Σχόλιο ΛΦ: Είπαμε, ο Έλληνας είναι ρατσιστής, ακροδεξιός κτλ. Έτσι, πιό εύκολα θα γίνει η γενοκτονία των Ελλήνων. Αυτή η οργάνωση ξέρουμε από ποιόν χρηματοδοτείται;
Με δεδομένο ότι γίνεται πολιτική με τα ανθρώπινα δικαιώματα, ειδικά από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ας αναλογιστούμε λίγο την ζημιά που γίνεται σε μια ευαίσθητη εποχή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας.
Δεν ήταν τυχαίο ότι κύκλοι του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών μιλούσαν για πονοκέφαλο από τις πολυπίκοιλες δράσεις-δηλώσεις-εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής με την Ελληνική διπλωματία να απολογείται συνεχώς σε εχθρούς και φίλους.
Πριν αρχίσουν διάφοροι συνωμοσιολόγοι να «τραγουδούν» ας σκεφτούν για ένα λεπτό, εκτός από τον ρόλο των διαφόρων οργανώσεων, τον ρόλο που έπαιξαν οι ανεξέλεγκτοι Χρυσαυγίτες και οι ακροδεξιές πρακτικές Δένδια και Σαμαρά, στην πρόκληση αυτής της κατάστασης.
Να τίθετει δηλαδή θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την Ελλάδα στην κεντρική (κεντρικότατη) διεθνή πολιτική σκηνή.
August 7, 2013
President Barack Obama
The White House
1600 Pennsylvania Avenue, NW
Washington, DC 20500
Dear President Obama:
We write in advance of your meeting with Prime Minister Antonis Samaras of Greece. We understand that your discussion will focus largely on economic challenges, trade relations, counterterrorism, and security concerns in the region, but we urge you to raise Greece’s struggle to combat hate crime and the failure of the Greek government to speak out consistently against intolerance and discrimination.
7 Αυγούστου, 2013
Προς Πρόεδρο Barack Obama
The White House
1600 Pennsylvania Avenue, NW
Washington, DC 20500
Αγαπητέ Πρόεδρε,
Σας γράφουμε πριν από τη συνάντησή σας με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά.Αντιλαμβανόμαστε ότι η συζήτηση σας θα επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στις οικονομικές προκλήσεις, τις εμπορικές σχέσεις, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, καθώς και τις ανησυχίες για την ασφάλεια στην περιοχή, αλλά σας καλούμε να θέσετε το θέμα της καταπολέμησης των εγκλημάτων μίσους στην Ελλάδα και την αποτυχία της Ελληνικής κυβέρνησης να εκφραστεί με συνέπεια ενάντια στην μισαλλοδοξία και τις διακρίσεις.
Η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα, το 2012, εντόπισε ρατσιστική βία εναντίον των ξένων, των μεταναστών και των Ρομά ως «το σημαντικότερο πρόβλημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στη χώρα. Η HRF τεκμηρίωσε την αύξηση των ρατσιστικών επιθέσεων κατά των προσφύγων, των αιτούντων ασύλου και των μεταναστών, αρχής γενομένης από το Μάιο του 2011. Εκατοντάδες Ασιάτες και Αφρικανοί έγιναν στόχοι βίας απόακροδεξιές ομάδες κατά τη διάρκεια ενός κύματος εγκλημάτων βίας τον Μάιο του 2011 και πολλών ακόμη ξυλοδαρμών, μαχαιρωμάτων και επιθέσεων σε καταστήματα που ανήκουν σε μετανάστες και έπειτα σε χώρους λατρείας.
Λόγω της αδυναμίας της Ελληνικής κυβέρνησης να προσφέρει επαρκή και ταχεία ανταπόκριση σεαυτές τις πράξεις, οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιώμάτων και των κοινοτήτων, έχουν ζητήσει από την Ελλάδα να επικεντρωθεί στην προστασία των θυμάτων και την ενίσχυση των μηχανισμών για τηνκαταπολέμηση των εγκλημάτων μίσους, μεταξύ άλλων μέσω προσαρμοσμένης νομοθεσίας, εκπαίδευσης της αστυνομίας και συνεργασίας με την κοινωνία των πολιτών.
