Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013

Πάγωσε η Αμερική όταν άκουσε τον Ομπάμα να λέει ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα χρεοκοπίας -Οι ΗΠΑ είναι ξοφλημένες!Προειδοποίηση πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι «ξοφλημένες» σε περίπτωση που το Κογκρέσο δεν ψηφίσει υπέρ της αύξησης του ανώτατου ορίου δημοσίου χρέους απηύθυνε την Παρασκευή ο πρόεδρος της χώρας, Μπαράκ Ομπάμα, κατηγορώντας παράλληλα το σώμα πως προσπαθεί να
προκαλέσει προβλήματα στον ίδιο, εκτροχιάζοντας βασικές λειτουργίες του κράτους.

«Εάν το Κογκρέσο δεν υπερψηφίσει αυτή [την αύξηση] του ορίου χρέους, οι ΗΠΑ θα πτωχεύσουν έναντι των υποχρεώσεών του. Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ στην αμερικανική ιστορία. Βασικά, η Αμερική γίνεται ένας ξοφλημένος», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Ομπάμα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εργοστάσιο αυτοκινήτων στο Μιζούρι.
Το όριο που υφίσταται για το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ στέκεται αυτή τη στιγμή στα 16,7 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Η Ρεπουμπλικανική πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων υπερψήφισε νωρίτερα την Παρασκευή έναν ουσιαστικά μεταβατικό προϋπολογισμό, που καλύπτει τις ανάγκες του κράτους από την 1η Οκτωβρίου έως τα μέσα Δεκεμβρίου, αφαιρώντας ωστόσο τη χρηματοδότηση για την περίφημη μεταρρύθμιση στην Υγεία (Obamacare) που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες στην θητεία του Δημοκρατικού προέδρου.
Φόβος του Λευκού Οίκου είναι πως οι Ρεπουμπλικάνοι θα θέσουν την απόσυρση του Obamacare ως προϋπόθεση για την αύξηση του ορίου του δημόσιου χρέους των ΗΠΑ.
«Δυστυχώς, αυτή την ώρα, η συζήτηση που γίνεται στο Κογκρέσο δεν [...] βοηθάει τις οικογένειες της μεσαίας τάξης [...] Η προσοχή τους δεν είναι σε εσάς, η προσοχή τους βρίσκεται στην πολιτική. Η προσοχή τους είναι στο να προσπαθούν να προκαλέσουν προβλήματα σε εμένα (mess with me). [Η προσοχή] τους δεν είναι εστιασμένη σε εσάς», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Ομπάμα, μιλώντας σε εργοστάσιο αυτοκινήτων στο Μιζούρι.
skai.gr
kourdistoportocali.com

1 σχόλιο:

  1. απο χαστουκι σε χαστουκι ο ομπαμα απο αμερικανικα και ρωσοιρανικα χερια...αλλα ξεχνα οπως και ολοι οι αποτυχημενοι πολιτικοι οτι ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕ ΧΡΕΩΚΟΠΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ,ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ,ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥΣ !!! οι αμερικανοι εχουν βαθος και ποικιλια που θα τους εξασφαλισουν την επιβιωση στην επομενη μερα...εμεις εχουμε μονο βαθος στην ανευθυνοτητα και την κουτοπονηρια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.