Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Έκκληση πρωθυπουργού Κριμαίας για βοήθεια από τον Πούτιν-Ο Ομπάμα προειδοποιεί τον Πούτιν σε περίπτωση επέμβασης στην Κριμέα-Ρωσία: Δεν εισβάλουμε στην Κριμαία, κινούμαστε βάσει συμφωνιών με το Κίεβο-Gazprom: Η Ουκρανία έχει "τεράστιο" χρέος για το φυσικό αέριο-Εταιρία ‘τύπου Blackwater’, όχι στρατό, έχει στείλει το Κρεμλίνο στην Κριμέα!



Επείγον: Έκκληση πρωθυπουργού Κριμαίας για βοήθεια από τον Πούτιν

 «Ο πρόεδρος του Υπουργικού Συμβουλίου της Κριμαίας Σεργκέι Ακσένοφ προέβη σε επείγουσα έκκληση προς τη Ρωσία»


Μάρτιος 1, 2014.


Ο Ακσένοφ στην έκκλησή του επισημαίνει:



«Παρά τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί με την κεντρική κυβέρνηση και το απαράδεκτο του διορισμού του επικεφαλής των δομών εξουσίας, χωρίς την έγκριση του Ανώτατου Συμβουλίου της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας, κατά παράβαση του Συντάγματος της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας, η Ουκρανία ενέκρινε το νόμο «Περί  πολιτοφυλακής», χθες στις 28 Φεβρουαρίου 2014 με αρχηγό στην κύρια διεύθυνση της Κριμαίας- στην πολιτοφυλακή, τον Αβρούτσκι Ίγκορ.


Ο διορισμός αυτός καθώς και η παρουσία στην Αυτονομία αγνώστων ένοπλων ομάδων με στρατιωτικό εξοπλισμό και την αδυναμία των δομών εξουσίας να τις ελέγξουν, είχε αποτέλεσμα στη δημοκρατία να υπάρχουν ταραχές με πυροβολισμούς  από στρατιωτικά όπλα»


Ο Σεργκέι Ακσένοφ στην έκκλησή του επισημαίνει, στη συνέχεια, ότι αγνοήθηκε ο ίδιος από τις όλες τις δομές της ουκρανικής εξουσίας, ενώ όλες οι διοικήσεις στην Κριμαία, θεωρούνται, ότι βρίσκονται  υπό τον έλεγχό του.


«Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, συνειδητοποιώντας την ευθύνη για τη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών της Κριμαίας, κάνω έκκληση στο Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, να βοηθήσει στη διατήρηση της ειρήνης και της ηρεμίας στην Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας», επισημαίνουν σήμερα οι «Ειδήσεις της Κριμαίας»


 Βαλκανικό Περισκόπιο

Ο Ομπάμα προειδοποιεί τον Πούτιν σε περίπτωση επέμβασης στην Κριμέα


Της Αγγελικής Παρασίδου
Σε επιφυλακή βρίσκεται η κυβέρνηση των ΗΠΑ και ο πρόεδρος ΜπαράκΟμπάμα μετά τις χθεσινές ενδείξεις ότι ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται στην Κριμαία και προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν συνέπειες για οποιαδήποτε ένοπλη επέμβαση.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης νωρίτερα αναφέρθηκαν χθες βράδυ αργά, είδηση που μετέδωσε και η freepen, στην είσοδο ακόμη 2000 ρώσων στρατιωτών, την κατάληψη τουλάχιστον ενός αεροδρομίου το οποίο λειτουργεί όμως κανονικά.
Ο Ομπάμα εξέφρασε «τη βαθιά ανησυχία» από τις εκθέσεις σχετικά με τις κινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία.
«Η Ρωσία έχει μια ιστορική σχέση με την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των πολιτιστικών και οικονομικών δεσμών τους καθώς και μια στρατιωτική βάση στην Κριμαία," δήλωσε ο Ομπάμα σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον. Ωστόσο προσέθεσε πως "οποιαδήποτε παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότηταςτης Ουκρανίας θα έχει εξαιρετικά αποσταθεροποιητικές επιπτώσεις, η οποία δεν είναι προς το συμφέρον της Ουκρανίας, της Ρωσίας, ή της Ευρώπης".
* με πληροφορίες από τη Ria Novosti
freepen.gr


