Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

400 δισ. καταθέσεις "σηκώνει" η Μόσχα από ΕΕ & Ελβετία - Από Ελλάδα τα στέλνουν στην Τουρκία!-Φόρο επί των τόκων των καταθέσεων προτείνει ο Γιατσενιούκ-Η Δύση απειλεί με απομόνωση τη Ρωσία μετά την προσάρτηση Κριμαίας




400 δισ. καταθέσεις "σηκώνει" η Μόσχα από ΕΕ & Ελβετία - Από Ελλάδα τα στέλνουν στην Τουρκία!

Αδειάζουν  τις καταθέσεις τους από τις ευρωπαϊκές τράπεζες οι Ρώσοι καταθέτες ως απάντηση στις κυρώσεις που επέβαλλε η ΕΕ σε 21 αξιωματούχους της ρωσικής, και της κριμαϊκής κυβέρνησης και τις μεταφέρουν σε κινεζικές, αραβικές, σιγκαπουριανές και ... τουρκικές τράπεζες!

Όπως μεταδίδεται από την Μόσχα, ένα ποσό που κυμαίνεται μεταξύ των 250 και των 400 δισ. ευρώ σε τράπεζες χωρών της ΕΕ, κυρίως της Βρετανίας, του Λουξεμβούργου, της Ολλανδίας και της Γερμανίας, της Ελλάδας, αλλά καi της Ελβετίας, ξεκίνησε να αποσύρεται εδώ και οκτώ ημέρες σταδιακά, με κύριο αποδέκτη της ...
τουρκικές και τις ασιατικές τράπεζες, όπως μετέδωσε και ο ανταποκριτής του MEGA στην Μόσχα Θ.Αυγερινός.
ΑΣτην Ελλάδα υπολογίζονται σε πέντε δισ. ευρώ οι ρωσικές τραπεζικές καταθέσεις.
Τα ποσά αυτά ανήκουν στις ρωσικές κρατικές εταιρείες, ρωσικούς επιχειρηματικούς κολοσσούς, αλλά και σε ιδιώτες.
Κλάσμα αυτού του ποσού θα αρκούσε για να αλλάξει την εικόνα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, των συνεχών αναγκών της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών και να διώξει τον εφιάλτη της ελληνικής χρεοκοπίας, αλλά η Ελλάδα διά του Ε.Βενιζέλου θεωρεί ότι "Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας δείχνουν την αποφασιστικότητα της Ελλάδος και της ΕΕ"!
Την ώρα που ο όμιλος της τράπεζας Πειραιώς πανηγυρίζει επειδή κατάφερε να δανειστεί 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο ... 5% από το εξωτερικό, οι τουρκικές τράπεζες μέσα σε δύο ημέρες δέχθηκαν από τις ευρωπαϊκές τράπεζες εισροή καταθέσεων που ξεπερνά τα 15 δισ. ευρώ!
Πηγή
attikanea.blogspot.gr

