Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Jimmy Carter: Το Ισραήλ έχει πάνω από 300 πυρηνικές κεφαλές (το Ιράν είναι η απειλή κατά τα άλλα)



Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζίμι Κάρτερ, έκανε μια σειρά από αποκαλύψεις σχετικά με την πολιτική του εβραϊκού κράτους. Ο Κάρτερ είπε: «Λοιπόν, το Ισραήλ έχει 300, ίσως πολύ περισσότερες πυρηνικές κεφαλές. Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα. Και κάθε Ιρανός γνωρίζει ότι αν προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα, το Ιράν θα διαγραφεί από το πρόσωπο της γης, και επειδή πρόκειται για μια αυτοκαταστροφή, μια τέτοια απόφαση δεν πρόκειται να γίνει ποτέ δεκτή».


Παραδόξως, σημειώνει το ρωσικό Ρέγκνουμ, ο Κάρτερ δεν πιστεύει ότι το Ισραήλ έχει την ικανότητα να επιτεθεί στο Ιράν: «Δεν πίστεψα ποτέ ότι το Ισραήλ  έχει τη στρατιωτική δυνατότητα να χτυπήσει σε μια απόσταση 1200 μιλίων, να βομβαρδίσει αποτελεσματικά και αν επιστρέψει στης βάση. Μια τέτοια δυνατότητα θα την είχε μόνο με τις ΗΠΑ, αλλά δεν νομίζω ότι η Ουάσιγκτον έχει τη διάθεση να συμμετάσχει σε έναν τέτοιο σκοπό».


Ο Κάρτερ έδωσε επίσης έπαινο στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, για την «ηρωική εργασία του» που έχει ως στόχο την υπογραφή μιας ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.


Ο Κάρτερ, επίσης, επέκρινε έντονα τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου. Ο Νετανιάχου ζητά  την αναγνώριση του Ισραήλ, ως εβραϊκού κράτους, «ό, τι δεν μπορεί  να αποδεχθεί καμία αραβική κυβέρνηση», σημειώνει το δημοσίευμα.


Βαλκανικό Περισκόπιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.