Ρωσία: Δεν εισβάλουμε στην Κριμαία, κινούμαστε βάσει συμφωνιών με το Κίεβο
putin13Ενώ η Δύση προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη ότι στην Ουκρανία λαμβάνει χώρα εισβολή, οι Ρώσοι με έξυπνο τρόπο πήραν τον έλεγχο της Κριμαίας, δίχως να φέρουν οι στρατιώτες διακριτικά και χωρίς να έχει πέσει ούτε μια σφαίρα. Μάταια προσπαθούν οι παγκοσμιοποιητές να βρουν στοιχεία εισβολής, αφού η Ρωσία κινείται καθόλα νόμιμα και βάσει συμφωνιών.
Συγκεκριμένα, ο πρέσβης της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βιτάλι Τσούρκιν, απάντησε στους ισχυρισμούς της Ουκρανίας περί ένοπλης εισβολής και κατοχής λέγοντας ότι «τυχόν ρωσικές στρατιωτικές κινήσεις στην Κριμαία είναι σύμφωνες με τις υφιστάμενες συμφωνίες που έχει η Μόσχα με το Κίεβο για την ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων σε αυτήν την πρώην σοβιετική δημοκρατία».
Κρεσέντο Πούτιν, ο οποίος για άλλη μία φορά δείχνει ότι κατέχει πάρα πολύ καλά το άθλημα…


Gazprom: Η Ουκρανία έχει "τεράστιο" χρέος για το φυσικό αέριο

Ο ρωσικός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία έχει ένα "τεράστιο" χρέος ύψους 1,55 δισεκατομμυρίου δολαρίων για το φυσικό αέριο που δεν έχει πληρώσει στη Ρωσία και υπογράμμισε ότι η προνομιακή τιμή που δόθηκε στο Κίεβο μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση.
"Έχουμε καλές σχέσεις με την Ουκρανία, η διαμετακόμιση φυσικού αερίου λειτουργεί, πρέπει απλώς να πληρώσει το φυσικό αέριο... Επί του παρόντος οι καθυστερημένες οφειλές ανέρχονται σε 1,549 δισεκατομμύριο δολάρια", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Gazprom Σεργκέι Κουπριάνοφ στο πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.
 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εταιρία ‘τύπου Blackwater’, όχι στρατό, έχει στείλει το Κρεμλίνο στην Κριμέα!

Δεν έστειλε στρατεύματα ο Βλαντιμίρ Πούτιν στη χερσόνησο της Κριμέας όπως προκύπτει από τις τελευταίες πληροφορίες που φτάνουν από ρωσικές αλλά και αμερικανικές πηγές (π.χ. http://www.thedailybeast.com/).
Του Μιχαήλ Βασιλείου
Έστειλε την ιδιωτική εταιρία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας «Vnevedomstvenaya Okhrana» η οποία συνεργάζεται με το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και μια ακόμη ομάδα παραστρατιωτικών οι οποίοι δεν είναι σαφές που ανήκουν, σε μια προσπάθεια να μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν επενέβησαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, άρα δεν στοιχειοθετείται εισβολή σε ξένη χώρα…
Έτσι εξηγείται και το ότι δεν έφεραν διακριτικά στις στολές παραλλαγής που φορούσαν. Έτσι εξηγείται και η αναφορά του Σεργκέι Λαβρόφ προς τον ομόλογό του υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, ότι δεν υπάρχουν ρωσικά στρατεύματα, στρατιώτες ή πεζοναύτες που να έχουν αναπτυχθεί έξω από τη ναυτική βάση… Τυπικά, θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι δεν του είπε ψέματα, ή μάλλον, για την ακρίβεια, του είπε τη μισή αλήθεια.
Η ιδιωτική αυτή εταιρία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας που προφανώς στελέχη της είναι πρώην μέλη ειδικών δυνάμεων, ανέλαβε να ελέγξει και να περιφρουρήσει τα αεροδρόμια που μεταδόθηκε ότι κατελήφθησαν από ρωσικές δυνάμεις. Το «μεγάλο κόλπο» της ρωσικής πλευράς, είναι ότι η πλειοψηφία των ανδρών που περιπολούν και προστατεύουν τις εγκαταστάσεις του ρωσικού ναυτικού στην Κριμέα, μπορεί να είναι και Ουκρανοί πολίτες!

