Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Ρωσία: Ήρθε η ώρα της… επιβράβευσης της Ουκρανίας;




Ανήσυχος για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ουκρανία με τις διαμαρτυρίες για τη μη υπογραφή της Συμφωνίας Σύνδεσης της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξαιτίας των ρωσικών ενστάσεων, ο πρόεδρος Πούτιν παρενέβη προσωπικά, δηλώνοντας ότι οι ταραχές υποκινούνται.

Αυτό δείχνει ότι το Κρεμλίνο που πέτυχε μια σημαντική νίκη έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν θα μπορούσε να αφήσει στην τύχη του τον φιλο-Ρώσο (κατά τεκμήριο) πρόεδρο της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς και θα πρέπει να κάνει κινήσεις που θα ενίσχυαν αφενός το προφίλ του ιδίου στο εσωτερικό της χώρας, καθώς πλησιάζουν και εκλογικές αναμετρήσεις, ενώ αφετέρου θα βελτίωναν την εικόνα της ίδιας της Ρωσίας στην ουκρανική κοινωνία.
Όπως έγινε γνωστό χθες, αντιπροσωπεία της Ουκρανίας έχει μεταβεί στη Μόσχα για συζητήσεις με τον Ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεβ, οι οποίες θα περιστραφούν στα οικονομικά θέματα, με έμφαση αυτό της ενέργειας και του φυσικού αερίου. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Γιούρι Μπόικο, που έχει υπό την εποπτεία του και το χαρτοφυλάκιο της ενέργειας.
Όλα δείχνουν, ότι η Μόσχα ετοιμάζεται να κάνει κάποια χειρονομία που θα προκαλέσει αίσθηση, στην κατεύθυνση που εξηγήθηκε παραπάνω…
defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.