Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Πλωτές πόλεις για «μάντρωμα» ανθρώπων


Freedom-Ship
Πάντα για το καλό του περιβάλλοντος…
Τι θέλει το σύστημα; Να μαντρώσει τους ανθρώπους για να τους ελέγχει πλήρως.
Με ποια αφορμή; Την μόλυνση του περιβάλλοντος. Οι παγκοσμιοποιητές ήδη διακηρύττουν ότι η φύση χρειάζεται διάλειμμα από τους ανθρώπους για να αναζωογονηθεί. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα θεοποιείται.
Που θα μπορούσαν να μας στριμώξουν για να «αναζωογονηθεί» το περιβάλλον;

«Οραματιστείτε το ιδανικό μέρος για να ζείτε ή για να εργάζεστε. Μια ασφαλή, φιλική κοινότητα, χωρίς περιβαλλοντική μόλυνση και με πολλές δυνατότητες ψυχαγωγίας για όλη την οικογένεια.
Τέλος, φανταστείτε αυτή την κοινότητα να βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση ανά τον κόσμο. Τώρα αρχίζετε να κατανοείτε το concept του «Freedom Ship», της πρώτης πλωτής πόλης στον κόσμο, που θα στεγάζεται ουσιαστικά στο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που κατασκευάστηκε ποτέ».
Έτσι πλασάρεται η διαφήμιση της συγκεκριμένης πλωτής πόλης, ενώ έπεται και η εμφάνιση κι άλλων, αφού μέρος των πράσινων φόρων πάνε στην κατασκευή τους. Το πλοίο θα έχει μήκος 1.370 μέτρων, πλάτος 228 και ύψος 106 μέτρων, ενώ το βάρος του θα αγγίζει τους 2,7 εκατομμύρια τόνους και το κόστος κυμαίνεται στα 7.4 δις ευρώ.
Τι θα περιλαμβάνει:
Στα συνολικά 25 καταστρώματά του θα στεγάζει διαμερίσματα, βιβλιοθήκη, νοσοκομείο και σχολείο για τους μόνιμους κατοίκους.
Συμπληρωματικά θα διαθέτει καταστήματα, τράπεζες, ξενοδοχεία, εστιατόρια, καζίνο, αποθήκες και παντός είδους επιχειρήσεις. Όπως ξεκαθαρίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα του, το «Freedom Ship» δεν θα αποτελεί φορολογικό παράδεισο, αν και στους κατοίκους του δεν θα επιβάλλονται φόροι.
Το θέμα της φορολόγησης, όπως και αυτό το νομικού δικαίου που θα ισχύει on board είναι μονάχα μερικά νομικής και τεχνικής φύσης ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν προτού το πλοίο αρχίσει να κατασκευάζεται.
pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.