Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

«ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ» ΛΑΓΚΑΡΝΤ – ΤΟΜΣΕΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ: Απαιτούν «τσεκούρι» στον κατώτο μισθό των 586 ευρώ


«ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ» ΛΑΓΚΑΡΝΤ – ΤΟΜΣΕΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ: Απαιτούν «τσεκούρι» στον κατώτο μισθό των 586 ευρώ

Νέα ομολογία: Κάναμε λάθος με το χρέος
Στο μεταξύ σε  ειδική έκθεση το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αφού χαρακτηρίζει το ελληνικό χρέος «ξεκάθαρα μη βιώσιμο», παραδέχεται πως στο παρελθόν είχε αλλάξει επίτηδες το καταστατικό για να δοθούν περισσότερα χρήματα στη χώρα μας.
Όμως, όπως παραδέχονται αξιωματούχοι του ΔΝΤ, με αυτή την εξέλιξη απετράπη η αναδιάρθρωση του χρέους που και τότε ήταν αναγκαία για να είναι βιώσιμο το χρέος.
Ο αναπληρωτής διευθυντής της Διεύθυνσης Στρατηγικής Πολιτικής και Επιθεώρησης τόνισε πως η ελληνική κρίση θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί καλύτερα και με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, ουσιαστικά λέγοντας πως η μεθόδευση του Ταμείου τότε ήταν λανθασμένη.
Ουσιαστικά, το ΔΝΤ ομολογεί πως όσα έγιναν τον Μάιο του 2010 για να παρακαμφθούν τα εμπόδια και να δοθούν τα δανεικά στην Ελλάδα δεν ήταν ορθά, διότι:
— Καθυστέρησε την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, μία εξέλιξη που είχε πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία, και,
— Δεν απετράπη τελικά η μετάδοση και διάχυση των επιπτώσεων της ελληνικής κρίσης χρέους σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης.
Υπογραμμίζεται πάντως ότι στην περίπτωση της Ελλάδα το 2010 δεν περιλήφθηκε στο πρόγραμμα αναδιάρθρωση του χρέους με έγκριση της ίδιας της χώρας.
crashonline.gr

1 σχόλιο:

  1. EINAI EΠΙΣΤΗΜΗ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΗΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΜΣΕΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΧΡΥΣΑΦΙ;
    ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΩΣ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, ΝΑΥΠΗΓΟΙ ΚΛΠ, ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΟΠΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ, ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΛΠ
    ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ: ΟΤΙ ΚΟΤΣΑΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ. ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ Ή Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
    ΣΤΙΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΕ ΗΛΙΘΙΟ ΚΟΥΤΟΡΝΙΘΙ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΜΗΔΕΝ.
    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ, Η ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΑΠΛΗΣΤΙΑΣ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΔΗΛΑΔΗ, ΑΛΛΑ ΑΠΑΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.