Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ = ΚΤΕΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ — ΔΙΑΔΩΣΤΕ

ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 1

  — ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΧΗΜΑΤΑ
   — Σήμερα στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου, είμαστε μάρτυρες μιας περιόδου βίαιης ανακατανομής του πλούτου —μίας καπιταλιστικής κρίσης. Η κρίση αυτή εκλαμβάνει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σε μία χώρα, όπως η Ελλάδα, στην οποία συναντάμε τον καπιταλισμό στην πιο χυδαία και διεφθαρμένη μορφή του. Μία χώρα που διαχρονικά κυβερνάται από το πιο παρασιτικό, το πιο απάνθρωπο —άρα και πιο παθολογικό— κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που τη μετέτρεψε σε οικονομικό προτεκτοράτο των τραπεζιτών ,του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των δυνάμεων εκείνων που ηγεμονεύουν μονοπωλιακά ως σύγχρονοι αποικιοκράτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

   — Αναφερόμαστε σε ένα πολιτικο-κοινωνικό σύστημα το οποίο για να μπορέσει να διατηρήσει και να αναπαράγει την εξουσία του τρομοκρατεί τον πληθυσμό και ενεργοποιεί τα πιο κτηνώδη ένστικτα για εξουσία, εξαθλιώνει και απαξιώνει τον άνθρωπο ενώ αναδεικνύει καθημερινά την απανθρωπιά ως βασικό συστατικό της υπόστασής του.
   — Τα καθημερινά πλήγματα που δέχονται οι εργαζόμενοι σε μισθούς, συντάξεις, ασφάλιση και εργασιακά δικαιώματα αποτυπώνονται με τον πιο επώδυνο τρόπο στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Πολιτικής.
   — Σε αυτό το πολιτικο-οικονομικό περιβάλλον εντάσσεται και η προσβλητική και απαξιωτική στάση των κυβερνώντων ενάντια στους πολίτες με αναπηρία παραβιάζοντας βασικές αρχές του ίδιου του αστικο-δημοκρατικού τους Συντάγματος περί ισονομίας και ισοτιμίας όλων ανεξαιρετα των πολιτών.



   — Καλούμε τους πολίτες με αναπηρία αλλά και όλους τους αλληλέγγυους να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στις απαξιωτικές πρακτικές απέναντι σε πολίτες με αναπηρία και να διεκδικήσουμε ενεργά τα δικαιώματά μας ως πολίτες.
ΠΗΓΗ: ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ.
tsoutsouneros.arvanitis.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.