Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Βουλγαρία: Θα κάνουμε τα πάντα για να ολοκληρωθεί ο South Stream. Και ο ΓΑΠ έκανε τα πάντα.. Για να μην γίνει

Βουλγαρία: Θα κάνουμε τα πάντα για να ολοκληρωθεί ο South Stream

Αποφασισμένη να κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο του αγωγού μεταφοράς φ. αερίου South Stream είναι η Βουλγαρία, όπως τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Κριστιάν Βιγκένιν.
Σε συνέντευξή του στο Itar-Tass ο κ. Βιγκένιν δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει πλήρης συμφωνία στη Βουλγαρία επί του συγκεκριμένου θέματος – όχι μόνο μεταξύ των αρχών αλλά και μεταξύ της αντιπολίτευσης και των κυβερνώντων κομμάτων. Για εμάς, ο South Stream είναι ένα σημαντικό πρότζεκτ».

Προσέθεσε ακόμη ότι «παρά την επιθυμία μας να βοηθήσουμε την Ουκρανία να σταθεροποιηθεί, βλέπουμε ότι η κατάσταση εκεί δεν πρόκειται να ηρεμήσει σύντομα [...] Η Βουλγαρία και ορισμένα άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. δεν πρέπει να είναι όμηροι της ουκρανικής αστάθειας».
Ο Βούλγαρος υπουργός Εξωτερικών παραδέχθηκε πως είναι αληθές ότι ένα μεγάλο πρόβλημα για τη Βουλγαρία και άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. είναι ότι σχεδόν το 100% του φυσικού αερίου που χρησιμοποιούν είναι ρωσικό και σημείωσε πως είναι αναγκαία η εξεύρεση εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Ωστόσο, όπως επεσήμανε, ο South Stream προσφέρει ένα ακόμη πλεονέκτημα, που είναι μια εναλλακτική διαδρομή για το ρωσικό αέριο.
Ως εκ τούτου τόνισε ότι «εάν μιλάμε για ενεργειακή ασφάλεια, για εμάς είναι σημαντικό το ρωσικό αέριο να έρχεται ανεξάρτητα από άλλες χώρες διέλευσης. Απ” αυτή την άποψη, η αξία του συγκεκριμένου έργου για τη Βουλγαρία είναι πολύ μεγάλη και γι” αυτό θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να το υλοποιήσουμε».
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η ΕΕ ανακοίνωσε ότι δεν θεωρεί πλέον τον South Stream προτεραιότητα και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε αρνητικό ψήφισμα για το μέλλον του έργου.
ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.