Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Αξιωματική αντιπολίτευση Σκοπίων: Κάθε αλλαγή στο όνομα είναι απαράδεκτη...




Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης,   πρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος- SDSM, Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξή του  στο Ράδιο Ελεύθερη Ευρώπη -  δήλωσε ότι το κόμμα του δεν είναι υπέρ μιας «Άνω» ή «Βόρειας Μακεδονίας» ή οτιδήποτε παρόμοιο και κάθε τέτοια αναφορά είναι απαράδεκτη.



Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν πιστεύει ότι εάν  η πρόταση της «Άνω Μακεδονίας» είναι αποδεκτή με στόχο την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, ο Ζάεφ- σύμφωνα με το δημοσίευμα- απάντησε:


«Δεν ξέρω αν έχει προταθεί  ή έχει πει κάποιος, κάτι τέτοιο. Νομίζω ότι έχουμε το όνομά μας και δεν μπορούμε να μιλάμε για Άνω, Βόρεια ή οτιδήποτε άλλο. Είμαι ‘Μακεδόνας’ και έχω τις ίδιες ρίζες όπως κάθε ‘Μακεδόνας’, η οικογένεια μου θα υφίσταται να υπάρχουν ως ‘Μακεδόνες’ σε αυτήν τη χώρα,  και δεν επιτρέπουμε σε κανένα να αποκλίνει από αυτές τις θέσεις μας.


Ως εκ τούτου κάθε αναφορά πέρα από αυτές τις θέσεις μας είναι απολύτως απαράδεκτες, και αυτή που ανέφερα είναι η θέση του SDSM και των υποστηρικτών του.


Λέμε, με σαφήνεια ότι όσο αφορά το θέμα αν είναι από εμάς αποδεκτό ένα όνομα ως Άνω ή Βόρεια , εκτός από το ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’, για εμάς είναι απαράδεκτο».


Σύμφωνα με το δημοσίευμα του 'Λοκάλνο',  ο Ζόραν Ζάεφ αναφερόμενος στις σκοπιανές  κόκκινες γραμμές είπε:


«Πιστεύω ότι κανένας πολιτικός που γεννήθηκε σε αυτή τη χώρα δεν θα επιτρέψει να αλλάξει η εθνική μας ταυτότητα, η γλώσσα μας, ο πολιτισμός μας.


Θα διαπραγματευθούμε την αλλαγή  του νεολογισμού ΦΙΡΟΜ που χρησιμοποιείται, αλλά δεν θα συζητήσουμε για την αλλαγή του ονόματος και εδώ πρέπει να βρούμε όλες τις πτυχές για την επιτυχία αυτού του έργου», είπε.


 Βαλκανικό Περισκόπιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.