγαλύτερη από τις αραβικές χώρες, στην οποία οι ΗΠΑ προσφέρουν σημαντική στρατιωτική βοήθεια.
"Καλώ τώρα τις αιγυπτιακές στρατιωτικές αρχές να επιστρέψουν όλη την εξουσία γρήγορα και με υπεύθυνο τρόπο σε μια πολιτική κυβέρνηση εκλεγμένη δημοκρατικά βάσει μιας ανοικτής και διαφανούς διαδικασίας", δήλωσε ο Ομπάμα.
Ο Ομπάμα δεν προέβη σε κανένα χαρακτηρισμό για την ανατροπή του Μόρσι, αλλά ανακοίνωσε μόνο ότι θα ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες και υπουργεία να μελετήσουν τις νομικές "συνέπειες" της νέας κατάστασης για την αρωγή που η Ουάσινγκτον προσφέρει κάθε χρόνο στην Αίγυπτο – και η οποία, σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία, δεν μπορεί να χορηγείται σε μια χώρα στην οποία έχει σημειωθεί πραξικόπημα.
Η Ουάσινγκτον διέταξε επίσης την εκκένωση της πρεσβείας της στο Κάιρο.
Η Βρετανία ανακοίνωσε πως θα συνεργαστεί με τη νέα εξουσία.
"Δεν υποστηρίζουμε τις στρατιωτικές επεμβάσεις σ΄ ένα δημοκρατικό σύστημα", δήλωσε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ. "Όμως θα εργαστούμε με τις αρχές που βρίσκονται στην εξουσία στην Αίγυπτο".
Ο Χέιγκ δήλωσε πως η ανατροπή της κυβέρνησης του προέδρου Μόρσι είναι ένα "επικίνδυνο προηγούμενο". Όμως "οφείλουμε να καταλάβουμε πως αυτή η επέμβαση είναι δημοφιλής", πρόσθεσε.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν ζήτησε σήμερα "να επανέλθει στην εξουσία το συντομότερο δυνατόν μια πολιτική κυβέρνηση, αντανακλώντας τις προσδοκίες του λαού". Πρόσθεσε πως μια πολιτική λύση θα πρέπει να ενώνει το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων.
Η Κίνα δήλωσε πως "σέβεται την επιλογή του αιγυπτιακού λαού" και κάλεσε επίσης σε διάλογο και συμφιλίωση.
Η Ρωσία κάλεσε από την πλευρά της όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Αιγύπτου να επιδείξουν "αυτοσυγκράτηση" και να τοποθετηθούν "εντός του δημοκρατικού πλαισίου, χωρίς βία και με σεβασμό των συμφερόντων όλων των στρωμάτων και όλων των θρησκευμάτων της αιγυπτιακής κοινωνίας", σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών.
Λιγότερο διπλωματικός, ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Δούμας, ο Αλεξέι Πούσκοφ, δήλωσε πως "η αραβική άνοιξη δεν έφερε τη δημοκρατία, αλλά το χάος".
Η ΕΕ κάλεσε επίσης όλες τις πλευρές "να επιστρέψουν γρήγορα στη δημοκρατική διαδικασία", κυρίως με τη διεξαγωγή νέων προεδρικών εκλογών, τις οποίες υποσχέθηκαν οι στρατιωτικοί, χωρίς όμως να προσδιορίσουν ημερομηνία.
Η ΕΕ απέφυγε να μιλήσει για πραξικόπημα, ζητώντας πάντως να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα του ανατραπέντος προέδρου Μόρσι.
Από τις αραβικές και τις άλλες χώρες της περιοχής, ο βασιλιάς Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας ήταν ο πρώτος ξένος ηγέτης που συνεχάρη το νέο προσωρινό πρόεδρο, τον Άντλι Μανσούρ, τον οποίο χαρακτήρισε "πρόεδρο της αδελφής Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου" πριν καν ο τελευταίος ορκισθεί.
Η Συρία, με την οποία ο πρόεδρος Μόρσι είχε διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις, δήλωσε πως η πτώση του αιγύπτιου προέδρου αποτελεί ένα "μεγάλο επίτευγμα".
Ο νέος εμίρης του Κατάρ, ο σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, συνεχάρη τον Άντλι Μανσούρ για την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του, όπως μετέδωσε το πρακτορείο QNA.
Το Κατάρ είχε προσφέρει δισεκατομμύρια δολάρια ως βοήθεια στην Αίγυπτο μετά την ανατροπή του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ το 2011 στο πλαίσιο των εξεγέρσεων της Αραβικής Άνοιξης.
Το Ιράν ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι σέβεται "τη βούληση του λαού" της Αιγύπτου και επέμεινε στην ανάγκη "να απαντηθούν τα νόμιμα αιτήματά του" μετά την ανατροπή του Μόρσι.
Το Ιράν "σέβεται τη βούληση του ευφυούς και πολιτισμένου αιγυπτιακού λαού και επιμένει στην ανάγκη να απαντηθούν τα νόμιμα αιτήματά του", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Αμπάς Αραγσί.
Στο Ισραήλ, η κυβέρνηση παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό σιωπηλή σχετικά με την κρίση στην πρώτη αραβική χώρα με την οποία υπέγραψε συνθήκη ειρήνης το 1979.
"Είναι ένα εσωτερικό αιγυπτιακό πρόβλημα", δήλωσε μόνον ο υπουργός Μεταφορών Ίσραελ Κατς. Όμως σύμφωνα με έναν αξιωματούχο που ζήτησε να μην κατονομαστεί, "η σημερινή κατάσταση στέλνει ωστικά κύματα σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο, εξ ου και μια κάποια ανησυχία στο Ισραήλ".
Από παλαιστινιακής πλευράς, ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς συνεχάρη το νέο πρόεδρο της Αιγύπτου "σ΄ αυτή τη μεταβατική φάση" και απέτισε "φόρο τιμής στο ρόλο που διαδραματίζουν οι ένοπλες δυνάμεις ώστε η Αίγυπτος να μην παρασυρθεί σ΄ ένα άγνωστο μέλλον".
Η Διεθνής Αμνηστία απηύθυνε από την πλευρά της έκκληση στο στρατό "να κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ασφάλεια κάθε πολίτη στην Αίγυπτο, όποιες κι αν είναι οι πολιτικές απόψεις του".
CAPITAL   Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.