Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Τσάρος! Ξανά υποψήφιος το 2018 ο Πούτιν!

putin15


 Πονοκέφαλος για την Δύση…
Αποφασισμένος να κυβερνά την Ρωσία για πολλά χρόνια ακόμα είναι ο Πούτιν, πονοκεφαλιάζοντας τους Αμερικανούς που θα εύχονταν την αντικατάστασή του με κάποιον του χεριού τους. Ο Ρώσος ηγέτης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι ξανά υποψήφιος πρόεδρος και στις εκλογές του 2018.

Σε περίπτωση που κερδίσει και τότε την εκλογή του, θα είναι ο απόλυτος κυρίαρχος της πολιτικής ζωής της Ρωσίας για σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα.
Το περίεργο όμως δεν είναι πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα είναι ξανά υποψήφιος πρόεδρος. Το περίεργο είναι πως την ερώτηση για να βγει η «είδηση» δεν την έκανε κάποιος δημοσιογράφος αλλά ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν, στο περιθώριο διεθνούς πολιτικού φόρουμ στο Βαλντάι της Ρωσίας.
Ο Φιγιόν ζήτησε από τον 60χρονο Ρώσο πρόεδρο να απαντήσει αν θα επιδιώξει μια ακόμη εκλογική θητεία όταν ολοκληρωθεί η σημερινή με τον Πούτιν να απαντά: «Δεν το αποκλείω».
Ο «Τσαρ Βλαντ» διετέλεσε πρόεδρος της Ρωσίας από το 2000 έως το 2008. Τότε, έδωσε την σκυτάλη στον Ντμίτρι Μεντβέντεφ, καθώς συνταγματικά δεν είχε δικαίωμα νέας θητείας.
Το 2008, η προεδρική θητεία της Ρωσίας τροποποιήθηκε και αυξήθηκε από τέσσερα στα έξι χρόνια, ενώ στο μεσοδιάστημα ο Πούτιν είχε αναλάβει… συμβολικά την θέση του πρωθυπουργού
pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.