Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Πληροφορίες περί τραυματισμού του ηγέτη της Χεζμπολάχ




Υπό διερεύνηση βρίσκονται οι πληροφορίες που κυκλοφορούν σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, άλλα πιο αξιόπιστα και άλλα λιγότερο, ότι ο ηγέτης της σιιτικής ένοπλης οργάνωσης του Λιβάνου, σεΐχης Χασάν Νασράλα, έχει τραυματιστεί, μετά από επίθεση στο μέρος όπου διαμένει από σουνίτες αντάρτες.

Η αξιοπιστία της είδησης ελέγχεται εξ ορισμού, αφού τη δίνουν οι αντάρτες της Συρίας, οι οποίοι βέβαια στην προσπάθειά τους να διώξουν τη Χεζμπολάχ από το πλευρό του Μπασάρ Αλ Άσαντ, καθώς οι δυνάμεις της αποδείχθηκαν μεγάλο πρόβλημα, ξεκίνησαν να πλήττουν σιιτικούς στόχους στον Λίβανο, ώστε να υποχρεώσουν σε αναδίπλωση για την προστασία των κεκτημένων…
Την επίθεση φέρεται να εξαπέλυσε η αιμοσταγής ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση, Αλ Νούσρα, στην πόλη Μπιντ Τζμπέιλ του Λιβάνου. Στη φερόμενη ως επίθεση, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, 22 μαχητές της Χεζμπολάχ, μέλη της ασφάλειας του Νασράλα, φέρονται να έχουν χάσει τη ζωή τους.
Θα είναι πραγματικά εντυπωσιακό, όσο και περίεργο, ο Νασράλα να έχει όντως δεχθεί επιτυχημένο πλήγμα από σουνίτες μουσουλμάνους, τη στιγμή που είναι «επικηρυγμένος» από τους Ισραηλινούς. Βέβαια, σίγουρο είναι ότι όσο καλές και να είναι οι ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών, οι Άραβες θα μπορούσαν να έχουν καλύτερη τύχη σε συστηματική απόπειρα διείσδυσης στον στενό κύκλο του Νασράλα.
Επαναλαμβάνουμε και τονίζουμε, ότι οι πληροφορίες που διακινούνται ΔΕΝ έχουν επιβεβαιωθεί και θα μπορούσαν να εντάσσονται στο πλαίσιο του επικοινωνιακού πολέμου που διεξάγεται… παράλληλα με τον άλλο.
defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.