Η.Π.Α εντολοδόχοι των Σιωνιστών, θέλουν να ελέγχουν όλη την υφήλιο
Spiegel: Η NSA παρακολουθεί και τις τραπεζικές συναλλαγές
Καταγράφει την παγκόσμια κίνηση χρημάτων και αποθηκεύει τις πληροφορίες
Τράπεζες και συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες βρίσκονται στο στόχαστρο της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA), αποκαλύπτει δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel. Σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα της NSA το ευρωπαϊκό σύστημα συναλλαγών SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication - Εταιρεία Παγκόσμιων Διατραπεζικών Χρηματοπιστωτικών Τηλεπικοινωνιών) παρακολουθείται σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα.
«Το καλοκαίρι του 2010, ένας επιχειρηματίας από τη Μέση Ανατολή ήθελε να μεταφέρει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από μία χώρα της περιφέρειας σε μία άλλη. Ήθελε να στείλει τουλάχιστον 50.000 δολάρια (37.000 ευρώ) και ήξερε πώς ακριβώς ήθελε να το κάνει. Η συναλλαγή δεν έπρεπε να γίνει μέσων των Ηνωμένων Πολιτειών και το όνομα της τράπεζάς του έπρεπε να παραμείνει κρυφό - αυτοί ήταν οι όροι του. Αν και η συναλλαγή ολοκληρώθηκε ακριβώς σύμφωνα με τις οδηγίες του, δεν πέρασε απαρατήρητη. Η συναλλαγή βρέθηκε στα απόρρητα έγγραφα της που συνέταξε η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών NSA, τα οποία έχει δει το Spiegel και αφορούν στις δραστηριότητες των ΗΠΑ στον διεθνή χρηματοπιστωτικό τομέα. Τα έγγραφα δείχνουν πόσο εκτενώς και αποτελεσματικά η υπηρεσία πληροφοριών μπορεί να παρακολουθήσει την παγκόσμια κίνηση χρημάτων και να αποθηκεύσει τις πληροφορίες σε μία τεράστια βάση δεδομένων που έχει δημιουργηθεί ακριβώς για αυτό τον σκοπό» γράφει το Spiegel.
Το όνομα του τομέα της NSA που διαχειρίζεται αυτά τα θέματα είναι «Follow the Money» (Ακολούθησε το χρήμα), από τη φράση του Μαρκ Φελτ, γνωστού ως το «Βαθύ Λαρύγγι» του σκανδάλου Γουοτεργκέιτ. Εσωτερική έκθεση της NSA αναφέρει ότι οι οικονομικές συναλλαγές είναι η «Αχίλλειος πτέρνα» των τρομοκρατών και επίσης μπορούν να αποκαλύψουν διάφορες άλλες παράνομες δραστηριότητες, όπως η παράνομη διακίνηση όπλων, πολιτικά εγκλήματα, γενοκτονίες κ.ά. Οι δραστηριότητες της NSΑ στον χρηματοπιστωτικό τομέα επικεντρώνονται στην Αφρική και στη Μέση Ανατολή, ωστόσο, όπως γίνεται με όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητές της στοχεύει στην μέγιστη συγκέντρωση πληροφοριών - κάτι που συχνά παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμφωνίες.
Η βάση δεδομένων Tracfin, που συγκεντρώνει τα δεδομένα που προκύπτουν από το πρόγραμμα «Follow the Money», δηλαδή από τις παρακολουθήσεις συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες και μεταφοράς χρημάτων, είχε ήδη 180 εκατομμύρια καταχωρήσεις για το 2011. Ο αντίστοιχος αριθμός για το 2008 ήταν 20 εκατομμύρια. Τα δεδομένα αποθηκεύονται για πέντε χρόνια. Το πρόγραμμα SWIFT χρησιμοποιείται από περισσότερες από 8.000 τράπεζες παγκοσμίως, ωστόσο η NSA παρακολουθεί και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όταν το κρίνει απαραίτητο. Επιπλέον γνωρίζει τις εσωτερικές διαδικασίες εταιρειών πιστωτικών καρτών όπως η VISA και η Mastercard.
Οι πληροφορίες που συγκεντρώνει συχνά προσφέρουν ένα πλήρες προφίλ των προσώπων που μπαίνουν στο στόχαστρο, όπως οι κινήσεις τους, οι επαφές τους και το με ποιους επικοινωνούν, Τράπεζες στον αραβικό κόσμο έχουν μπει στη «μαύρη λίστα» του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, καθώς όπως διαπιστώθηκε σε μία περίπτωση η τράπεζα εμπλεκόταν σε παράνομη διακίνηση .όπλων και σε μία άλλη βοηθούσε οικονομικά ένα αυταρχικό καθεστώς στην Αφρική.
Από την 11η Σεπτεμβρίου και μετά η αμερικανική κυβέρνηση ζητούσε πρόσβαση στα δεδομένα του SWIFT, αίτημα που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέρριπτε. Όπως επίσης αποκαλύπτεται, η αμερικανική υπηρεσία με το πρόγραμμα που φέρει την κωδική ονομασία « Dishfire» συλλέγει πληροφορίες για τις συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες από περίπου 70 τράπεζες παγκοσμίως, ειδικά σε χώρες που πλήττονται από την κρίση όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία. Επιπλέον, εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι πολλές τράπεζες χρησιμοποιούν γραπτά μηνύματα προκειμένου να ενημερώνουν τους πελάτες τους για τις συναλλαγές τους. Το εν λόγω πρόγραμμα της NSA λειτουργεί από την άνοιξη του 2009.
tovima.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.