Κι ενώ η Αλβανία ξεκινά την άνευ όρων απόδοση αλβανικής υπηκοότητας σε πολίτες ξένων χώρων οι οποίοι θα μπορούν να την λάβουν άμεσα, απλά και μόνο συμπληρώνοντας μια υπεύθυνη δήλωση όπου θα υποστηρίζουν πως έχουν συγγένεια με κάποιον Αλβανό. Την ίδια ώρα η Ελληνική Πολιτεία απορρίπτει αίτημα για την απόδοση ελληνικής ιθαγένειας σε Βορειοηπειρώτη –κάτοχο Ταυτότητας Ομογενούς- επειδή πριν από 10 χρόνια αγόρασε ένα μεταχειρισμένο ραδιοκασετόφωνο από πλανόδιο πωλητή το οποίο στην συνέχεια αποδείχτηκε κλεμμένο, πράγμα το οποίο όπως ισχυρίζεται ο ίδιος δεν γνώριζε. Σαν αποτέλεσμα καταδικάστηκε σε 3 μήνες φυλάκιση με αναστολή.
Ως συνέπεια της καταδίκης αυτής, έστω κι αν έχουν περάσει 10 χρόνια από τότε και έχει παρέλθει η αναστολή, η Ελληνική Πολιτεία απ’ την μια αναγνωρίζει την Ελληνική καταγωγή του μιας και τον έχει «εφοδιάσει» με την ταυτότητα ομογενούς απ’ την άλλη όμως, αρνείται να του δώσει την Ελληνική Υπηκοότητα αντιμετωπίζοντάς τον ουσιαστικά ως αλλογενή αλλοδαπό και ως κοινό εγκληματία. Και η περίπτωση αυτή δεν είναι η μόνη.Σε ανακοίνωση της η Νεολαία Βορειοηπειρωτών Αχαΐας αναφέρει: «Η Ελληνική Πολιτεία δίνει Ελληνική Ιθαγένεια σε αλλοεθνείς παράνομους αλλοδαπούς Αφγανούς, Πακιστανούς, Ιρακινούς, Κούρδους, Μογγολέζους, Κογγολέζους κλπ. και απορρίπτει τις αιτήσεις πολιτογράφησης των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου με το πρόσχημα ότι έχουν δικαστεί έστω και μια μέρα με αναστολή ακόμη και πριν μια δεκαετία έστω και αν έχει παρέλθει και η αναστολή. Το Ανώτατο Συμβούλιο της Επικρατείας αρίστως έπραξε και ακύρωσε το νόμο Ραγκούση για την παράνομη απόδοση ιθαγένειας στους αλλοδαπούς ταυτόχρονα όμως ακυρώθηκε και το άρθρο της νομοθεσίας που προέβλεπε την απόδοση ιθαγένειας στους ομογενείς.
1. Με το νόμο Παυλόπουλου ένας ομογενής έχανε τη δυνατότητα να πάρει Ελληνική ιθαγένεια αν είχε ποινή φυλάκισης (1) ενός έτους τελεσίδικη χωρίς αναστολή και αν συντρέχουν λόγοι Εθνικής Ασφάλειας.
2. Με το νόμο Ραγκούση ένας ομογενής έχανε τη δυνατότητα να πάρει Ελληνική Ιθαγένεια αν είχε πράξει αξιόποινη πράξη με δόλο και υπάρχει ποινή φυλάκισης τελεσίδικη χωρίς αναστολή η συντρέχουν λόγοι Εθνικής Ασφάλειας. Γιατί κύριοι της Ελληνικής πολιτείας αντιμετωπίζετε τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου χειρότερα και από τους παράνομους αλλοδαπούς; Γιατί; ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!»
Όπως αναφέρει στην Aftonomi.gr o πρόεδρος της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών Αχαΐας κ. Σταύρος Γκίνος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την εισηγήτρια του Υπουργείου Εσωτερικών που αναφέρετε στην επιστολή, η ίδια του επικαλέστηκε το άρθρο 5 το νόμου 3284/2004 της κυβέρνησης Σημίτη το οποίο αναφέρει:
1. Για τον αλλοδαπό, που επιθυμεί να αποκτήσει την Ελληνική Ιθαγένεια με πολιτογράφηση, απαιτείται να:
α. Είναι ενήλικος κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης πολιτογράφησης.
β. Μην έχει καταδικασθεί τελεσίδικα, κατά την τελευταία δεκαετία πριν από την υποβολή της αίτησης πολιτογράφησης, σε ποινή στερητική της ελευθερίας τουλάχιστον ενός έτους ή, ανεξαρτήτως ποινής και χρόνου έκδοσης της καταδικαστικής απόφασης, για εγκλήματα προσβολών του πολιτεύματος, προδοσίας της χώρας, ανθρωποκτονίας από πρόθεση και επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εγκλήματα σχετικά με την εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών, τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, διεθνή οικονομικά εγκλήματα, εγκλήματα με χρήση μέσων υψηλής τεχνολογίας, εγκλήματα περί το νόμισμα, αντίστασης κατά της αρχής, αρπαγής ανηλίκων, κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, κλοπής, απάτης, υπεξαίρεσης, εκβίασης, τοκογλυφίας, του νόμου περί μεσαζόντων, πλαστογραφίας, ψευδούς βεβαίωσης, συκοφαντικής δυσφήμισης, λαθρεμπορίας, εγκλήματα που αφορούν τα όπλα, αρχαιότητες, την προώθηση λαθρομεταναστών στο εσωτερικό της χώρας ή τη διευκόλυνση μεταφοράς ή προώθησης τους ή της εξασφάλισης καταλύματος σε αυτούς για απόκρυψη ή για παραβάσεις της νομοθεσίας για την εγκατάσταση και κίνηση αλλοδαπών στην Ελλάδα, γ. Μην εκκρεμεί σε βάρος του απόφαση απέλασης.
Τι να πει κάνεις να είσαι Έλληνας και να σου «στερούν» την ελληνικότητα σου. Ελλάς το μεγαλείο σου!
aftonomi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.