Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ «Ρίχνουν άδεια μήπως πιάσουν γεμάτα» οι εισπρακτικές εταιρείες - ΒΙΝΤΕΟ



Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου
Τηλεφωνούν ακόμη και σε ανθρώπους που δεν έχουν οφειλές προς τις τράπεζες, με τη λογική ότι ίσως φοβηθούν και αρχίσουν να πληρώνουν αυτά που δεν.... χρωστάνε.

Ο λόγος για τις εισπρακτικές εταιρείες, οι οποίες έχουν πια αρχίσει να χρησιμοποιούν περίεργες μεθόδους.

Καταγγελία στο newpost.gr είναι αποκαλυπτική της νέας τους πρακτικής: Τηλεφωνούν σε κάποιον που δεν χρωστάει, ζητούν κάποιον άλλον, αναγνωρίζουν ότι έκαναν λάθος, συνεχίζουν όμως να τηλεφωνούν τρομοκρατώντας ανυποψίαστους ανθρώπους.
Όπως λέει η Ελευθερία Μ., πριν από δεκαπέντε μέρες έλαβε στο κινητό της τηλέφωνο κλήση από μια τέτοια εταιρεία:
«Ζήτησαν μια κυρία Ελευθερία με άλλο επίθετο. Τους είπα ότι πρόκειται για λάθος. Μου είπαν ότι τηλεφωνούν από δικηγορικό γραφείο για την τακτοποίηση κάποιας οφειλής. Τους επανέλαβα ότι έχουν κάνει λάθος και το έκλεισαν».
Μια εβδομάδα αργότερα, τηλεφώνησαν ξανά. Αυτήν την φορά στο σταθερό τηλέφωνο της εταιρείας στην οποία εργάζεται!
«Με πήραν στο γραφείο σε τηλέφωνο που ανήκει στην εταιρεία όπου είμαι απλή υπάλληλος. Ξαναζήτησαν την κυρία Ελευθερία με άλλο επίθετο. Τους ρώτησα που βρήκαν αυτό το τηλέφωνο. Μου είπαν πως αυτό το τηλέφωνο τους έχει δοθεί και με διαβεβαίωσαν πως δεν έχουν το κινητό μου, μου ζήτησαν όμως τον αριθμό του κινητού μου για να το διασταυρώσουν»!

Όσο σουρεαλιστικό κι αν ακούγεται είναι αληθινό.
Η κυρία Ελευθερία Μ. δηλώνει τρομοκρατημένη:
«Πώς γίνεται να μην αναζητούν εμένα, να έχουν όμως στη διάθεσή τους όλα τα τηλέφωνα που σχετίζονται με εμένα, ακόμη και αυτά που δεν είναι στο όνομά μου»; αναρωτιέται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.