Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Σιγοντάρισμα της παιδοφιλίας στο Ιράν

ir_kop

Οι πατεράδες θα μπορούν να παντρεύονται τις υιοθετημένες κόρες τους με τον νόμο!
Σύμφωνα  με την εφημερίδα «Guardian», η ισλαμική Δημοκρατία ψήφισε νόμο, ο οποίος  επιτρέπει στους άνδρες να παντρεύονται τις υιοθετημένες  κόρες τους όταν αυτές φθάσουν σε ηλικία 13 ετών, εάν το δικαστήριο κρίνει ότι ο  γάμος είναι προς όφελος του παιδιού!

Σύμφωνα με ακτιβιστές  ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο νέος νόμος του Ροχανί υπερβαίνει τα εσκαμμένα. Όπως  εξηγεί ο Σάντι Σαντρ, δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων της οργάνωσης «Δικαιοσύνη  για το Ιράν», με έδρα το Λονδίνο , ο νόμος αυτός ουσιαστικά νομιμοποιεί την παιδοφιλία.
«Με το νόμο αυτό, μπορεί κανείς να είναι παιδόφιλος και να δρα  ανεξέλεγκτα παριστάνοντας κάποιον που θέλει να υιοθετήσει παιδιά», υποστηρίζει ο  Σαντρ.
Σύμφωνα με στοιχεία ιρανικών οργανώσεων για τα ανθρώπινα  δικαιώματα, το 2010 (επί Μαχμούτ Αχμαντινετζάντ ), οι γάμοι παιδιών, ηλικίας 10  έως 14 ετών, έφτασαν τις 42 χιλιάδες.
pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.