Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Έντουαρτ Σνόουντεν- άλλη μία βόμβα: Η NSA παρακολουθεί 5 δισεκατομμύρια τηλεφωνήματα την ημέρα






Η Washington Post δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της το επόμενο τμήμα των αποκαλύψεων, του πρώην υπαλλήλου της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας- NSA, Edward Snowden.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η NSA δέχεται καθημερινά πληροφορίες από πέντε δισεκατομμύρια κλήσεις κινητών τηλεφώνων από όλον τον κόσμο.



Το προσωπικό του Οργανισμού έχει τη δυνατότητα εντοπισμού της θέσης του κάθε συνδρομητή, τις επαφές και τις σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους, όπως αναφέρει σήμερα το Itar Tass.


Αυτήν την αποκάλυψη επιβεβαίωσαν οι σημερινοί υπάλληλοι της NSA. Ανέφεραν ότι τα στοιχεία σχετικά με τις κλήσεις σε όλον τον κόσμο βοηθούν να παρακολουθούνται οι κινήσεις γνωστών τρομοκρατών, καταγράφοντας τις παλιές και τις νέες επαφές τους. Επίσης, πρόσθεσαν, ότι για την ανάλυση των δεδομένων χρησιμοποιούνται διάφορα προγράμματα, όπως για παράδειγμα το «Co-Traveller».


Η Washington Post επισημαίνει ότι το πρόγραμμα παρακολούθησης των κινητών τηλεφώνων σε αυτό το επίπεδο, τόσο σε έκταση και σε ένταση, που παραβιάζει την προσωπική ιδιωτική ζωή του ατόμου, υπερβαίνει των αποκαλύψεων του Σνόουντεν για τα άλλα μυστικά προγράμματα της NSA.


 Βαλκανικό Περισκόπιο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.