Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Τι δεν καταλαβαίνεις; Β. Σόιμπλε: Δεν προκάλεσαν τα κράτη την κρίση, αλλά οι τράπεζες



Εσύ όμως πληρώνεις μέσω του κράτους την κρίση των τραπεζών και των τραπεζιτών. Και την πληρώνεις με αίμα.

«Δεν ήταν τα κράτη που προκάλεσαν την κρίση, αλλά ο χρηματοπιστωτικός τομέας», δηλώνει ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τονίζει ότι η ρύθμιση του τραπεζικού τομέα δεν θα χαλαρώσει. Εκφράζει πάντως τις επιφυλάξεις του για την μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητα του φόρου χρηματοπιστωτικών συναλλαγών στην Ευρώπη, ενώ δηλώνει ότι επιθυμεί να παραμείνει στην θέση του και στη νέα κυβέρνηση.

«Η δημιουργικότητα των τραπεζών προκειμένου να ξεγλιστρήσουν από τους κανόνες εξακολουθεί να είναι μεγάλη», δηλώνει ο κ. Σόιμπλε στην οικονομική εφημερίδα "Der Handelsblatt" και προειδοποιεί για τους κινδύνους από ενδεχόμενη χαλάρωση των προσπαθειών να τεθούν κανόνες στην λειτουργία των τραπεζών. Αναφερόμενος στην εισαγωγή του φόρου χρηματοπιστωτικών συναλλαγών για την Ευρώπη, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εμφανίζεται επιφυλακτικός σε ό,τι αφορά την επίσπευση υιοθέτησής του.
ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.