Το «κλαμπ» των Αθηναίων καθηγητών δύο φορές αρνήθηκε να τον εντάξει στο δυναμικό του Πανεπιστημίου. Πρόκειται για τον ακαδημαϊκό και καθηγητή του Πανεπιστημίου του Τέξας Δημήτρη Νανόπουλου, το όνομα του οποίου μας είναι οικείο και παγκοσμίως γνωστό ως του κορυφαίου σύγχρονου φυσικού επιστήμονα. Δεν ήταν, όμως, μέχρι τώρα ιδιαίτερα γνωστό ότι ο παγκοσμίου φήμης αυτός φυσικός είναι γνήσιος Ηπειρώτης και μάλιστα Βλάχος Βορειοηπειρώτης!
Το ομολόγησε ο ίδιος, με καμάρι, σε πρόσφατη συνέντευξή του: «Οχι, δεν είμαι Πελοποννήσιος. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, αλλά είμαι Βορειοηπειρώτης, Βλάχος από τη Βόρειο Ηπειρο. Δημήτρης Νάκας ήταν το αυθεντικό όνομα του παππού μου, προτού φύγουμε από την Αλβανία». Αποκαλύπτεται, λοιπόν, ότι ένας ακόμη διάσημος επιστήμονας, με μεγάλη προσφορά στην ανθρωπότητα, είναι Ηπειρώτης. Πολλοί είναι οι Ηπειρώτες που διαπρέπουν στο εξωτερικό, αφού τα πανεπιστήμια της Ελλάδας δεν τους άνοιξαν τις πόρτες. Το ίδιο συνέβη και με τον Δημήτρη Νανόπουλο: οι καθηγητές του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών αρνήθηκαν δύο φορές να τον εντάξουν στο δυναμικό της Σχολής! Ποιόν; Τον Δημήτρη Νανόπουλο, τον περιζήτητο από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου καθηγητή και επιστήμονα.
Ως μεγάλο επιστημονικό επίτευγμα του Δημήτρη Νανόπουλου θεωρείται ότι διόρθωσε τη θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν(!), καθώς οι έρευνές του έδειξαν ότι «η ταχύτητα του φωτός δεν είναι πάντοτε σταθερή, αλλά εξαρτάται από τη συχνότητα».
Να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Νανόπουλος είναι από τους πρώτους που συνέδεσαν τον κβαντικό μικρόκοσμο με την κοσμολογία, ενώ ανήκει στους επιστήμονες με τις περισσότερες βιβλιογραφικές αναφορές διεθνώς.
aftonomi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.