Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Καταρρέει η Αν.Ουκρανία: Και η Berkut στο Ντόνετσκ για να ενωθεί με τους φιλορώσους διαδηλωτές! (video)


Καταρρέει η Αν.Ουκρανία: Και η Berkut στο Ντόνετσκ για να ενωθεί με τους φιλορώσους διαδηλωτές! (video)

Ανακοίνωση έβγαλαν πριν από λίγο οι αστυνομικοί της Berkut που πλέον έχουν ενσωματωθεί εντος των ουκρανικών αστυνομικών ειδικων δυνάμεων: «Πλέον ο μόνος σκοπός μας είναι η υπεράσπιση του Ντονέτσκ! Είμαστε και εμείς μέρος του λαού, και ποτέ δεν είμασταν εναντίον του, ότι εντολές κι αν μας έδωσαν δεν θα εκτελεστούν!»
Οι δηλώσεις των Berkut έγιναν σε δημόσια θέα μπροστά στους κατοίκους του Ντονέτσκ, οι οποίοι απαντούσαν στις ερωτήσεις των πολιτών. Ήδη φαινόταν από τις προηγούμενες μέρες από την ιδιαίτερα αμυντική στάση τους, ότι δεν είχαν καμμια διάθεση να χτυπηθουν με τους πολίτες, κυριολεκτικά οι ασπίδες τους ήταν πολύ «βαριές» στα χέρια τους.

«Παιδιά, θα ειμαστε μαζί σας με ένα μόνο σκοπό. Να υπερασπιστούμε το Ντονέτσκ, ανήκουμε και εμείς στο λαό και δεν θα στραφούμε εναντίον του. Ποτέ δεν σηκώσαμε χέρι εναντίον ειρηνικών διαδηλωτων.Ότι ετντολές και εάν λάβαμε δεν θα εκτελεστούν» δήλωσε ένας εκ των διοικητών τους. «Οι αρχές του Κιεβου ήθελαν να μας διαλύσουν, αλλά αποφασίσαμε να ΄ρθουμε εδώ και να σας υποστηρίξουμε. Δεν είμαστε αρεστοί στην καινούρια (διορισμένη) κυβέρνηση στο Κίεβο, και το γνωρίζετε καλά. Παιδιά έιμαστε μαζί σας.»
Η ανατολικη Ουκρανία εχει επί της ουσίας αποσχιστεί από τη στιγμή που δεν υπάρχουν ούτε δυνάμεις ασφαλέιας ικανές κι πρόθυμες να επιβάλλουν την εξουσια του Κιέβου. Η απόσχιση έιναι πλέον de facto και οποιαδήποτε προσπάθεια αποτροπής της θα οδηγήσει σε λουτρό αίματος. Κατά κάποιο τρόπο μοιάζει να έχει γίνει αποδεκτό έστω και σιωπηλά. Οι προσάθειες της Δύσης θα στραφούν στο να κρατηθεί η Οδησσός, για να μην ενωθεί η Υπερδνειστερία με τη Ρωσία, και για να υπάρχει «φιλικό» για την Δύση λιμάνι κοντά στο ρωσικό στόλο, και μια διέξοδος στην Μαύρη Θάλασσα.
Ότι είναι να συμβεί θα έχει γίνει μέχρι τις εκλογές στις 25 Μαϊου. Όλα θα έχουν οριστικοποιηθεί μέχρι τότε. Αυτή θα είναι και η ημερομηνία ορόσημο.

hellasforce.com

1 σχόλιο:

  1. ενω εδω στο γιουνανισταν των καλαμιατιανων στραβολαιμιδων,,ποιοι ειναι οι δοσιλογοι που χτυπανε τον κοσμο και οι νταβατζιδες αριστεριστες της μουτζας που χτυπαγαν τους αγανακτισμενους???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.