Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Μπουτάρης στα Σκόπια: «Βάλτε νερό στο κρασί σας και όλα θα επιλυθούν»






Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης- γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα- μαζί με επιχειρηματίες από την ελληνική πόλη επισκέφθηκαν το Οικονομικό Επιμελητήριο των Σκοπίων για ανταλλαγή απόψεων και συνεργασία.



Όπως είπε, επιθυμεί  οι Θεσσαλονικείς να ανακαλύψουν τα Σκόπια και οι πολίτες των Σκοπίων να ανακαλύψουν τη Θεσσαλονίκη και  ότι θα προβεί σε προώθηση μεταξύ των πόλεων για μια τουριστική συνεργασία, αλλά και στους εμπορικούς και εκπαιδευτικούς  τομείς  και επιπρόσθετα μέσω των στενών συναντήσεων με τους νέους θα δοθεί μια νέα ώθηση στη συνεργασία.


Ο Μπουτάρης διευκρίνισε ότι πρέπει  να εκληφθεί ως δήμαρχος και όχι ως πολιτικός. Επιδιώκει τη συνεργασία μεταξύ των Σκοπίων και της Θεσσαλονίκης, αλλά πρότεινε ότι οι πολιτικοί πρέπει να ακούσουν τη φωνή του λαού για τη λήψη πολιτικών αποφάσεων.


«Δεν είμαι πολιτικός, ούτε ασχολούμαι με την εξωτερική πολιτική, ωστόσο η Ελλάδα δεν αυτή που απαγορεύει την ένταξη στην ΕΕ στα Σκόπια, αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αυτή που έχει την τελική απόφαση. Οι γειτονικές χώρες πρέπει να ζήσουν μαζί. Προβλήματα υπήρχαν και θα υπάρχουν. Αν θέλετε, μπορούν εύκολα να επιλυθούν . Αν βάλετε νερό στο κρασί σας όλα τα επιλυθούν, απάντησε ο Μπουτάρης στην ερώτηση αν η Ελλάδα εμποδίσει το νοτιοσλαβικό κράτος στην ΕΕ.


Το κέντρο των Σκοπίων, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο έργο ‘Σκόπια 2014’ δεν άρεσε στον Μπουτάρη, αλλά σημείωσε ότι οι  επισκέπτες από τα Σκόπια στη Θεσσαλονίκη καταλαμβάνουν την τρίτη θέση σε αριθμό επισκέψεων και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την πόλη, γράφει το σλαβικό των Σκοπίων δημοσίευμα.




 Βαλκανικό Περισκόπιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.