Οι δυο τους συναντήθηκαν στα Δικαστήρια και δεν αντάλλαξαν ούτε… κουβέντα. Και δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει διαφορετικά καθώς ο πρώτος βρισκόταν εκεί προκειμένου να παρακολουθήσει τη συζήτηση αγωγής που έχει καταθέσει σε βάρος γνωστού δημοσιογράφου και ο δεύτερος εξετάστηκε ως μάρτυρας… υπέρ του δημοσιογράφου. Πρόκειται για τον Φώτη Παπαγεωργίου, που είναι ο ενάγοντας και τον Ιωάννη Κοραντή,πρέσβη επί τιμή σήμερα, που ήταν ο μάρτυρας της πλευράς του εναγομένου.
Αντικείμενο της αγωγής; Δημοσίευμα στα «Επίκαιρα» που υπέγραφε ο δημοσιογράφος, Γιώργος Φιλλιπάκης, και το οποίο ο κος Παπαγεωργίου θεώρησε συκοφαντικό και προσβλητικό καθώς μεταξύ άλλων εμφάνιζε την ΕΥΠ να έχει επί των ημερών του σχέσεις με το… παρακράτος αλλά και να κάνει παρακολουθήσεις τηλεφώνων αντιπάλων του τότε κυβερνώντος κόμματος, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ.
Τι είπε στην κατάθεση του ο επί έτη Διοικητής της ΕΥΠ, Ιωαν.Κοράντής; Κατ” αρχήν αναφέρθηκε σε σειρά ερωτήσεων που είχε και ο ίδιος κάνει στη Βουλή αναφορικά με παρακολουθήσεις πολιτών από την ΕΥΠ ενώ είπε και τα αυτονόητα, για το οποίο όλοι σφυρίζουν αδιάφορα: Ότι δηλαδή η ΕΥΠ για να κάνει τη δουλειά της ¨κινείται σαφέστατα μέσα στον χώρο του παρακράτους» κι ακόμη ότι ¨βοά ο τόπος από τα καρφώματα μέσα στην ΕΥΠ».
Όλα τα λεφτά όμως ήταν ο μάρτυρας του ίδιου του κου Παπαγεωργίου, ο οποίος μη θέλοντας (ποιός ξέρει άραγε γιατί;) να απαντήσει στο ερώτημα του συνηγόρου του δημοσιογράφου «τι δουλειά κάνει σήμερα ο πρώην υποδιοικητής της ΕΥΠ; ¨είπε στο δικαστήριο ότι… δεν ξέρει. Όταν όμως αντέδρασε, όπως ήταν φυσιολογικό, και η πρόεδρος του Δικαστηρίου, καθώς ο μάρτυρας είχε εμφανιστεί ως επιστήθιος φίλος του κου Παπαγεωργίου, αναγκάστηκε να αποκαλύψει τη σημερινή δουλειά του πρώην υποδιοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
Παρά λοιπόν την κρίση ο απόστρατος κος Φώτης Παπαγεωργίου εργάζεται και μάλιστα στις επιχειρήσεις Λάτση. ΣΕ ποιόν τομέα; Εννοείται σε… θέματα ασφαλείας. Η εμπειρία ποτέ δεν πάει χαμένη…
iapopsi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.