Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Έτοιμος για θρίαμβο ο Ασαντ. Ζήτημα ημερών να πετάξει έξω τους ισλαμοφασίστες



Ο συριακός Στρατός έχει πλέον φτάσει στην παλαιά πόλη την οποία υπερασπίζονται μόλις 1000 αντάρτες χωρίς εφόδια πυρομαχικά και πρωτίστως χωρίς ηθικό

Μετά από δύο χρόνια μαχών η ανακατάληψη της πόλης Χόμς από τις κυβερνητικές δυνάμεις θεωρείται ζήτημα μερικών ημερών.

Ο συριακός Στρατός έχει πλέον φτάσει στην παλαιά πόλη την οποία υπερασπίζονται μόλις 1000 αντάρτες χωρίς εφόδια πυρομαχικά και πρωτίστως χωρίς ηθικό. Μετά από μήνες βομβαρδισμών εκατοντάδες από αυτούς είτε έχουν αποχωρήσει από την πόλη, είτε παραδόθηκαν, είτε επιθυμούν και διαπραγματεύονται να παραδοθούν.
Η τακτική του αποκλεισμού των περιοχών που οι αντάρτες διατηρούν σημαντικές συμπαγείς ομάδες, φαίνεται να αποδίδει και σύντομα η πόλη Χόμς άλλοτε προπύργιο της εξέγερσης κατά του Assad ετοιμάζεται να πέσει στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων.
Σε ένα δεύτερο μέτωπο, στα δυτικά της Δαμασκού οι κυβερνητικές δυνάμεις ολοκληρώνουν όπως φαίνεται την εκκαθάριση τους όρους Qalamoun από τις ανταρτικές ομάδες, προετοιμάζοντας την τελική επίθεση για την εξουδετέρωση και του τελευταίου θύλακα στην ορεινή πόλη τουριστικό θέρετρο Zabadani.
Στις μάχες στην περιοχή αυτή σημαντική είναι η συμμετοχή της λιβανέζικης οργάνωσης Hezbollah η οποία έχει στείλει στη Συρία χιλιάδες άνδρες για να βοηθήσουν το συριακό Στρατό.
Μετά από τις επιχειρήσεις αυτές οι σημαντικότερες ομάδες των ανταρτών θα βρίσκονται στα σύνορα με την Τουρκία από όπου και ανεφοδιάζονται, ενώ μικρότερες σε μέγεθος περιοχές βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών στα σύνορα με την Ιορδανία και στις αποκομμένες ανατολικές συνοικίες της Δαμασκού.
epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.