Στόχος της ανάπτυξης του ιδιωτικού «στρατού» στην περιοχή, είναι κατά πάσα πιθανότητα το να μην επιτρέψει στην αντίπαλη πλευρά της εξουσίας στην Ουκρανία, να χρησιμοποιήσει το αεροδρόμιο για να μεταφέρει μαζικά Ουκρανούς που θα πάρουν μέρος σε διαδηλώσεις με στόχο επικοινωνιακό και ουσιαστικό: Στην πρώτη περίπτωση να πετύχει το να βγαίνει στα διεθνή μέσα ενημέρωσης μια πιο «ισορροπημένη» εικόνα για την Ουκρανία και όχι ότι είναι de facto υπό ρωσικό έλεγχο.
Τώρα, όσον αφορά τη δεύτερη περίπτωση, αυτό που είναι εύσχημο να αναμένει κανείς, αφού θα ήταν συμβατό με όσα ανέφερε ο εκδιωχθείς πρόεδρος της Ουκρανίας στη χθεσινή του συνέντευξη, δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο, το επόμενο βήμα στην κρίση να είναι η επιστροφή του Βίκτορ Γιανουκόβιτς σε ουκρανικό έδαφος, δηλαδή στην Κριμέα, την οποία θα έχει ασφαλίσει ο ιδιωτικός στρατός. Για την ακρίβεια, αυτή η κίνηση μοιάζει να είναι μονόδρομος, εάν θέλει να παίξει τον οποιοδήποτε μελλοντικό ρόλο στην εξέλιξη και ελπίζουμε στην τελική αποκλιμάκωση της κρίσης.
Το αδιέξοδο σε περίπτωση που επιστρέψει θα μοιάζει απόλυτο. Δεν θα είναι όμως. Στην ουσία, η ρωσική πλευρά θα έχει απαντήσει, βήμα προς βήμα, στις αντίστοιχες κινήσεις της ουκρανικής ηγεσίας και των διεθνών – δυτικών – υποστηρικτών της. Στο τέλος δεν αποκλείεται καθόλου ο Γιανουκόβιτς να παραμεριστεί, ίσως είναι και η πιθανότερη εξέλιξη, όμως, θα έχει παίξει τον ρόλο του στη ρωσική στρατηγική διαχείρισης της κρίσης, ως ένα χρήσιμο διαπραγματευτικό χαρτί.
Εάν η Δύση δεν δει τον δρόμο που ανοίγει το Κρεμλίνο σε έναν συμβιβασμό, πάντα οι Ρώσοι θα έχουν την επιλογή να παρακολουθούν τον Γιανουκόβιτς να παριστάνει τον πρόεδρο της Ουκρανίας από την Κριμέα και να επισείουν κατά το δοκούν την απειλή απόσχισης της χερσονήσου από την Ουκρανία, πάντα μέσω δημοκρατικών μεθόδων…

Άρα, δεν είναι διόλου απίθανο η Κριμέα να εξελιχθεί σε μια νέα «Φορμόζα» (σημερινή Ταϊβάν) αμέσως μετά την εκδίωξη των εθνικιστών του στρατηγού Τσιαν Κάι Σεκ το 1949 από το ηπειρωτικό έδαφος της Κίνας, με τις ηγεσίες στο Πεκίνο και την Ταϊπέι να ισχυρίζονται ότι είναι αμφότεροι ότι είναι οι νόμιμοι εκπρόσωποι της Κίνας… Κι ας μη σκεφτεί κανείς ότι η Ταϊβάν δεν έχει αναγνωριστεί και παλεύει να εξισορροπήσει την κινεζική στρατιωτική ισχύ, αφού στο τωρινό «θέατρο» τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά.
Όπως έχουμε υποστηρίξει από την αρχή της κρίσης, η Ρωσία έχει λόγους να αντιμετωπίζει τον Γιανουκόβιτς αρνητικά και αν τον θεωρεί ακόμα και «καμένο χαρτί» μακροπρόθεσμα, όμως, πρώτα θα τον αξιοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο στο πλαίσιο της στρατηγικής της.
Η κατάσταση στο εσωτερικό της Ουκρανίας είναι πραγματικά τραγελαφική, αφού θα πρέπει να είναι ή αφελής ή ιδιοτελής όποιος υποστηρίζει ότι μετά όσα έχουν συμβεί, η εξουσία θα μπορεί να εναλλάσσεται ανάμεσα σε Γιανουκόβιτς και Τιμοσένκο, τη στιγμή που αμφότεροι κατηγορούνται για τη διασπάθιση τεραστίων ποσών, για ίδιον όφελος, ή από μη συμβατές με το ουκρανικό εθνικό συμφέρον αποφάσεις.
Την ημέρα που Ελβετός εισαγγελέας δέσμευε τα περιουσιακά στοιχεία του Γιανουκόβιτς στην Ελβετία, ο ίδιος κατηγορούσε δημοσίως την Τιμοσένκο, ότι ζημίωσε την Ουκρανία 20 δισεκατομμύρια δολάρια… Εάν αυτοί οι δύο αλληλοεξουδετερωθούν, τότε θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει, ότι μετά το πέρας της κρίσης και την πιθανή επιστροφή στο status quo, τότε ίσως αποδειχθεί ότι οι σημερινές κινήσεις της ρωσικής ηγεσίας που εκ πρώτης όψεως παραπέμπουν σε κλιμάκωση, επί της ουσίας δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για λύση.
Και ας μην ξεχνάμε τον ρόλο της Ουκρανίας, ως ένα κράτος-μαξιλάρι (buffer-state) ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση.
defence-point.gr