Φόρο επί των τόκων των καταθέσεων προτείνει ο Γιατσενιούκ

foroiΆρχισε την επιβολή παγκοσμιοποιητικών μέτρων η παράνομη κυβέρνηση στο Κίεβο.
Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ πρότεινε σήμερα τη θέσπιση φόρου επί των πλουσιότερων Ουκρανών για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στη χώρα, διευκρινίζοντας ότι ο νόμος θα αφορά και τον ίδιο.
Ο ουκρανός πρωθυπουργός δήλωσε, σύμφωνα με το zougla, ότι πρέπει να φορολογηθούν οι τόκοι των καταθέσεων άνω των 50.000 γρίβνα (λιγότερο από 4.000 ευρώ), ένα μέτρο που θα αφορά «το 10% του πληθυσμού».
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο Αρσένι Γιατσενιούκ ανέφερε ως παράδειγμα τη δική του φορολογική δήλωση στην οποία οι τόκοι των καταθέσεων ανέρχονται σε 714.000 γρίβνα (47.000 ευρώ).
«Οι πλουσιότεροι οφείλουν να μοιραστούν τον πλούτο τους με τη χώρα. Είναι ώρα για δικαιοσύνη. Είναι ώρα να βοηθήσουμε τη χώρα», είπε.
Η ηλεκτρονική οικονομική εφημερίδα Ekonomitcna Pravda επέκρινε την πρωτοβουλία αυτή, εκφράζοντας ανησυχίες για μαζική ανάληψη καταθέσεων τη στιγμή που ο τραπεζικός τομέας βρίσκεται σε δυσχερή θέση εξαιτίας της πολιτικής και της οικονομικής κρίσης.
«Οφείλουμε να σταθεροποιήσουμε την οικονομία, θα επιτύχουμε βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των δυτικών μας εταίρων», δήλωσε ο ουκρανός πρωθυπουργός.
Η οικονομία της Ουκρανίας βρίσκεται σε δεινή κατάσταση, με το δημόσιο χρέος να ανέρχεται στα 75 δισεκατομμύρια ευρώ, έπειτα και από την τεράστια επιβάρυνσή του τα τελευταία χρόνια, και με ένα θηριώδες δημοσιονομικό έλλειμμα.
Για την αποφυγή της στάσης πληρωμών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύθηκαν να χορηγήσουν στην Ουκρανία οικονομική βοήθεια ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ μετά την πτώση του καθεστώτος του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.
Αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου διαπραγματεύεται τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία. Το Κίεβο εκτιμά ότι έχει ανάγκη από τουλάχιστον 15 δισεκατομμύρια βραχυπρόθεσμα.
pygmi.gr

Κριμαία: Δεν ηρεμεί η κατάσταση, συνέχεια έντασης…


Δυστυχώς, η ψυχραιμία φαίνεται να εκλείπει στην Κριμαία, όπου η ατμόσφαιρα, κυριολεκτικά, πλέον «μυρίζει» μπαρούτι». Εχθές δύο άνδρες – ένας Ρώσος και ένας Ουκρανός – έχασαν τη ζωή τους και σήμερα Ρώσοι στρατιώτες της «Δύναμης Αυτοάμυνας» εισέβαλαν και κατέλαβαν τη βάση και το αρχηγείο του ουκρανικού ναυτικού στη Σεβαστούπολη.
Το πρόβλημα είναι ότι στην Κριμαία παραμένουν ακόμα ουκρανικές δυνάμεις, οι οποίες μπορεί να αποτελέσουν τη θρυαλλίδα εξάπλωσης περιορισμένων έστω, αλλά με… εδική βαρύτητα συγκρούσεων.
Η κατάληψη του αρχηγείου του ουκρανικού Ναυτικού, υποχρέωσε τον αρχηγό του, ναύαρχο Χαϊντούκ, να αποχωρήσει, ενδεδυμένος με πολιτικά, μαζί με αριθμό αξιωματικών του. Λίγο αργότερα παραδόθηκαν οι υπόλοιποι Ουκρανοί που βρίσκονταν στη βάση και το αρχηγείο.
Η Μόσχα, αξιοποιώντας τα σφάλματα και την, επιεικώς επαμφοτερίζουσα πολιτική των ΗΠΑ,φαίνεται ότι προτίθεται να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το ζήτημα της Κριμαίας, μη αφήνοντας περιθώρια στη Δύση. Το πώς ΗΠΑ και ΕΕ θα υποχρεωθούν πλέον να αντιδράσουν θα το δούμε σε βάθος χρόνου.
Η Ρωσία ενσωματώνοντας την Κριμαία δημιουργεί ένα ιδιαίτερα κακό διεθνές προηγούμενο – και για την Ελλάδα – ακόμα και για την ίδια, ενδεχομένως. Η ρωσική κατοχή της περιοχής του Καλίνινγκραντ, της πάλαι ποτέ πρωτεύουσα της γερμανικής Ανατολικής Πρωσίας, Καινιξβέργη, η οποία έχει ιδιαίτερη στρατηγική σημασία για τη Μόσχα, θα μπορούσε επίσης να αμφισβητηθεί, εν καιρώ…
defence-point.gr
Η Δύση απειλεί με απομόνωση τη Ρωσία μετά την προσάρτηση Κριμαίας
Ο Κάμερον προειδοποιεί τον Πούτιν για μόνιμη αποβολή από την ομάδα των G8

