Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Οι Γάλλοι στέλνουν σπίτι του τον Ολαντρέου…Υψηλά ποσοστά για την Λεπεν.


20140324-065921.jpg

Ηχηρό καμπανάκι προκύπτει από τις δημοτικές εκλογές στη Γαλλία, με το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν να φαίνεται πως καταγράφει ιστορικά υψηλά σε πολλές περιοχές της χώρας και όχι μόνο τις μεγάλες πόλεις.
Με βάση τα πρώτα exit polls, το Γαλλικό πρακτορείο αναφέρει πως το κόμμα της Λεπέν συγκεντρώνει ιδιαίτερα ψηλά ποσοστά.

Μεταξύ των δήμων όπου προηγείται το κόμμα της Λεπέν είναι η Ενάν – Μπομόν, η Μπεζιέ, η Αβινιόν και η Περπινιάν.
Όσο για το Παρίσι, η δεξιά υποψήφια Ναταλί Κομοριζέ, που είχε τη στήριξη
του Νικολά Σαρκοζί, φαίνεται πως προηγείται σε ποσοστά.
Παράλληλα, φαίνεται πως ο κόσμος επέλεξε παράλληλα το δρόμο της αποχής για να δείξει την απογοήτευσή του από τους πολιτικούς.
Ως το μεσημέρι, η συμμετοχή ανερχόταν στο 23,16%, ενώ σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, η…
συνολική συμμετοχή και στους δύο γύρους δεν αναμένεται να ξεπεράσει το 66,5%.
Σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με ιστότοπο εφημερίδας της Γενεύης, η δεξιά υποψήφια προηγείται με 46% έναντι 41% των Σοσιαλιστών, ενώ το Εθνικό Μέτωπο που έχει θέσει υποψηφιότητα σε 500 πόλεις ακολουθεί με 7%.
Το 7% θεωρείται πολύ μεγάλο ποσοστό, με δεδομένο ότι η Λεπέν κατέβασε υποψήφιους σε μόλις 600 από τους 36.000 δήμους της χώρας.
Πανηγυρικοί οι τόνοι από την Μαρίν Λεπέν που κάνει λόγο για «εξαιρετικό» αποτέλεσμα. «Το FN [Εθνικό Μέτωπο] είναι μια μεγάλη εθνική δύναμη. ‘Εχει προβάδισμα σε τόσες μεγάλες πόλεις, που αποδεικνύει ότι έχει εδραιωθεί. Οι Γάλλοι παίρνουν ξανά στα χέρια τους την ελευθερία τους. Σήμερα έλυσαν τα δεσμά, φέρνοντας το FN στην πρώτη θέση σε μεγάλες πόλεις και δεν ανταποκρίθηκαν στις προσπάθειές σας να τους φοβίσετε», τόνισε η Λεπέν που σημείωσε πως τα αποτελέσματα καταδεικνύουν το τέλος του δικομματισμού.
Ο δεύτερος γύρος των εκλογών, όπου δεν υπήρξε νικητής από την πρώτη Κυριακή, θα διεξαχθεί την 30ή Μαρτίου.
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.