Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Σκόπια: Η Σλαβική Διασπορά χαιρετίζει το ψήφισμα της ΕΕ. Εμείς κοιμόμαστε με τον Βενιζέλο στο τιμόνι.




«Οι σχέσεις καλής γειτονίας δεν αποτελούν βασική προϋπόθεση»


Σχόλιο ΛΦ: Μόνο για την Ελλάδα δεν είνα φυσικά προϋπόθεση.


Η Ενωμένη Σλαβική Διασπορά εξέφρασε την ικανοποίησή της με ο ψήφισμα που εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.



«Η Ενωμένη Σλαβική Διασπορά χαιρετίζει το ψήφισμα της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που πρότεινε ο Richard Howitt, το οποίο συνιστά πάλι στα Σκόπια να ξεκινήσουν τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αρκετές φορές ανέφερε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της ΕΕ, ότι τα Σκόπια έχουν εκπληρώσει τα κριτήρια της Κοπεγχάγης, αλλά πρόσφατα ζητούνται  ολοένα νέες πρόσθετες προϋποθέσεις για την έναρξη των διαπραγματεύσεων.


» Οι σχέσεις καλής γειτονίας δεν πρέπει να αποτελέσουν μία από τις βασικές προϋποθέσεις για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, γιατί αυτά τα θέματα μπορούν να επιλυθούν παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις.


»Η Σλαβική Διασπορά υποστηρίζει  και συστήνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την έναρξη των διαπραγματεύσεων με το άνοιγμα των κεφαλαίων της Δικαιοσύνης, της Δημοκρατίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, θέματα που άπτονται της ΕΕ, σημειώνει ο Φιλίπ Αλτιπαρμακόφσκι, διευθυντής της Σλαβικής Ένωσης για την Ευρώπη.


 Βαλκανικό Περισκόπιο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.