Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Το Afrika Korps των Γερμανών στην Ελλάδα.


www.enkripto.com - 1500 × 1000

Για κάποιους Γερμανούς είμαστε τριτοκοσμική χώρα. Πιθανώς για τους ίδιους να ανήκουμε στο επίπεδο εκείνων των Αφρικανικών χωρών που στερούνται βασικών κρατικών υποδομών.
Τι άλλωστε άλλο μπορεί να σημαίνει και η δήλωση  του Αντικαγκελάριου της Γερμανίας και υπουργού  Οικονομίας Ζίγμαρ Γκάμπριελ,  σε δημοσίευμα της εφημερίδας Ντι Βέλτ.

Σε ό,τι αφορά, την Ελλάδα, ο κ. Γκάμπριελ δήλωσε ότι είναι μια περίπτωση «περισσότερο για την Παγκόσμια Τράπεζα παρά για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δεδομένου ότι σε αυτήν δεν υπάρχουν καθόλου κρατικές δομές». Η Ελλάδα, πρόσθεσε, κατόρθωσε να μπει στην Ευρωζώνη μόνο μέσω της «παραποίησης όλων των στοιχείων».
Γνωρίζουμε ότι το ΔΝΤ είναι εκείνος ο μηχανισμός που συνεργεί  με χώρες που έχουν βέβαιες  κρατικές  δομές , ώστε  να  δώσουν ώθηση στον παραγωγικό μηχανισμό τους  να ξαναπάρει μπρος ( και ο Θεός βοηθός),  ενώ η Παγκόσμια Τράπεζα   δίνει  οικονομική και τεχνική βοήθεια  αποκλειστικά σε  τριτοκοσμικές χώρες που στερούνται υποτυποδών υποδομών και το επίπεδο της πτώχειας τους είναι τέτοιο που φιγουράρει στον διεθνή τύπο.
Για τα παραποιημένα στοιχεία ας ρωτήσουν οι Γερμανοί καλύτερα τους εν τη Ελλάδι Γερμανοτραφείς Εκσυγχρονιστές Πολιτικούς και από αυτούς να ζητήσουν εξηγήσεις.
Όμως οι δηλώσεις του ανωτέρου Πολιτικού περιγράφουν μια de facto κατάσταση ερημοποίησης της χώρας μας και το μυαλό μας ταξιδεύει  μέσα στην Ιστορία που μπορεί μάλιστα  στην προκειμένη περίπτωση να μας διδάξει.
Οταν άρχισε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος οι Γερμανοί διέθεταν τον καλύτερα εκπαιδευμένο και εξοπλισμένο στρατό του κόσμου. Η τακτική του μπλίτσχριγχ τους είχε δώσει τη δυνατότητα να κατακτήσουν πολύ σύντομα τη Γαλλία και να διώξουν τους Βρετανούς από τη Δουνκέρκη για το νησί τους. Η μεγαλύτερη έλλειψη για τη Γερμανία ήταν το πετρέλαιο με το οποίο θα εφοδίαζε τις μηχανο κίνητες δυνάμεις της.
Από την αρχή ο Χίτλερ είχε σχεδιάσει να λύσει αυτό το πρόβλημα καταλαμβάνοντας περιοχες πλούσιες σε πετρέλαια. Με την επίθεση του εναντίον του νότιου σοβιετικού μετώπου σκόπευε να καταλάβει τον Καύκασο αποκτώντας πρόσβαση στις ρουμάνικες πετρελαιοπηγές ενώ μια επίθεση των Ιταλών συμμάχων του θα εξασφάλιζε τη βόρεια Αφρική και την πρόσβαση στη Μέση Ανατολή. Πέρα από την απόκτηση των αναγκαίων αποθεμάτων πετρελαίου, οι επιθέσεις του θα στρέφονταν και εναντίον της διώρυγας του Σουέζ, απο όπου οι Γερμανοί θα έβγαιναν στον Ινδικό ωκεανό και θα συντόνιζαν τις προσπάθειες τους με τους Ιάπωνες.
Ο Χίτλερ, φοβούμενος μια γενική κατάρρευση της Ιταλίας, έστειλε τεθωρακισμένες δυνάμεις υπό τον Έρβιν Ρόμελ για να ανακτήσει την πρωτοβουλία στη βόρεια Αφρική. Ο Ρόμελ. που είχε ήδη αποκτήσει φήμη για τη στρατιωτική ευφυΐα του στις μάχες της Πολωνίας και της Γαλλίας, έφθασε στη βόρεια Αφρική τον Φεβρουάριο του 1941. Μέσα σε έναν μήνα το Άφριχα Κορπ  απώθησε τους Άγγλους και ανακατέλαβε το Τομπρούκ στις 21 Ιουνίου.
Στην δεύτερη μάχη του Ελ Αλαμέιν (23 Οκτωβρίου – 4 Νοεμβρίου 1942) οι συμμαχικές δυνάμεις έσπασαν τις Γερμανικέςγραμμές, αναγκάζοντας τις Ναζιστικές δυνάμεις σε υποχώρηση μέχρι την Τυνησία. Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ δήλωσε μετά τη μάχη ¨Αυτό δεν είναι το τέλος, ούτε καν η αρχή του τέλους, όμως είναι, ίσως, το τέλος της αρχής¨. Βικιπαίδεια,
Γιατί τα λέμε όλα αυτά γιατί οι Γερμανοί πάντα διψάνε  για πετρέλαιο για να πραγματοποιήσουνε τους στόχους τους και αυτό εν μέρει δικαιολογείται.
 Δεν δικαιολογείται όμως μία χώρα  που πρόσφατα ¨ενίσχυσε¨τα ταμεία των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών της βλ. Ολυμπιακούς Αγώνες Αθηνών να την ¨ερημοποιούν¨ λεκτικά στο επίπεδο των Αφρικανικών Χωρών. Εκτος και αν η φαντασία τους μεταφέρει σε παράλληλες εποχές του Afrika Korps.
Άλλωστε πετρέλαια στην Μέση Ανατολή τότε το 1940, πετρέλαια και στην ΕΛΛΑΔΑ το 2014 σήμερα. Που λοιπόν η διαφορά;
Ευτυχώς στην εκδήλωση του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στο Πότσνταμ, που έγιναν οι δηλώσεις αυτές συμμετείχε  και ο  Γερμανός φιλόσοφος Γιούργκεν Χάμπερμας  που  έκανε  λόγο για «πολιτική απαξίωση ολόκληρων εθνών» και για «πτώση ολόκληρων γενεών και περιοχών».
Κάτι ήξερε αυτός!!!
Εν κατακλείδι αναρωτιέμαι μήπως οι Γερμανοί έχουν απωθημένα με εμάς τους Έλληνες γιατί γνωρίζουν την καίρια και αποφασιστική συμμετοχή του ΙΕΡΟΥ ΛΟΧΟΥ στην ηρωική μάχη του Ελ Αλαμέιν που τους έκοψε την φόρα για το πολύτιμο πετρέλαιο;
Η Ιστορία δείχνει ότι αυτός που αδικεί και συνεχίζει να αδικεί αθώους λαούς  θα πάει στην πηγή  αλλά δεν θα πιεί νερό για να ξεδιψάσει.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
ΥΓ Το αφιερώνω στον συγγενή μου Ι.Β  μου που πολέμησε στο Ελ Αλαμέιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.