Την αξιοποίηση των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου στη «μάχη» κατά της Ρωσίας πρότεινε ο Τζορτζ Σόρος ενώ πλέον και αρκετοί βουλευτές των ΗΠΑ συμφωνούν μαζί του.
Το σενάριο που κερδίζει έδαφος και το οποίο στηρίζει ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής αναφέρει ότι η
Ουάσιγκτον θα μπορούσε να προκαλέσει πτώση της παγκόσμιας τιμής του μαύρου χρυσού κατά 12 δολάρια το βαρέλι, πουλώντας 500.000 βαρέλια την ημέρα από τα στρατηγικά της αποθέματα. Η εξέλιξη αυτή εκτιμάται ότι θα κοστίσει στη Ρωσία περίπου 40 δισ. δολ., έσοδα που θα χάσει από τις πωλήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 2% του ΑΕΠ της χώρας.
Η πιο ισχυρή κύρωση εναντίον του Πούτιν «βρίσκεται στα χέρια των ΗΠΑ» δήλωσε ο Τζόρτζ Σόρος μιλώντας σε πάνελ στο Βερολίνο όπου εξήγησε ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σημαντική πτώση τις τιμές του πετρελαίου.
Τονίζεται όμως ότι ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Ερνστ Μονίζ απορρίπτει την ιδέα. Παρόλα αυτά το θέμα τέθηκε προς συζήτηση τη Γερουσία. «Οι ΗΠΑ μπορούν να γίνουν και πρέπει να γίνουν ενεργειακή υπερδύναμη» δήλωσε η Γερουσιαστής Μέρι Λαντριέ, πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, συμπληρώνοντας:
«Το τελευταίο πράγμα που θέλει ο Πούτιν και οι σύντροφοί του είναι ανταγωνισμό από τις ΗΠΑ σε μία ενεργειακή κούρσα».
«Έχουμε πολύ πετρέλαιο, δεν χρειαζόμαστε αυτό το πετρέλαιο. Μπορούμε να το πουλήσουμε σήμερα και να ασκήσουμε οικονομικές πιέσεις στη Ρωσία» υποστήριξε και ο Φίλιπ Βέρλεγκερ, σύμβουλος για ενεργειακά θέματα στις κυβερνήσεις Φορντ και Κάρτερ.
voria
φοβουτε,΄,χα,χα
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Σόρος όταν λέει κάτι καμουφλάρει πάντα το αυτονόητο συμφέρον του με μεγάλη ανειλικρινή διορατικότητα .
ΑπάντησηΔιαγραφήΕδώ και καιρό είναι σε σημείο βρασμού η Αμερικανική οικονομία και το ξέρομαι όλοι ,μια αναμέτρηση τέτοιου βεληνεκούς θα όξινε τις είδη υπάρχουσες ανάγκες της Αμερικής, και σε δεύτερη φάση, τη υποστήριξη θα μπορούσε να αφαιμάξει ο Πούτιν από τις πετρελαιοπαραγωγικές χώρες όπως το Ιράν, Αργεντινή .
Ο σκοπός του μήπως κρύβει μια ακόμη μεγαλύτερη εξουθένωση του πληθωριστικού δολαρίου προς ίδιον όφελος?