Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Το σουξέ στόρι σε μια αγγελία…

αγγελία δουλειά Γερμανία μετανάστευση Ελληνες

Μια αγγελία από Έλληνες της κρίσης για Έλληνες ανέργους

Αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν και τώρα θέλουν να προσφέρουν δουλειά στη Γερμανία μέσω αγγελίας

Σε αυτή την αγγελία που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Πατρίς» του Ηρακλείου είναι σχεδόν αδύνατο να μην σταθεί το μάτι.
αγγελία δουλειά Γερμανία μετανάστευση Ελληνες «ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ στη ΓΕΡΜΑΝΙΑ ζητείται Έλληνας ή ζευγάρι Ελλήνων να εργασθούν ως βοηθοί στην κουζίνα. Μισθός - ασφάλεια - στέγη - φαγητό. Πληρ. τηλ. 2810234402, 6945249970».

Δημοσιεύθηκε πριν μερικές ημέρες και κρύβει μια ιστορία από την σύγχρονη μεταναστευτική  Ελλάδα ή αλλιώς την Ελλάδα της κρίσης.
Πριν από τρία χρόνια ένα νέο παιδί που εργαζόταν ως τοπογράφος στο Ηράκλειο έμεινε χωρίς δουλειά. Έψαχνε να βρει κάτι για να απασχοληθεί, αλλά μάταια. Αποφάσισε μαζί με τη γυναίκα του να φύγουν για τη Γερμανία και ας ξεκινούσαν από το μηδέν και από τα «χαμηλά».
Μόλις έφτασαν εκεί εργάστηκαν ως βοηθοί σε άλλους  Έλληνες που είχαν εκεί εστιατόρια. Δούλεψαν σκληρά αλλά η τύχη τους χαμογέλασε γρήγορα. Πριν από λίγο διάστημα κατάφεραν σε ένα χωριό που απέχει μισή ώρα από τη Φραγκφούρτη, στις νότιες περιοχές της Γερμανίας, να φτιάξουν ένα ελληνικό εστιατόριο, το πρώτο σε εκείνα τα μέρη , που το προτιμούν και το ξεχωρίζουν οι Γερμανοί.
Τώρα που οι δουλειές "άνοιξαν" λίγο και χρειάζονται βοήθεια, αποφάσισαν να βάλουν μια αγγελία για να προσφέρουν δουλειά, στέγη και φαγητό, σε άλλους συμπατριώτες τους που έχουν βρεθεί στη θέση, που βρέθηκαν και οι ίδιοι πριν τρία χρόνια.
Την υπόθεση αυτή, ο γιος που βρίσκεται στη Γερμανία, την ανέθεσε στον πατέρα του, τον κ. Μανώλη που μένει στο Ηράκλειο. Συνταξιούχος πλέον και με την εμπειρία της ζωής είπε στο MadeinCreta:
αγγελία δουλειά Γερμανία μετανάστευση Ελληνες
"Ο γιος μου αναγκάστηκε να φύγει πριν τρία χρόνια μαζί με τη γυναίκα του επειδή δεν έβρισκαν δουλειά. Η μητέρα του στεναχωριέται, αλλά εγώ όχι. Προτιμώ το παιδί μου να είναι κουρασμένο παρά πεινασμένο. Εκεί που είναι δουλεύει πολύ, η δουλειά είναι δύσκολη αλλά μπορεί να ζει. Οι Γερμανοί δε χαρίζονται και έχουν καλή εφαρμογή νόμων, διότι κι εδώ έχουμε νόμους αλλά δεν εφαρμόζονται και πιστεύω ότι τα παιδιά μου περνάνε καλά. Και εμένα αυτό με ενδιαφέρει».   
Όπως συμπλήρωσε ο κ. Μανώλης, δεν τους ενδιαφέρει αν το ζευγάρι ή όποιος άλλος ενδιαφερθεί είναι από το Ηράκλειο, αν και θα ήθελαν να βοήσουν τους συντοπίτες τους. Θα προτιμούσαν ωστόσο να βρεθεί ζευγάρι διότι χρειάζονται δυο άτομα στη δουλειά τους και η στέγη που μπορούν να προσφέρουν, ένα δωμάτιο σε μια πανσιόν όπως σημείωσε ο κ. Μανώλης, είναι μια.

MadeinCreta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.