Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Το αίμα που ρέει, θα το διαδεχθεί μελάνι συνθηκολόγησης εις βάρος του Ελληνισμού



του Σταύρου Καρκαλέτση*
Η αυτοκρατορία «αντεπιτίθεται», ήταν ο τίτλος παλιάς υπερπαραγωγής του Χόλυγουντ, που –για όσους θυμούνται- αναφερόταν στον πόλεμο των άστρων.

Πολύ πιο κοντά μας, στον πλανήτη γη και στην ανατολική Μεσόγειο, οι μηχανισμοί του δυτικού imperium, δουλεύουν πυρετωδώς για έναν νέο χάρτη, που στο τέλος της ημέρας μάλλον θα αφορά και εμάς, ως Έλληνες και Ελληνισμό. Τυχαία άρχισε να ρέει αίμα νέων παιδιών; Αίμα που και στο Κερατσίνι και στο Νέο Ηράκλειο ήταν αίμα ελληνικό;

Από το Σεράγεβο και την Πρίστινα μέχρι την Αμμόχωστο, οι μεθοδεύσεις μας αφορούν είτε άμεσα (κυπριακό, σκοπιανό, Αιγαίο) είτε έμμεσα (πιο χαρακτηριστικό: αναγνώριση Κοσόβου). Ιστορία και Γεωγραφία έταξαν τον λαό μας εδώ, στην απόληξη (και έπαλξη συνάμα) της Ευρώπης, όπου οι προκλήσεις και οι κίνδυνοι απέχουν όχι πολύ από τις ευκαιρίες και τις προοπτικές.
Μετά την αποτυχία στη Συρία συγκεκριμένων σκληροπυρηνικών κέντρων στις ΗΠΑ, αλλά και το «ανολοκλήρωτον» των νεοοθωμανικών οραμάτων εκεί, ποιος μπορεί να αποκλείσει «εκτόνωση» του τουρκικού επιθετικού παροξυσμού προς το «σύνηθες θύμα»; Δηλαδή εμάς; Κι αν αυτό –ελπίζουμε- δεν συμβεί, πως θα αποτρέψουμε τα χειρότερα στο κυπριακό και στο θέμα της ονομασίας της FYROM; Πως θα μείνει όρθια η ελπίδα αποτίναξης των μνημονίων, μήπως και αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες το νέο και ελπιδοφόρο;
Είναι τυχαίο πως υποδαυλίζονται καταστάσεις εμφυλιοπολεμικού χάους (και) με τη δολοφονία των δυό νέων παιδιών στο Νέο Ηράκλειο; Μήπως κάποιοι θέλουν να διατηρούν ενεργούς τους μοχλούς ελεγχόμενης ή και ανεξέλεγκτης έντασης; Έντασης που θα προκαλέσει την κατάλληλη στιγμή αποσταθεροποίηση και αναταραχή; Ώστε η «αποικία Ελλάς» να μη διαθέτει την παραμικρή δύναμη αντίστασης;
Τα λέμε αυτά, γιατί υπάρχει η αίσθηση πως οι σχεδιασμοί του ευρύτερου δυτικού τόξου (ΗΠΑ/ΝΑΤΟ/νεοφιλελεύθερο μπλοκ στην πολιτική και οικονομία, «αγορές» κοκ) προχωρούν στη λογική των κατακερματισμένων και εξαρτημένων κρατών-προτεκτοράτων, στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή. Οι πιέσεις (και προς την Αθήνα) για αναγνώριση του Κοσόβου εντείνονται, σε βαθμό που παρασκηνιακά να μας προτείνεται το εξοργιστικά μινιμαλιστικό: Αναγνώριση του Κοσόβου από την Ελλάδα, με αντάλλαγμα να …πειστεί ο Γκρουέφσκι για το «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας». Αντιλαμβάνονται σε Μαξίμου και ΥΠΕΞ τι θα σήμαινε αυτό για Κύπρο και τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος;
Αυτό, την ώρα που σε υπόγεια παραπολιτικά εκμαγεία, στο Λονδίνο (και αλλού…) χαλκεύεται η νέα «Ανταλκίδειος» λύση για την Κύπρο, μια συνομοσπονδία του πουθενά, δια της οποίας και μέσω του συνιστώντος «state» η Τουρκία θα γίνει συγκυρίαρχος στο ελληνικό (ελλαδικό και κυπριακό) φυσικό αέριο.
Όλοι αυτοί οι σχεδιασμοί, συνδέονται σαφώς με τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών και εβδομάδων. Ο Ελληνισμός δεν πρέπει να σηκώσει κεφάλι σε πιστωτές, δανειστές και στα κοσμοκρατορικά (πλην πολύ συγκεκριμένα) κέντρα όπου αποφασίζεται η μοίρα των μικρών και ανίσχυρων.
Αυτό τον στόχο εξυπηρετούσαν οι σφαίρες στο Νέο Ηράκλειο, και τα χειρότερα έρχονται. Αποχαύνωση της κοινής γνώμης το ένα ζητούμενο: Επελαύνουν η διεθνής των τοκογλύφων με εργαλείο τα μνημόνια και οι εργολάβοι των εθνικών συμβιβασμών σε Βαλκάνια και Κύπρο, αλλά ο ρημαγμένος ελληνικός λαός ταίζεται με «αντιφασισμό» και τρόμο, για να καθηλωθεί μεταξύ καναπέ-τηλεκοντρόλ, αντί να βγει στο δρόμο. Το έτερο: Αποπροσανατολισμός, αφού εχθρός και απειλή δεν είναι πιά η τρόικα, η Μέρκελ ή ο Ερντογάν, αλλά οι εγχώριοι «φασίστες» και οι «αναρχικοί».
Ναι, το αίμα που –τραγικά- άρχισε να τρέχει, θα ακολουθηθεί από το μελάνι των υπογραφών που θα κρατήσουν ακόμη πιο δεμένη την πατρίδα και το λαό μας. Το αίμα των νέων παιδιών, αδιάφορο σε ποια ιδέα ή παράταξη ήταν ταγμένοι, χρειάζεται σε αυτούς που μας θέλουν υποταγμένους στο διηνεκές, γιατί μέσα από αυτό θα περάσουν τα μελάνια της συνθηκολόγησης.
Αυτοί που δολοφονούν νέα παιδιά, και όσοι τους οπλίζουν το χέρι, θέλουν να δολοφονήσουν την πίστη του λαού μας σε αγώνα και ανατροπή, να εμπεδώσουν κλίμα τρόμου και φοβίας, ώστε να πατήσουν οι ερπύστριες που θ’ ακολουθήσουν και το τελευταίο μικρογραμμάριο αντίστασης.
Πρέπει να είναι τελείως τσακισμένος ο Ελληνισμός, για να χαριστεί στον Γκρουέφσκι ιστορικός τίτλος χιλιετιών, να γίνει η Κύπρος προτεκτοράτο της Δύσης, να μοιραστεί το Αιγαίο και ο πλούτος του, να αλυσοδεθεί για δεκαετίες η Ελλάδα στα κάτεργα των μνημονίων.
Θα τους κάνουμε το χατήρι; Ζυγώνει η ώρα που ο λαός μας, από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα μέχρι τη Λευκωσία θα κληθεί σε ραντεβού από την Ιστορία. Για να πει τα θλιβερά ΝΑΙ ή τα μεγάλα ΟΧΙ…
• Ιστορικός, πρόεδρος ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. (www.elkeda.gr)
EPIKAIRA - ELKEDA
freepen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.