Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Πούτιν:“Χρησιμοποιούν άρματα μάχης, πολεμικά ελικόπτερα και αεροσκαφη κατά του λαού τους; Είναι το λιγότερο τρελλοί. ” Πεδίο πολέμου η Μαριούπολη. Σε κίνδυνο οι Έλληνες της περιοχής…

PUTIN INTERVIEW UKRAINE


Συνεχίζει τον καταιγισμό κατά της ουκρανικής χούντας ο Πούτιν.
Ακόμα βαρύτερους χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε ο Πούτιν κατά την συνέχεια της συνέντευξης του σε πανεθνικό δίκτυο.

“Χρησιμοποιούν άρματα μάχης, πολεμικά ελικόπτερα και αεροσκαφη κατά του λαού τους; Είναι το λιγότερο τρελλοί. Πρέπει να εμποδιστούν”.
Αυτή η τελευταία φράση προφανώς υποδηλώνει και την στάση που θα τηρήσει εάν το Κίεβο δεν αποσύρει άμεσα τα στρατεύματα του από την Ανατολική Ουκρανία…

“Ανεξάρτητη Δημοκρατία” ανακήρυξαν το Ντόνετσκ οι πολίτες – οπλοστάσιο φασιστών βρέθηκε από τις πολιτοφυλακές στην Οδησσό.

donetsk-peoples-republic-01-16-04-14Αυτή είναι η σημαία της ανεξάρτητης δημοκρατίας του Ντόνετσκ την οποία ανακήρυξαν οι πολίτες και απαιτούν δημοψήφισμα για την αναγνώριση της. Εν τω μεταξύ στην Οδησσό εντοπίστηκε κρυσφήγετο φασιστών με βόμβες μολότοφ και άλλα πολεμοφόδια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τα εφόδια αυτά σε ανοιχτή διαδήλωση πολιτών ώστε να δώσουν αφορμή στον στρατό να πυροβολήσει όπως έγινε στην Μαριούπολη.
Όπως έγινε και στην Ελλάδα όπου προβοκάτορες εισχωρούσαν στους ειρηνικούς διαδηλωτές για να δώσουν αφορμή στις αστυνομικές δυνάμεις να επέμβουν.
molotov-cocktails-16-04-14


Πεδίο πολέμου η Μαριούπολη. Σε κίνδυνο οι Έλληνες της περιοχής…


Επικίνδυνα κλιμακώνεται η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία με την Μαριούπολη να έχει μετατραπεί σε πεδίο πολέμου, τους φιλορώσους αυτονομιστές να συγκρούονται με τις ουκρανικές δυνάμεις, τα τεθωρακισμένα (άλλα με ουκρανική κι άλλα με ρωσική σημαία) να κάνουν την εμφάνισή τους σε ουκρανικές πόλεις και την διεθνή κοινότητα να εναποθέτει τις ελπίδες της στην τετραμερή σύνοδο της Γενεύης, αν και η Δύση τορπιλίζει την κατάσταση.

Η Μαριούπολη είναι μία από τις δέκα πόλεις στην ανατολική Ουκρανία με έντονο το ελληνικό στοιχείο που σιγά-σιγά «γλιστρούν» από την κυριαρχία του Κιέβου καθώς οι φιλορώσοι αυτονομιστές αποδεικνύονται δύσκολος αντίπαλος.
pygmi.gr-olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.