Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

SACEUR NATO: «Οι Ρώσοι είναι απολύτως έτοιμοι να σπεύσουν στην Υπερδνειστερία»-Ο ουκρανικός στόλος έγινε πλέον ρωσικός - Ύψωσαν ρωσική σημαία όλα τα πλοία

Image

Ο ουκρανικός στόλος έγινε πλέον ρωσικός - Ύψωσαν ρωσική σημαία όλα τα πλοία

Ρωσική σημαία ύψωσε την Κυριακή  και η ναυαρχίδα του ουκρανικό Στόλου στην Κριμαία ''Slavutich'' όπως έγραψαν  τα τοπικά ΜΜΕ. Το πλοίο ύψωσε τη ρωσική σημαία ύστερα από διαπραγματεύσεις το βράδυ του Σαββάτου ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων  Kryminform.
«Δεν υπήρξε καμία επέμβαση. Το Slavutich ύψωσε τη ρωσική σημαία και το πλήρωμα βγήκε στην προβλήτα», αναφέρει το ίδιο πρακτορείο επικαλούμενο δήλωση εκπρόσωπου των  κριμαϊκών  δυνάμεων αυτοάμυνας.

Σύμφωνα με το Kryminform το Slavutich ήταν το τελευταίο πλοίο που ύψωσε τη ρωσική σημαία. Κανένα άλλο πλοίο του ουκρανικού Ναυτικού στην Κριμαία δεν έχει υψωμένη την ουκρανική σημαία πλέον.Νωρίτερα , οι ανθυποβρυχιακό πλοία Ternopol και Khmelnitsky και μια σειρά ελαφρών σκάφη πυραύλων και σκάφη υποστήριξης έθεσε επίσης τη ρωσική σημαία . Δεν υπάρχουν - ουκρανική σημαία πολεμικά πλοία στη Σεβαστούπολη τώρα .
Το μοναδικό υποβρύχιο του ουκρανικού Ναυτικού το Zaporizhzhia, ύψωσε επίσης την ρωσική σημαία το Σάββατο. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας  ανέφερε ότι 189 στρατιωτικές μονάδες του ουκρανικού Στρατού έχουν επίσης υψώσει τη ρωσική σημαία  και υπέβαλε αίτηση προσχώρησης  στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις μετέδωσε το  Interfax την Κυριακή. Ένα ειδικό κέντρο έχει συσταθεί στη Σεβαστούπολη , όπου Ουκρανοί στρατιώτες μπορούν να εγγραφούν , λαμβάνουν ένα ποσό μετρητά και στη συνέχεια μπορούν να επιλέξουν αν θέλουν να φύγουν για την Ουκρανία , να ενταχθούν οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ή να σταματήσουν τη στρατιωτική θητεία συνολικά .
Ο Ρώσος πρόεδρος κ. Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα την Παρασκευή για να επικυρώσουν τη συνθήκη προβλέπει την επανένωση της χερσονήσου της Κριμαίας με τη Ρωσία .
onalert.gr
Τώρα: Επίθεση των πολιτοφυλακων της Κριμαίας και κατάληψη της βάσης στην “Θεοδοσία” (Feodosiya)

20140324-081709.jpg
Πριν απο λίγο ολοκληρώθηκε η κατάληψη της στρατιωτικής βάσης στην Feodosiya (Κριμαία), της τελευταίας που είχε ακόμα την Ουκρανική σημαία. Μαρτυρίες έκαναν λόγο για σποραδικούς πυροβολισμούς αλλα…
δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.
Ουκρανικά μέσα επιμένουν να μιλούν για Ρωσικές ειδικές δυνάμεις πίσω απο την επιχείρηση, γεγονός που διαψεύδει η Ρωσία.
olympia.gr
SACEUR NATO: «Οι Ρώσοι είναι απολύτως έτοιμοι να σπεύσουν στην Υπερδνειστερία»

Ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη (SACEUR), πτέραρχος Philip Breedlove, δήλωσε σήμερα πως η Ρωσία έχει αναπτύξει μια πολύ μεγάλη δύναμη στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας, εκφράζοντας σχετικά την ανησυχία του, αλλά δείχνοντας
ταυτόχρονα ότι το ΝΑΤΟ είναι επιχειρησιακά αδύναμο να εμποδίσει εξελίξεις στην περιοχή.
Μάλιστα προσδιόρισε ότι η δύναμη αυτή μπορεί να αποτελέσει "απειλή" για την Υπερδνειστερία, το ανεξάρτητο, μη αναγνωρισμένο από την Δύση, κράτος μεταξύ Μολδαβίας και Ουκρανίας, που έχει ζητήσει επισήμως ένωση με τη Ρωσία.
"Η (ρωσική) δύναμη που βρίσκεται τώρα στα ανατολικά ουκρανικά σύνορα είναι μεγάλη, πολύ μεγάλη και πολύ, πολύ έτοιμη" δήλωσε ο Αμερικανός πτέραρχος Philip Breedlove, ανώτατος συμμαχικός διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, στη διάρκεια εκδήλωσης της δεξαμενής σκέψης German Marshall Fund.
Ο ίδιος δήλωσε πως το ΝΑΤΟ ανησυχεί πολύ σχετικά με την απειλή για την Υπερδνειστερία.
"Υπάρχει απολύτως επαρκής (ρωσική) δύναμη έτοιμη στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας για να σπεύσει στην Υπερδνειστερία, αν ληφθεί απόφαση να γίνει κάτι τέτοιο και αυτό είναι πολύ ανησυχητικό" δήλωσε.
"Η Ρωσία ενεργεί πολύ περισσότερο σαν αντίπαλος παρά σαν εταίρος" πρόσθεσε ο ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ.
Αυτό ας το σκεφτόντουσαν πριν ξεκινήσουν να την περικυκλώνουν με την αντοβαλλιστική "ομπρέλα" και πριν προδώσουν την συμφωνία της 21ης Φεβρουαρίου στο Κίεβο....
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.