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα απαντήσουν σε κάθε επίθεση εναντίον των συμμάχων του ΝΑΤΟ (REUTERS)
Με πλήρη απομόνωση απειλεί τη Μόσχα η Δύση, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία. 
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ρωσία βρίσκεται «στο σκοτεινό μονοπάτι» που οδηγεί στην απομόνωση, μετά τις ενέργειές της στην Ουκρανία και τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα απαντήσουν σε κάθε επίθεση εναντίον των συμμάχων του ΝΑΤΟ.
Σκληρή στάση κρατά και η Βρετανία που προειδοποιεί τον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η Ρωσία θα αποβληθεί μόνιμα από την ομάδα των G8, εάν το Κρεμλίνο κάνει κι άλλα βήματα κατά της Ουκρανίας.
«Νομίζω ότι θα πρέπει να συζητήσουμε εάν θα αποβληθεί ή όχι η Ρωσία μόνιμα από την G8 σε περίπτωση που κάνει κι άλλα βήματα» δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, μιλώντας στο κοινοβούλιο.
Την ίδια ώρα ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς τόνισε ότι η Γαλλία εξετάζει την ακύρωση της σύμβασης για την προμήθεια αμυντικού εξοπλισμού στο ρωσικό πολεμικό ναυτικό ύψους 1,2 δισεκ. ευρώ.
«Εάν ο Πούτιν συνεχίσει να κρατά αυτή τη στάση, θα εξετάσουμε την ακύρωση των συγκεκριμένων πωλήσεων» τόνισε.
Η Γερμανία, από την πλευρά της, προσπαθεί να κρατήσει μια πιο ισορροπημένη στάση, εξαιτίας και της εξάρτησής της από το ρωσικό φυσικό αέριο.
Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ, δήλωσε ότι η Γερμανία προσπαθεί να επιταχύνει μια συμφωνία για την αποστολή παρατηρητών του ΟΑΣΕ.
Ο Στάινμάγερ είπε στους δημοσιογράφους ότι μίλησε με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ και τον πρόεδρο του ΟΑΣΕ και ότι ξεπέρασαν τις διαφωνίες ως προς τον αριθμό των παρατηρητών που πρέπει να αποσταλούν, αλλά μένει να συμφωνήσουν για τις περιοχές όπου θα πρέπει να αναπτυχθούν.
«Χρειαζόμαστε μια αποστολή παρατηρητών τώρα και στις συνομιλίες μου σήμερα είπα ότι η συμφωνία για τη σχετική εντολή πρέπει να γίνει εντός των προσεχών 24 ωρών» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας και άμυνας στην Ουκρανία, όπου βρίσκεται στο επίκεντρο το θέμα της προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσία.
Με αντίποινα απειλεί η Μόσχα
Την ίδια ώρα στη Μόσχα, το υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε τις δυτικές χώρες ότι παραβίασαν τη δέσμευση για τον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και της πολιτικής ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, που προβλέπεται από τη συμφωνία του 1994, πυροδοτώντας ένα πραξικόπημα που ανέτρεψε τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, οι ενέργειες των ΗΠΑ και της ΕΕ αντιβαίνουν στις εγγυήσεις που δόθηκαν από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και τη Βρετανία με αντάλλαγμα τη δέσμευση της Ουκρανίας να παραδώσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.
Ο εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου αποτελούν σήμερα το μισό του προϋπολογισμού της Ρωσίας. Τόσο η Gazprom όσο και η Rosfneft βρίσκονται στο επίκεντρο των προσπαθειών που κάνει η Ρωσία για να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου σε συνεργασία με τις ξένες εταιρίες BP και Exxon.
Η Ευρώπη εξαρτάται κατά 30% από τις προμήθειες της Ρωσίας. Αυτό σημαίνει ότι και οι δύο πλευρές, Ευρώπη και Ρωσία, θα επηρεαστούν εάν απειληθούν οι ενεργειακές προμήθειες είτε μέσω των κυρώσεων της ΕΕ είτε μέσω της διακοπής των ρωσικών προμηθειών.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.