Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

«Η Ελλάδα έχασε τη Βουλγαρία ως σύμμαχο στον αποκλεισμό των Σκοπίων». Με τον Μπένι υπεξ περίεργο είναι πως δεν μας κήρυξαν πόλεμο



Σχόλιο ΛΦ: Μάλλον πρόκειται για επιθυμίες των Σκοπιανών για να εφησυχάσουν την εσωτερική πολιτική σκηνή τους. Συζήτησαν μιά συμφωνία και χάρηκαν. Οι Βούλγαροι θα πάρουν αυτό που θέλουν πρώτα και μετά θα υποστηρίξουν τα Σκόπια.

Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Πόποσκι, κρίνει ότι η Σόφια δεν θα εμποδίσει πλέον την έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των Σκοπίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δημοσιεύει το Κανάλ 5 των Σκοπίων.
Η επίσκεψη του Πόποσκι στη Βουλγαρία χαρακτηρίζεται ως πολύ θετική.
Στη συνάντηση με τον Βούλγαρο ομόλογό του Κρίστιν Βιγκένιν, συζήτησαν την προώθηση της διμερούς συνεργασίας.

Το σύμφωνο καλής γειτονίας δεν ήταν τόσο υψηλά στην ατζέντα και συζητήθηκαν κυρίως τα έργα υποδομής μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε ο Πόποσκι.
«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επαναβεβαιώθηκαν η επανεκκίνηση όλων των δραστηριοτήτων σε όλους τους τομείς της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ιδιαίτερα του Διαδρόμου 8, μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου μεταξύ των υπουργών Μεταφορών των δύο χωρών, το άνοιγμα των συνοριακών διαβάσεων και η συντήρηση των επερχόμενου επιχειρησιακού φόρουμ του επόμενου έτους στα Σκόπια.
Προς την υλοποίηση των κοινών σχεδίων θα συμβάλλουν οι εντατικές επαφές των αρμόδιων υπουργείων της Βουλγαρίας και των Σκοπίων», αναφέρει το δελτίο τύπου.
Τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης – συνεχίζει το Κανάλ 5 των Σκοπίων-  μετά τη συνάντηση των δύο υπουργών λένε ότι η συμφωνία γειτονίας δεν είναι ακόμη έτοιμη για να υπογραφεί. Ο Βιγκένιν δήλωσε ότι παραμένουν επίμαχα τρία σημεία για τις μεικτές ομάδες που αυτήν την περίοδο πρέπει να συμφωνήσουν.
Στη συνέντευξη τύπου μετά τη συνάντησή του με τον Βιγκένιν, ο υπουργός των Σκοπίων, Πόποσκι, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της χώρας του, η ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.
Βαλκανικό Περισκόπιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.