Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Σκληρό το διπλωματικό πόκερ μεταξύ των «γιγάντων» με αφορμή την Συρία. Εκνευρισμένο το Ισραήλ με την ρωσική βοήθεια στο Ιράν

rus


Πιέσεις, ανταλλάγματα, αλληλοκατηγορίες και βαθύ παρασκήνιο με τις Η.Π.Α. να εκνευρίζονται για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ρωσίας, το Ισραήλ να πνέει μένεα με το βλέμμα στην Τεχεράνη
Το πρώτο βήμα για την υιοθέτηση της πρότασης της Ρωσίας και την εξεύρεση λύσης στο διπλωματικό και πολιτικό θρίλερ που εξελίσσεται τον τελευταίο μήνα σε σχέση με την Συρία, φαίνεται πως κάνει ο Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Σύμφωνα με το CNN, ο πρόεδρος της χώρας, έστειλε επιστολή στον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν, με την οποία διαβεβαιώνει για την πρόθεση της χώρας του να υπογράψει τη διεθνή σύμβαση για τα χημικά όπλα.
Βέβαια νωρίτερα ο Άσαντ  δήλωσε στο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης Ρωσία 24 ότι «όταν θα δούμε ότι οι ΗΠΑ θέλουν πράγματι την σταθερότητα στην περιοχή, όταν θα σταματήσουν να απειλούν και να επιδιώκουν μια επίθεση και να παραδίδουν όπλα στους τρομοκράτες, τότε θα θεωρήσουμε ότι μπορούμε να ακολουθήσουμε τη διαδικασία μέχρι τέλους».
Επιπλέον κατηγόρησε την Τουρκία, την Σαουδική Αραβία, και το Κατάρ ότι υποστηρίζουν τους τρομοκράτες στη χώρα του και προειδοποίηση για ενδεχόμενο προβοκάτσιας από την πλευρά των ισλαμιστών.
Τέλος υπογράμμισε ότι ένας πόλεμος εναντίον της Συρίας θα οδηγήσει σε γενική ανάφλεξη όλη την περιοχή.
Εννοείται πως η ιστορία στην Μέση Ανατολή θα έχει πολλά επεισόδια με κανένα σενάριο να αποκλείεται. Στην Ουάσινγκτον είναι εκνευρισμένοι από τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει αναλάβει το Κρεμλίνο στην συγκεκριμένη υπόθεση και εξαπολύουν ανακοινώσεις κατά του Πούτιν.
Στο παιχνίδι και η Τεχεράνη με την Ρωσία να θέλει να παραδώσει S-300 αλλά και να βοηθήσει για την δημιουργία δεύτερου πυρηνικού αντιδραστήρα, με τις Η.Π.Α. να μην αντιδρούν στα πλαίσια των διπλωματικών ανταλλαγμάτων προς την Ρωσία και το Ισραήλ από την άλλη πλευρά να πνέει μένεα.
Σκληρό το πόκερ μπροστά και πίσω από τις κάμερες! Αναμενόμενο άλλωστε…
pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.