Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013

Οι Σκοπιανοί θα διδάσκονται στο σχολείο την “αρχαία Μακεδονική γλώσσα” και οι Αλβανοί ανησυχούν μην τους κλέψουν τα "αρχαία αλβανικά" !!!!


coinalexus Lajm: Οι Σκοπιανοί θα διδάσκονται στο σχολείο την αρχαία Μακεδονική γλώσσα !!!!

Η διαδικασία “αρχαιοποίησης” των Σκοπίων δεν πρόκειται να τελειώσει με τα “Σκόπια 2014″ σύμφωνα με την Αλβανική εφημερίδα Lajm.
Σε σημερινό της άρθρο η εφημερίδα υποστηρίζει ό,τι οι Σκοπιανοί προτίθενται να εισάγουν στο εκπαιδευτικό τους σύστημα την διδασκαλία της…. «Αρχαίας Μακεδονικής»  ή αλλιώς της «γλώσσας του μεγάλου Αλέξανδρου», όπως αναφέρει σχετικά.

“Αυτή η διαδικασία ήταν σχεδόν στο τέλος, αλλά διακόπηκε από τη σύλληψη του πρώην διευθυντή της Προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Pasko Kuzman. Σίγουρα θα συνεχιστεί και στο μέλλον “, φέρονται να έχουν δηλώσει στην εφημερίδα διάφορες  ανώνυμες κυβερνητικούς πηγές από τα Σκόπια.
Αλλά ποιά ήταν η «γλώσσα του Αλεξάνδρου”, αναρωτιέται η αρθρογράφος.
Σύμφωνα με Αλβανούς ιστορικούς (!!!), γράφει η εφημερίδα, αυτή ήταν μια… Ιλλυρική γλώσσα (!!!) κάτι που μεταφράζεται για την αρθρογράφο σε… αρχαία αλβανική γλώσσα. (!!!)
“Αυτό λένε τα τελευταία ιστορικά έγγραφα που έχουν ανακαλυφθεί (!!!). Αν οι Σκοπιανοί διεκδικούν (!!!) την γλώσσα του μεγ. Αλεξάνδρου, θα πρέπει να ανησυχούν περισσότερο οι Αλβανοί από τους Έλληνες », λέει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιστορικών Αλβανών, Σκεντέρ Χασάνι.
Αλλά δεν αποκλείεται σύμφωνα με την Lajm, ο όρος «γλώσσα του Αλεξάνδρου», ή “Αρχαία Μακεδονική” να είναι η αρχαία Ελληνική γλώσσα που διδάχθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος από τον Αριστοτέλη (!!!)
Στην κυβέρνηση λένε μέχρι στιγμής το θέμα αυτό δεν έχει αναθεωρηθεί από το ανώτατο εκτελεστικό όργανο. “Περισσότερο φαίνεται όπως ότι θα πρέπει το θέμα να συζητηθεί στο υπουργείο πολιτισμού ή το αντίστοιχο της εκπαίδευσης, και όχι από την κυβέρνηση. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε συζητήσει ούτε επίσημα ή ανεπίσημα για το θέμα αυτό σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου “, δήλωσε σχετικά  ανώτερη πηγή προερχόμενη από την κυβέρνηση.
Ενδεχόμενη εφαρμογή της «γλώσσας του Αλεξάνδρου” στην εκπαιδευτική διαδικασία στα Σκόπια έχει ως στόχο να αποδείξει την άμεση σχέση μεταξύ των Σκοπιανών με τους αρχαίους Μακεδόνες. Αυτό το βήμα όχι μόνο θα περιπλέξει περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας, αλλά θα προκαλέσει αναστάτωση στο Σκοπιανούς κύκλους των διανοουμένων, όπου θα προκαλέσει εσωτερική τριβή μεταξύ όσων υποστηρίζουν ότι οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι με τους υπόλοιπους που υποστηρίζουν ό,τι είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων.
Τμήμα Ειδήσεων | History-of-Macedonia.com

history-of-macedonia.com

2 σχόλια:

  1. AS DIDAJOYN TA ARXEA ELLINIKA GIA NA FANOYN TA CJEMATA POY LENE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πίσω από αυτά τα καραγκιοζιλίκια που μας κάνουν να γελάμε σε πρώτη ανάγνωση, θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά τι παίζεται και ποιο είναι το επιδιωκόμενο στο μέλλον. Δεν είναι ούτε ηλίθιοι κι ούτε φαντασιόπληκτοι, ξέρουν καλά τι κάνουν και το κάνουν με πολύ μεθοδικότητα και επαγγελματισμό και δεν είναι μονοί τους. Ένας τρόπος υπάρχει να ξεχάσουν το όνειρο τους η στρατιωτικη ισχύς. Αν το το Ισραηλ υπαρχει αναμεσα απο τοσα εκατομμυρια, ειναι γιατι εχει δοντια πολυ κοφτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.