Ουκρανία: Όλοι λένε «αποκλιμάκωση», δεν ξέρουν πως…

Στις τηλεφωνικές συνομιλίες του Βλαντιμίρ Πούτιν με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Βρετανίας, αλλά και τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η επανάληψη της ρωσικής θέσης ήταν μονότονη, όσο και μη πιστευτή… Ο «τσάρος» της Ρωσίας τους έλεγε ότι θα πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα η κλιμάκωση της βίας στην Ουκρανία και οι συνομιλητές του έδειχναν να θεωρού ότι τους εμπαίζει…
Του Μιχαήλ Βασιλείου
Το θετικό από αυτές τις τηλεφωνικές συνομιλίες, είναι ότι οι ηγέτες συμφωνούσαν πριν κλείσουν τη γραμμή, στο να συνεχίσουν τις προσωπικές τηλεφωνικές επαφές και να ενισχύσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις προσπάθειες των διπλωματών να βρουν κάποια λύση στο αδιέξοδο.
Η πολιτική βούληση για υπέρβαση του αδιεξόδου φαίνεται να υπάρχει. Απλά, όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες θα πρέπει να θεωρήσουν ότι με τη συνέχιση της αστάθειας όλοι πρόκειται να χάσουν, ώστε να ενισχυθεί το κίνητρό τους για συμβιβασμό.
Κι αυτό συμβαίνει μόνον όταν οι αντιμαχόμενοι πειστούν ότι δεν μπορούν να πετύχουν τους μαξιμαλιστικούς τους στόχους και ότι η διασφάλιση των μίνιμουμ συμφερόντων τω δυο πλευρών δεν περνάει μέσα από στρατιωτικές περιπέτειες.

Το πρόβλημα είναι ότι η μία πλευρά αναγνωρίζει ως νόμιμη κυβέρνηση, αυτούς που η άλλη δεν θέλει να βλέπει ούτε «ζωγραφιστούς». Κατά συνέπεια, το σενάριο της απομάκρυνσης όλης της παλαιάς φρουράς, σε έναν συμβιβασμό με στόχο να τεθούν νέοι κανόνες του στρατηγικού παιγνίου, θεωρητικά θα πρέπει σταδιακά να αρχίσει να διακινείται πιο σταθερά στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Στο μεταξύ η στρατηγική αμηχανία που επιδεικνύουν οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι παροιμιώδης, με τον Μπάρακ Ομπάμα να ψελλίζει κάτι περί συνεπειών και κόστους, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των αναλυτών πιστεύει πως τα περιθώρια μεγάλης ανάπτυξης αμερικανικών δυνάμεων για να προστατέψουν την Ουκρανία, απλώς δεν υφίσταται, όπως άλλωστε απουσιάζει παντελώς και η πολιτική βούληση για νέα εμπλοκή, αν και αυτό έχει ήδη οδηγήσει σε μεγιστοποίηση των ρωσικών πιέσεων για την απόσπαση ανταλλαγμάτων.
Όταν η αμερικανική πλευρά αντιληφθεί τις απλές πραγματικότητες στην περιοχή, μαζί με την προφανή επιθυμία του Κρεμλίνου να εξεύρει – έστω υπό προϋποθέσεις – συμβιβασμό που θα κατοχυρώνει τα βασικά ρωσικά συμφέροντα, τότε μόνο θα έχει γίνει το πρώτο και αποφασιστικό βήμα για την ειρήνη. Ας προσπαθήσει ο ένας να μπει στη θέση του άλλου…
Οι μέχρι τώρα απειλές για «κόστος» εκθέτουν τις ΗΠΑ στον κίνδυνο οριστικής απώλειας της αποτρεπτικής τους αξιοπιστίας, με δραματικές συνέπειες σε μέτωπα ανά την υφήλιο. Μια αποτυχία που χρεώνεται προσωπικά ένας όλο και πιο αμήχανος στρατηγικά, Μπάρακ Ομπάμα…
defence-point.gr

