Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Τα πρακτοράκια του WWF που ψάχνουν για ζόμπυς



energypress.gr/news/reuma/Ypografes-kata-ths-Ptolemaidas-5-syllegei-to-WWF
Το WWF είναι μια ΜΚΟ. Καθοδηγείται από "ξένα κέντρα" αν και έχει ντόπια παρουσία με επαγγελματίες ακτιβιστές που ειδικεύονται στο να παραμυθιάζουν αφελείς που διασκεδάζουν την ανία τους με "δράσεις" και προσελκύονται με "καλούς σκοπούς" και χνουδωτά αγαπησιάρικα αρκουδάκια ή παραμελημένα γατάκια, όλα πολύ χρήσιμα στην σημερινή κατάσταση.

Η WWF μαζεύει υπογραφές κατά της λιγνιτικής Μονάδας V στην Πτολεμαΐδα.  Τα επιχειρήματά της είναι μια επιστολή που έχει σχέση με τον καρκίνο και μια (τεχνικοοικονομική) μελέτη που έκανε το ίδιο το WWF. Από πού και πώς νομιμοποιείται μια ΜΚΟ να έχει τέτοιες απόψεις δεν το ξέρω.  Ξέρω όμως τα εξής:
1.  Το WWF σε παγκόσμιο και όχι μόνο σε Ελληνικό επίπεδο δεν έχει την δυνατότητα να κάνει τέτοιες μελέτες. Ξέρω από τεχνοοικονομικές μελέτες, και ξέρω ότι το WWF δεν είναι σε θέση καν να καταλάβει τι λέει ο ΑΔΜΗΕ στην ιστοσελίδα του για το δίκτυο και τα φορτία.   Άσε τι σημαίνει "κόστος κεφαλαίο". Το WWF παπαγαλίζει γνώμες που του υπαγορεύουν άγνωστοι, και επαναλαμβάνουν "ακτιβιστές".
2. Όπως όλα τα ακτιβιστικά των οικολογικών ΜΚΟ, βασίζεται σε συναισθήματα, που δεν έχουν καμία σχέση με το θέμα. "Η μάνα που γράφει δακρύβρεχτες επιστολές για τον καρκίνο".   Αν πω για τα φρύδια του Καράμπελα και το χωνί της Χάϊδως" όσοι από εσάς είστε ευαισθητούληδες ή απλώς ευγενικοί, θα με πείτε αγενή. Είμαι, αλλά έχω να κάνω με γκαιμπελίσκους.  Κανείς δεν χαίρεται ούτε δικαιούται να χλευάζει τον ανθρώπινο πόνο, αλλά όποιος επικαλείται τον ανθρώπινο πόνο για καθοδηγούμενο ακτιβισμό, είναι λαμόγιο της χειρότερης μορφής. Πάμε λοιπόν στα τεχνοκρατικά:
(α) Επιδημιολογικές μελέτες.  Εάν δείχνουν ότι υπάρχουν περισσότεροι καρκίνοι στην Πτολεμαϊδα (ή στην Γερμανία όπου καίνε λιγνίτη) και ότι υπάρχει causality, έχουμε θέμα. Αλλά ξέρω αρκετά για να πω ότι η μεν ρύπανση από τις ίδιες τις μονάδες ελέγχεται αποτελεσματικότατα με τεχνολογίες του 1960, φίλτρα, κλπ, και το πρόβλημα είναι μάλλον στην διαχείριση στερεών (τέφρες) και την διαχείριση των ορυχείων.  Αν υπάρχει θέμα στην Πτολεμαΐδα, η λύση είναι φίλτρα και χρηστή διαχείριση, και όχι ....κλαψοχωνίαση, if you know what I mean.
(β) Δεν είμαι γιατρός και φοβάμαι τον καρκίνο όπως όλοι.  Και διαβάζω ό,τι εκλαϊκευμένο βρω, μπας και την γλιτώσω. Ο καρκίνος, λένε, προκαλείται από:  Τσιγάρα (25-30%), δίαιτα και πάχος (30-35%), ιώσεις και μολύνσεις (15-20%), ακτινοβολίες (10%) κλπ. Φυσικά και από ...περιβαλλοντικά. Από αυτά, λίγο σκοταδιστικά, φοβάμαι τα βενζινάδικα, τους διαλύτες, τα κινητά και τις ...πόλεις. Και τις νιτροσαμίνες!   Που όμως δεν ελέγχω και τα ξεχνάω.  Λυπάμαι επομένως την κάθε μαμά ή τον κάθε άρρωστο, αλλά το WWF σάς δουλεύει ψιλό γαζί, και είναι απατεώνες:  Μανιπουλάρουν συναισθήματα για να προωθήσουν οικονομικά συμφέροντα, και το κάνουν παριστάνοντας ότι νοιάζονται για κάτι.
Το καθόλου περίεργο είναι ότι το WWF, θεωρεί απαραίτητο τον λιγνίτη και το κάρβουνο στην Γερμανία, αλλά ...καρκινογόνο στην Ελλάδα.  Τα ζόμπυ του Ελληνικού WWF δεν τα πολυψάχνουν αυτά, απλά παπαγαλίζουν αυτά που τους υπαγορεύουν, οι ίδιοι που θέλουν να κλείσουν την Ελληνική βιομηχανία για να μην ενοχλεί την Γερμανική, και για να κάνουν οι ζωόφιλοι πιο φθηνές διακοπές στην Ελλάδα.
Προσωπικά ανησυχώ για την επάρκεια και την ποιότητα του λιγνίτη κοντά στην Μονάδα V, την ενεργειακή φτώχεια, την φτώχεια, την ανεργία, την ανάγκη αναγκαστικής μετανάστευσης, την αστυφιλία, την δουλοπαροικοποίηση, και την περίεργη παρείσφρηση περέργων ΜΚΟ στην ζωή μας.   Η φτώχεια σκοτώνει.  Η ανεργία σκοτώνει.  Θεωρείστε ότι το WWF όπως και η Greenpiss σας μανιπουλάρουν και σας αποβλάκωνουν. Αντιμετωπίστε τους σαν ξένους πράκτορες που κρύβονται πίσω από δήθεν καλές προθέσεις. Πράκτορες είναι, είτε είναι η συμπαθητική κοπελίτσα που μαζεύει συνδρομές, είτε αυτή που σας πραμυθιάζει με κλαψοχωνιάσεις.
archaeopteryxgr.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.