«Η έλλειψη κανόνων για τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ, ο ανταγωνισμός μεταξύ τους για την εξασφάλιση κονδυλίων, αλλά και η αρνητική δημοσιότητα έχουν συμβάλει στη δημιουργία κλίματος καχυποψίας στην Ελλάδα», επισημαίνει ο καθηγητής Συγκριτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Αστέρης Χουλιάρας.
Πρώτο μέλημα των Ελλήνων επιστημόνων είναι η καταγραφή όλων των οργανώσεων, «ζητήσαμε τις λίστες από κάθε υπουργείο, στο οποίο εντάσσονται βάσει αντικειμένου» καθώς απουσίαζε μία τελικά λίστα με όλες τις ΜΚΟ στην Ελλάδα.
Παρά το χάος που επικρατεί στα αρχεία, καθώς οι ΜΚΟ όταν αποσύρονται δεν οφείλουν να ενημερώνουν το εκάστοτε υπουργείο, οι ενεργές υπολογίζονται στις 850 με 900 και ασχολούνται κυρίως με την προστασία του περιβάλλοντος, την παροχή κοινωνικής πρόνοιας και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
αποσπάσματα από
kathimerini.gr
kolotoubes.blogspot.com
Αν τις ψαξει καποιος ολες αυτες καλα και ποιοτικα, το 90% ισως και παραπανω ειναι υποπτες. Με καλυμα το περιβαλλον και την κοινωνικη μεριμνα, πρωτον καποιοι πλουτιζουν με χρηματα της Πολιτειας και δευτερον ειναι σχολες εθνοδιαλυτικες με προσημα τα ανδρωπινα δικαιωματα. Θεωρουν δικαιωμα ο αλλος να ειναι κιναιδος και επιπλεον θεωρουν δικαιωμα του να το προπαγανδιζει. Οποια κοινωνικη αντιληψη δεν αρεσει, λειτουργουν οπως ο λυκος που μπαινει στα προβατα και τα ανακατευει. Ετσι ανακατευουν και την Ελληνικη κοινωνια με τον υποπτο ανθρωπισμο τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤωρα που η Συρια εχει γινει ενα σφαγειο απο τους ισλαμοφασιστες και κρεμαν το κεφαλια στους πασαλους, δεν τους ακουω να βγαζουν κραυγη αγωνιας. Ο Πουτιν πηρε δραστικα μετρα και τους ξεκαθαρισε, ποια ειναι τα ορια τους.