Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Η Ryanair χρεώνει τους υποψήφιους για εκπαίδευση. Αυτό είναι σουξέ στόρυ. Πληρώνεις για να δουλεύεις. Όποιος Έλληνας έχει 2400 ευρώ αποκτάει δουλειά


ryanair
Όνειρο για λίγους φαίνεται ότι αποτελούν οι συνθήκες της αεροπορικής εταιρείας Ryanair, η οποία υπόσχεται στους υπαλλήλους της μια συναρπαστική καριέρα, αν καταβάλλουν 2.400 ευρώ για εκπαίδευση.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, όσοι επιθυμούν να εργαστούν στην αεροπορική εταιρεία συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά σεμινάρια τα οποία πληρώνουν αδρά, ενώ υπάρχει και η πιθανότητα να απορριφθούν κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου, έχοντας ωστόσο καταβάλλει το ποσό.

Πολλοί εγκαταλείπουν απογοητευμένοι τη δουλειά, ενώ αρκετοί εκπαιδευόμενοι είναι ιδιαίτερα φοβισμένοι να μιλήσουν στα μέσα ενημέρωσης, καθώς εκτιμούν ότι μπορεί να τους μηνύσει η εταιρεία, επειδή αθέτησαν τους όρους της σύμβασής τους.
Πώς λειτουργεί η εκπαίδευση
Η ιρλανδική εταιρία Crewlink, εντοπίζει αρκετά στελέχη των πληρωμάτων καμπίνας και με το πέρασμα των έξι εβδομάδων τους προωθεί στην εταιρεία. Η Crewlink τρέχει το δικό της πρόγραμμα εκπαίδευσης, αλλά δέχεται και ορισμένα πληρώματα από τη σχολή εκπαίδευσης της εταιρίας St James Management Services, που βρίσκεται στο Cirencester.
Όσοι πηγαίνουν για εκπαίδευση στη St. James, πληρώνουν περίπου 2.100 ευρώ. Με την πρόσληψη στη Ryanair, η Crewlink παίρνει 180 ευρώ για ένα μήνα από το μισθό τους, στην περίπτωση που οι εκπαιδευόμενοι έχουν επιλέξει να πληρώσουν με δόσεις.
Ωστόσο, υπάρχουν καταγγελίες ότι αρκετοί από εκείνους, που παίρνουν μέρος στα σεμινάρια, κόβονται κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου, που ωστόσο τους αφήνει ένα βαρύ λογαριασμό εκπαίδευσης. Εκπρόσωπος της Crewlink δήλωσε: «Η συντριπτική πλειοψηφία, πάνω από το 95%, παραμένει στο προσωπικό μας μετά το εξάμηνο».
Στο συμβόλαιο της Crewlink, όπως αναφέρει ο Observer, είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι οι εκπαιδευόμενοι θα εργαστούν στη Ryanair. Όσοι προσληφθούν, λαμβάνουν 16 ευρώ για κάθε ώρα πτήσης, ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη για κάθε μετακίνηση από τη βάση της εταιρίας προς κάποια άλλη. Σε άλλο συμβόλαιο, η δοκιμαστική περίοδος διαρκεί 12 μήνες.
Εκπρόσωπος της Crewlink δήλωσε πως οι καταγγελίες δεν ευσταθούν και τόνισε: «Εάν σε κάποιος δεν αρέσουν οι όροι μας και οι συνθήκες, είναι ελεύθερος να φύγει οποιαδήποτε ώρα».
iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.