Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Συρία: Απογοήτευση αντικαθεστωτικών, ετοιμάζονταν για…




Έντονη είναι η ανησυχία στις τάξεις των αντικαθεστωτικών ανταρτών στη Συρία, μετά τις δηλώσεις Ομπάμα και την αναβολή – ή μήπως εγκατάλειψη; – των σχεδίων για «περιορισμένο» στρατιωτικό πλήγμα στη Συρία. Όπως μεταδίδουν έγκυρες διεθνείς πηγές, όπως το πρακτορείο Reuters, ετοιμάζονταν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία…

Σύμφωνα με τηλεγράφημα – δημοσίευμα του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου, οι αντάρτες ετοιμάζονταν να εξαπολύσουν επιθέσεις για να ελέγξουν τα σημεία όπου θα εκδηλωνόταν επίθεση των Αμερικανών. Κατά δήλωση των ιδίων δεν υπήρχαν σχέδια για συντονισμό της δράσης με τις δυνάμεις που θα χτυπούσαν το καθεστώς Άσαντ, κάτι που δεν είναι και απαραίτητο βέβαια να το πιστέψουμε.
Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο των αντικαθεστωτικών, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, είχε στείλει οδηγίες σε «επιλεγμένες ομάδες ανταρτών» (οι ανάγκες της πολιτικής ορθότητας, μην τους κατηγορήσουν ότι συνεργάζονται με τους ισλαμιστές…) ώστε να κάνουν την κίνησή τους αστραπιαία εκμεταλλευόμενοι τα στρατιωτικά πλήγματα.
Σύμφωνα με ανάλυση του αμερικανικού STRATFOR, εάν οι αμερικανικές δυνάμεις κατόρθωναν να πλήξουν με επιτυχία την Αεροπορία και το Πυροβολικό του καθεστώτος Άσαντ, τότε η ισορροπία δυνάμεων θα άρχιζε να «γέρνει» προς τους αντικαθεστωτικούς.
Δεν θα διαφωνήσουμε, ισχύει, όμως οι αναλυτές του ιδρύματος δεν μας λένε πόσο πιθανό θεωρούν το στράτευμα του Άσαντ να κάτσει με σταυρωμένα χέρια και να εκθέσει στα αμερικανικά πυρά τα στοιχεία του πυροβολικού, γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να νικήσει τις ΗΠΑ και δεν θα τα αποκρύψει ώστε να τα χρησιμοποιήσει έναντι του εχθρού στο έδαφος.
defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.