Αντιδράσεις από την Κύπρο για κίνδυνο πλήγματος στις σχέσεις με την Μόσχα λόγω Η.Π.Α., σιγή όπως πάντα από την Ελλάδα…
Στην ΕΕ «τρέχει» ο Ομπάμα για να πείσει τους Ευρωπαίους να ακολουθήσουν μια ώρα αρχύτερα την ατλαντική προοπτική και όλοι σαν ένα κράτος να συνενωθούν κατά της Ρωσίας. Οι πρώτες αντιδράσεις ήρθαν από την Κύπρο και τον Πρόεδρο του ΕΔΕΚ, Γιαννάκη Ομήρου, ο οποίος δήλωσε πως πρέπει να διαφυλαχθούν «ως κόρη οφθαλμού» οι σχέσεις με την Μόσχα και να μην προσδεθεί η χώρα στις πολιτικές της Ουάσινγκτον, όπως για παράδειγμα στο Κυπριακό.
Άλλωστε η ποιότητα της «βοήθειας» της Δύσης φάνηκε και φαίνεται στο Κίεβο, όπου μετά το χάος ήρθε το ΔΝΤ να δώσει την λύση με αυξήσεις στα πάντα. Βλέποντας αυτή την κατάληξη οι περιοχές στην ΝΑ Ουκρανία θέλουν να προσαρτηθούν άρον-άρον στην Ρωσία, η οποία έσπευσε αμέσως να καλύψει μισθούς και συντάξεις στην Κριμαία καθώς και να παρουσιάσει μελλοντικά οικονομικά σχέδια ανάπτυξης της περιοχής. Αποκορύφωμα αποτελεί η κατασκευή γέφυρας σύνδεσης με την κυρίως ρωσική επικράτεια.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη έχει εκνευρίσει περισσότερο απ όλους την εκλεκτή της Δύσης και κατηγορούμενη για διαφθορά, πρώην πρωθυπουργό Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία δεν κρατήθηκε και σε τηλεφωνική συνομιλία που υπεκλάπη καταφέρθηκε κατά των Ρώσων με ρητορική Χίτλερ, προκαλώντας την αντίδραση του ενεργειακά εξαρτώμενου Βερολίνου που της ζήτησε να ηρεμήσει.
Έτσι αναίμακτα έχει καταφέρει να απαντήσει μέχρι στιγμής η Ρωσία στα σχέδια των παγκοσμιοποιητών, ούσα παράλληλα σε στρατιωτική ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή, σε περίπτωση που ξεσπάσει οπουδήποτε… «κρίση» κατά των ρωσικών συμφερόντων. Επιπλέον ενδυναμώνει επιδεικτικά την ενεργειακή σχέση με την Κίνα, στέλνοντας μήνυμα στην ΕΕ ότι αυτή έχει περισσότερο ανάγκη την Μόσχα και απαντάει στους Αμερικανούς με συμφωνία για δημιουργία στρατιωτικής βάσης στην αμερικανική ήπειρο μέσω Αργεντινής.
Για την Κύπρο, η οποία απολάμβανε όλα αυτά τα χρόνια την, σύμφωνα με τον κ. Ομήρου, «πολύτιμη συμπαράσταση της Ρωσίας όλες τις τελευταίες δεκαετίες» αλλά επιτέλους και για την Ελλάδα αποτελεί τεράστιο λάθος να παραγνωρίζονται τα συμφέροντα της Ρωσίας και να προσδεθούν οι δυο χώρες μια και καλή στο ατλαντικό άρμα, παραδίδοντας κι άλλες εξουσίες. Η πολιτική Πούτιν είναι απαραίτητη τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Κυπριακό, καθότι κρατάει τις ισορροπίες υπέρ των ελληνικών δικαίων. Είναι άλλωστε πανθομολογούμενο πως οι Η.Π.Α. και οι σύμμαχοί τους αγνοούν τα συμφέροντα του Ελληνισμού και δείχνουν πάντα σαφή προτίμηση στην αδιαλλαξία των γειτόνων μας.
Η «σιδηρά ευφυΐα» Πούτιν έχει πάντως πείσει την ελληνική κοινή γνώμη που, παρ’ όλη την προπαγάνδα υπέρ των Η.Π.Α. και την «ρωσοφοβία» πολλών ιθυνόντων, έχει αρχίσει και βλέπει με περισσότερη συμπάθεια την Ρωσία, η οποία σαφώς και προτάσσει πάνω απ όλα τα συμφέροντά της, αλλά δεν έχει τον ανέντιμο και «δημοκρατικοφανή» τρόπο των παγκοσμιοποιητών.
ΠΥΓΜΗ.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.