Ποιους θα ωφελεί το καινούριο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την «αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού Σώματος και Πολιτικής Προστασίας» στα πρότυπα… FBI, όπως δήλωσε ο κ. Δένδιας, με αφορμή την… «τρομοκρατία»;. Τους πολίτες ή τους παγκοσμιοποιητές, οι οποίοι ευελπιστούν να δημιουργήσουν ένα παγκόσμιο αστυνομικό κράτος στις χώρες επιρροής τους; Αυτή η απορία μας γεννήθηκε αυθόρμητα στο μυαλό μετά την ανακοίνωση για κατάθεση σχετικού νόμου. Ειδικά, όταν ακούμε για FBI και προθυμία των Η.Π.Α. να βοηθήσουν την Ελλάδα στο «να πατάξει την τρομοκρατία».
Στο νέο νομοσχέδιο δίνεται ιδιαίτερη έμφαση «στην αξιοποίηση νέων τεχνολογιών με στόχο την παροχή εξελιγμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, τόσο στα Σώματα Ασφαλείας όσο και στους πολίτες». Σίγουρα η Ελλάδα έχει ….τεχνολογικά πίσω σε πολλούς τομείς, ωστόσο η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για καλό είτε για κακό σκοπό. Εξάλλου το παγκόσμιο σύστημα ελέγχου και αστυνόμευσης, το οποίο προσπαθεί κατά τα φαινόμενα να επιβληθεί και στην Ελλάδα, δεν είναι ξακουστό για την φιλανθρωπία του.
Το ίδιο συμβαίνει π.χ. και με την φοροδιαφυγή. Όλως τυχαίως βγήκαν μαζικά στην φόρα σκάνδαλα, αλλά όχι επειδή ξαφνικά τα κράτη αποφάσισαν να πατάξουν την ασυδοσία και παντού να επικρατήσει δικαιοσύνη. Δίνεται απλά κι εδώ η αφορμή για ηλεκτρονική καταγραφή των πάντων, προκειμένου ο Μεγάλος Αδελφός να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τι έχει ο καθένας. Επιπλέον οι πολίτες εκφοβίζονται, έτσι ώστε να πληρώνουν τους συνεχώς αυξανόμενους φόρους μέχρι να μην μπορούν άλλο να σηκώσουν τα βάρη και έτσι οι καταγεγραμμένες περιουσίες να περάσουν στα χέρια των μεγάλο-ιδιωτών της παγκοσμιοποίησης, οι οποίοι ότι κι αν κάνουν μένους στο απυρόβλητο και μάλιστα το διασκεδάζουν.
Αφού καταγράφεται τι έχει κάποιος, το κράτος πρέπει να γνωρίζει και ποιος είναι. Έτσι θα εφαρμοστεί η ηλεκτρονική αναγνώριση- ταυτοποίηση πολιτών, όπως λέει και το νομοσχέδιο. Τα μέτρα αστυνόμευσης ενδέχεται να αυξηθούν και όλοι θα ζούμε υποτίθεται με «ειρήνη» και «ασφάλεια» σε ένα κράτος δερβέναγα πάνω από τα κεφάλια μας. Αυτό δεν θα το χαρακτηρίζαμε ελευθερία.
Εν κατακλείδι με αφορμή την «τρομοκρατία» φοβόμαστε πως η Ελλάδα αποκτάει σιγά-σιγά μεθόδους Μεγάλου Αδελφού. Στο νέο νομοσχέδιο υπάρχουν σίγουρα και καλά, ωστόσο «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες». Τελικά ποιον θα προστατεύει η αυξημένη και τεχνολογικά ανεπτυγμένη αστυνόμευση: Τους πολίτες από τους «τρομοκράτες» ή το κράτος από τους πολίτες;
ΠΥΓΜΗ.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.