Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Αντιχριστιανικά κέντρα διασπέιρουν νεοταξικά σενάρια για το πρόσωπο του Χριστού πριν το Πάσχα. «Αυθεντικός» ο πάπυρος που αναφέρεται σε σύζυγο του Χριστού λέει το Χάρβαρντ



Σχόλιο ΛΦ: Το Χάρβαρντ που κάνει διαλέξεις ο παπανδρέου για να ετοιμάσει τους νεοταξίτες ηγέτες του μέλλοντος. Του ΓΑΠ που τον ενοχλούν οι καμπάνες όπως μπορείτε να δείτε εδώ. Επιστήμη που κάνει στημένες έρευνες για τα αφετικά της. Δεν περιγράφω άλλο...

Ο μυστηριώδης πάπυρος στον οποίο ο Ιησούς φέρεται να μιλά
για τη σύζυγο και άλλες γυναίκες μαθητές του πιθανότατα δεν είναι πλαστός, καταλήγει μελέτη που δημοσιεύεται στην Θεολογική Επιθεώρηση του Χάρβαρντ. Το κομμάτι παπύρου, το οποίο οι ερευνητές ονομάζουν «Ευαγγέλιο της Συζύγου του Χρηστού» έχει μέγεθος πιστωτικής κάρτας, χρονολογείται στον 8ο μ.Χ. αιώνα και είναι γραμμένος στα κοπτικά. Περιήλθε στην κατοχή της Κάρεν Κινγκ, καθηγήτριας Θεολογίας του Χάρβαρντ, τον Σεπτέμβριο του 2012.

Η Κινγκ θεωρεί ότι το κείμενο δίνει μια εικόνα για το πώς σκέφτονταν οι πρώτοι χριστιανοί και το εάν «ο ιδανικός τρόπος της χριστιανικής ζωής ήταν αυτός ενός ανύπαντρου».
Το Βατικανό και άλλοι ακαδημαϊκοί είχαν σπεύσει να χαρακτηρίσουν πλαστό το εύρημα, όμως η εξέτασή του από ειδικούς του Χάρβαρντ -ραδιοχρονολόγηση στον πάπυρο και χημική ανάλυση της μελάνης- δείχνει ότι πιθανότατα είναι αυθεντικό.
Το κείμενο του παπύρου αποτελείται από οκτώ ως επί το πλείστον ευανάγνωστες γραμμές στο μπροστινό μέρος και έξι δυσανάγνωστες ξεθωριασμένες γραμμές στο πίσω μέρος.
«Ο Ιησούς τούς είπε, η γυναίκα μου...» γράφει το κείμενο κοντά σε μια σχισμένη γωνία. «Θα μπορεί να είναι μαθήτριά μου», «η Μαρία το αξίζει αυτό» και «θα σταθώ πλάι της προκειμένου να...».
Σύμφωνα με την Κινγκ, ο Ιησούς ουσιαστικά αναφέρεται στη μητέρα, τη σύζυγο και μια ακόμα γυναίκα καθώς συζητά με τους μαθητές του για εάν η «Μαρία» μπορεί να γίνει κι αυτή μαθήτρια.
Η Κάρεν Κινγκ διευκρινίζει ότι το κείμενο δεν αποδεικνύει ότι ο Ιησούς είχε παντρευτεί. «Ήταν ένα κείμενο που δημιούργησαν από τους Χριστιανούς για να δείξουν ότι οι γυναίκες που είναι μητέρες ή σύζυγοι μπορούν να είναι πιστοί του Ιησού» είπε η καθηγήτρια σύμφωνα με το Reuters.
«Γυναίκες, μια σύζυγος, μια μητέρα, μια κοπέλα που αναφέρεται ως "Μαρία" θα μπορούσαν να είναι μαθήτριες του Ιησού».
Η Θεολογική Επιθεώρηση του Χάρβαρντ δημοσιεύει ωστόσο και το σχόλιο του Λίο Ντέμπουιτ, αιγυπτιολόγου στο Πανεπιστήμιο Μπράουν, ο οποίος δηλώνει πεπεισμένος ότι ο πάπυρος είναι πλαστός, καθώς περιέχει γραμματικά λάθη που δεν θα έκανε ένας αρχαίος κόπτης.
Η Κινγκ λέει ότι απέκτησε το κείμενο το 2011 από έναν δωρητή που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος. Αυτός το είχε αγοράσει το 1999 από συλλέκτη, ο οποίος το είχε αποκτήσει στην Ανατολική Γερμανία γύρω στο 1963.
Το αμφιλεγόμενο «Ευαγγέλιο της Συζύγου του Ιησού» έρχεται να προστεθεί σε άλλα «ευαγγέλια» που έχουν έρθει στο φως τα τελευταία χρόνια και περιέχουν σημαντικές αποκλίσεις από τα επισήμως αναγνωρισμένα Ευαγγέλια. Παραδείγματα είναι το «Ευαγγέλιο του Ιούδα» και το «Ευαγγέλιο της Μαγδαληνής».
greeknation.blogspot.gr

2 σχόλια:

  1. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, παραμονές της Αναστάσεως του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού, ξερνούν τα σκυλιά το μένος τους προς τον Μεσσία, που αρνήθηκαν και σταύρωσαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και η συνέχεια επί της οθονης, με τα "επιστημονικώς τεκμηριωμένα" ντοκυμανταιρ του ΣΚΑΙ...ότι αντίθεο, αντιχριστιανικο, πάντα κάθε τέτοια εποχή...τους μάθαμε πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.