Οι διοργανωτές και χορηγοί της πορτοκαλί εξέγερσης στην Ουκρανία προβληματίζονται από τις εξελίξεις στην Κριμαία
 
20140301-084331.jpg
Από την Σοφία
Ο πρόεδρος Ομπάμα προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν συνέπειες σε ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Κριμαία!
Ευτυχώς η Ρωσία δεν έχει επέμβει, τις καταλήψεις των αεροδρομίων τις κάνουν ένπολοι μάλλον απ’ τον Άρη…
Για το είδος των συνεπειών φήμες λένε ότι είτε θα τους ρίξει το βλήμα τον παπανδρέου είτε θα προβάλει στρηπτίζ της Ολμπράιτ, που εντάσσεται στα βιολογικά όπλα τα οποία προκαλούν μη αναστρέψιμες νευρολογικές
βλάβες.
Αυτοί που ξέσκισαν και κομμάτιασαν την Γιουγκοσλαβία τώρα ανησυχούν για την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας! Συγκινηθήκατε;;;
Κάθε παραβίαση της ανεξαρτησίας θα επιφέρει μεγάλη αποσταθεροποιήση στην περιοχή είπε ο πορτκαλΟμπάμα. Το παρατηρήσαμε κι εμείς! Η πορτοκαλί παραβίαση την ανεξαρτησίας σήκωσε την Ανατολική Ουκρανία στο πόδι και προκάλεσε εξωγήινη επέμβαση στην Κριμαία!!
Με αποτέλεσμα να προβληματιστούν οι δυνάμεις του ΔΝΤ που θέλουν να την φάνε ολόκληρη. Δεν οργάνωσαν τέτοιο πορτοκαλί πραξικοπηματουά σαν τα Δεκεμβριανά του ’08 και το χρυσοπλήρωσαν για να φάνε μισή Ουκρανία! Δίκιο έχουν οι άνθρωποι … άνθρωποι… ναι…
Τα ρωσικά και τα ελληνικά απαγορεύθηκαν από το νέο “δημοκρατικό” καθεστώς, ενώ ο ραββίνος του Κιέβου καλεί τους πιστούς του να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια απ’ την πόλη κι όσοι μπορούν να φύγουν κι απ’ την χώρα. Δηλαδή κινδυνεύει η ζωή τους;;; Μάλλον, αλλά ως γνωστόν όταν το ΔΝΤ έρχεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και το δικαίωμα στην ζωή φεύγουν τρέχοντας.
Τα ανθρώπινα δικαιώματα θίγονται επιλεκτικά μόνον απ’ όποιον προτίθεται να θίξει το ΔΝΤ και τα συμφέρντά του!!!
Όταν το ΔΝΤ υπηρετείται ό,τι και να γίνει είναι καλώς καμωμένο.
Οι κομιτατζήδες των AJC και παγκοσμιοσύμβουλοι τύπου Χάρρις που ξεσαλώνουν στον παρεμβατισμό όσον αφορά την Ελλάδα κάνουν ότι δεν βλέπουν και δεν ακούν στην περίπτωση της Ουκρανίας.
Παίζουν την πινακοτή! Πινακοτή! Πινακοτή! Από το άλλο μου τ’ αυτί!
Γιατί άραγε αυτή η επιτήδεια σιωπή; Μήπως γιατί τα παληκάρια αυτών των κομιτάτων και το ΔΝΤ είναι το ίδιο μαγαζάκι;
Κι όποιος το εξυπηρετεί χαίρει απόλυτης προστασίας ό,τι κι αν κάνει!
Τα “ανθρώπινα δικαιώματα” καταπατούνται μόνον όταν θίγεται η παρουσία και η λειτουργία του “εργαλείου” κλοπής των εθνικών πλούτων που λέγεται ΔΝΤ.
Άντε βρε παληκάρια των κομιτάτων σε καλή μεριά η μισή Ουκρανία. Η αλλη μισή κατελήφθη από τους ανώνυμους οπλισμένους.
Α! Μην ξεχάσουμε, μπράβο και στο υπ.εξ. που και στην περίπτωση της Ουκρανίας για άλλη μια φορά στάθηκε στο ύψος των πορτοκαλί απαιτήσεων, μακριά από “μικροεθνικές επιδιώξεις”, απόλυτα ταυτισμένο με τη φωνή του ΔΝΤ! (για αυτό και η εκκωφαντική σιωπή του)
Συγχαρητήτρια!
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.