Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Διπλωματικό θρίλερ μετά το ναυάγιο του τουρκικού πλοίου στη Μύκονο


Διπλωματικό θρίλερ μετά το ναυάγιο του τουρκικού πλοίου στη Μύκονο
Σε παρασκηνιακό διπλωματικό θρίλερ εξελίχθηκε η υπόθεση του τουρκικού φορτηγού πλοίου «Yusuf Cepnioglu», το οποίο το περασμένο Σάββατο κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες προσάραξε σε βραχώδη περιοχή, βόρεια της Μυκόνου.
Το πλοίο, στο οποίο επέβαιναν 14 άτομα πλήρωμα, όλοι Τούρκοι υπήκοοι, είχε αναχωρήσει από τη Σμύρνη με προορισμό την Τυνησία, φορτωμένο με 204 κοντέινερ.

Το θρίλερ εκτυλίχθηκε από τα πρώτα κιόλας λεπτά, που το πλοίο έστειλε σήμα κινδύνου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».
Το Λιμενικό που παρακολουθούσε την εξέλιξη της πορείας του πλοίου, επικοινώνησε άμεσα με τη γέφυρά του, δίνοντας παράλληλα εντολή στο ναυαγοσωστικό να προσεγγίσει το σημείο και να διασώσει τους επιβαίνοντες.
Ωστόσο, στη σωσίβια λέμβο επιβιβάστηκαν τα 12 από τα 14 άτομα, με τον πλοίαρχο και τον υποπλοίαρχο να
αρνούνται τη διάσωσή τους από το Ελληνικό Λιμενικό, αμφισβητώντας το δικαίωμα της Ελλάδας στην έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο.
Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, ένα ελικόπτερο απογειώθηκε από πολεμικό πλοίο του Αμερικανικού Ναυτικού που έπλεε στην περιοχή και περισυνέλεξε τους δύο αξιωματικούς. Με τον τρόπο αυτό οι Τούρκοι είχαν πετύχει το στόχο τους: είχαν διασωθεί, αλλά όχι από Έλληνες.
Προς επίρρωση των σκοτεινών σκοπών των Τούρκων ήρθε το άρθρο της εφημερίδας «Vatan», υπό τον τίτλο «Το πλοίο βούλιαξε, η ανάκριση τελείωσε, η απόφαση είναι της Ελλάδας», στο οποίο εμπεριέχονταν και οι ανεκδιήγητες δηλώσεις του αρμόδιου της Εταιρείας Ναυτιλιακής Βιομηχανίας και Εμπορίου Φουρκάν, κ. Τουντζάι Τσεπνίογλου, ο οποίος χαρακτηρίζει τη θαλάσσια περιοχή της Μυκόνου «διεθνή ύδατα».
«Είναι καλή η κατάσταση της υγείας του πληρώματός μας. Όλοι διασώθηκαν. Το θέμα ερευνάται από τις ελληνικές αρχές. Επειδή το συμβάν έγινε σε διεθνή ύδατα, ολοκληρώθηκε η ανάκριση του πληρώματος μας και εγκαταστάθηκε σε ξενοδοχείο», φέρεται να δήλωσε ο Τσεπνίογλου.
Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί αρκετά παρόμοια περιστατικά, τα οποία έχουν στόχο τη δημιουργία τεχνητής έντασης. Σύμφωνα με τον καθηγητή Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας Ανδρέα Κωνσταντίνου «οι Τούρκοι προσπαθούν βάσει και της πάγιας πολιτικής τους θέσης, δηλαδή ότι το Αιγαίο τους ανήκει εξ ημισείας, να μας αμφισβητούν σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται στην έρευνα και διάσωση».
«Στην περίπτωση τώρα της Μυκόνου, η άρνηση του πλοιάρχου και του υποπλοιάρχου φαίνεται πως ήταν μία ακόμα εσκεμμένη ενέργεια, ώστε να ενισχυθούν αυτές οι τουρκικές μεθοδεύσεις», συμπληρώνει ο ίδιος.
Πηγή
attikanea.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.