Ενώ οι «νεοφερμένοι» στην Ελλάδα ζουν κάτω από μια συγκεκριμένη απειλή βίας, το μίσος πουτροφοδοτεί τις συμμορίες που είναι υπεύθυνες για τα εγκλήματα αυτά, γίνετα μόνιμο. Αντισημιτικέςσυμπεριφορές βρίσκονται στο επίκεντρο της λαϊκίστικης ξενοφοβίας που εξαπλώνεται απόυπερεθνικιστές υποστηρικτές. Ο δεξιός Λαικός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή απορρίπτει τιςνεοναζιστικές και φασιστικές ετικέτες, αλλά οι εκπρόσωποι του χρησιμοποιούν ναζιστικά σύμβολα,έχουν εξάρει τους ηγέτες των Γερμανών Ναζί στο παρελθόν, και έχουν εμπλακεί σε κατάφωρηξενοφοβική ρητορική. Όλα αυτά συμβάλλουν σε ένα εχθρικό περιβάλλον, στο οποίο οι μετανάστεςστην Ελλάδα είναι συντριπτικά τα θύματα από μια απότομη αύξηση των επιθέσεων εγκλημάτων μίσους. Η Ελληνική εβραϊκή κοινότητα αριθμεί σήμερα περίπου μόνο 5.000 άτομα και ακόμη δέχεται διακρίσεις, μαζί με άλλες μειονότητες, από τους υπερεθνικιστές πολιτικούς και τους υποστηρικτές τους. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής κατέχουν 18 από τις 300 έδρες (7%), στη Βουλή των Ελλήνων.
Η σημαντική παρουσία στις τοπικές και εθνικές κυβερνήσεις ενός κόμματος που ενστερνίζεταιαπροκάλυπτα ρατσιστικές και αντισημιτικές απόψεις και πολιτικές, είναι μια ανησυχητική διάσταση της συνεχιζόμενης παρουσίας του αντισημιτισμού και ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο στην πορεία των προσπαθειών για την αντιμετώπισή της. Αν και γενικά οι πολιτικοί ηγέτες στην Ελλάδα δεν υποστηρίζουν ανοιχτά τις απόψεις της Χρυσής Αυγής, δεν έχουν
αποτελεσματικά περιθωριοποιήσει αυτές τις μισαλλόδοξες πολιτικές δυνάμεις.
Σας προτρέπουμε να χρησιμοποιήσετε τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Σαμαρά για ναενθαρρύνετε την Ελληνική κυβέρνηση και να ασκήσετε επιρροή στους πολιτικούς ηγέτες να μιλήσουν πιο δυναμικά για να εξουδετερώσουν τον αντισημιτικό και ξενοφοβικό λόγο. Η ρητορική μίσους πρέπει να αντιμετωπιστεί με σαφείς δημόσιες δηλώσεις διαμέσου των πολιτικών και τηςοργανωμένης κοινωνίας των πολιτών, να καταδικάσουν την προκατάληψη και το μίσος και να επιβεβαιώσουν την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα όλων. Αυτές οι φωνές απαιτούνται για την αντιμετώπιση του αυξανόμενου κύματος των λαϊκίστικων κομμάτων στα σώματα των ψηφοφόρων, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Όταν οι πολιτικοί ηγέτες από όλες τιςκομματικές γραμμές μιλούν κατά του αντισημιτισμού και των συναφών μορφών μισαλλοδοξίας,στέλνουν ένα σημαντικό μήνυμα προς τις κοινότητες. Αυτή είναι μια πρακτική που είναι απολύτως αναγκαία, αλλά η οποία όμως δεν έχει αναπτυχθεί επαρκώς στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μια ισχυρή και ειλικρινή φωνή στα διεθνή φόρα για τα θέματα αυτά,αλλά είναι ζωτικής σημασίας ότι αυτό το μήνυμα επίσης θα παραδοθεί απευθείας στις διμερείς συζητήσεις με την Ελλάδα. Καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να συζητούν τις επιπτώσειςτων προκαταλήψεων και των διακρίσεων εδώ, στο εσωτερικό, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να προκαλέσουμε τους συμμάχους μας, όπως η Ελλάδα, να τηρήσουν τις δικές τους δεσμεύσεις σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματά, να τιμωρήσουν την βία που υποκινείται από προκαταλήψεις, να καταδικάσουν ανοιχτά το μίσος και με όποιον τρόπο να καταπολεμήσουν τον αντισημιτισμό και την μισαλλοδοξία.
Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας από αυτές τις συστάσεις.
Με εκτίμηση,
Elisa Massimino
Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
Επισύναψη,
Susan Rice, Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας
Stephen Pomper, NSS Ανώτερος Διευθυντής Πολυμερών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Karen Donfried, Ειδική Βοηθός του Προέδρου και Ανώτερη Διευθύντρια Ευρωπαϊκών Υποθέσεων
Victoria Nuland, υφυπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις
Uzra Zeya, Βοηθός Γραμματέας για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Εργασία
Daniel Bennett Smith, Πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα
Mike Kozak, Βοηθός Υφυπουργός για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Εργασία
Ira Forman, Ειδικός Απεσταλμένος για την παρακολούθηση και την καταπολέμηση του αντισημιτισμού
Μετάφραση: LEFTeria-news
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.