Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Με δυο πατρίδες και ξένης καταγωγής οι Βορειοηπειρώτες για τον Άλφα



Ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha την Πέμπτη 8 Μαΐου, παρουσιάζει τους ξένης καταγωγής υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, νομαρχιακούς συμβούλους και ευρωβουλευτές.
Στην αρχή του ρεπορτάζ η δημοσιογράφος Β. Πρέντζα προλογίζει: «Έχουν δύο πατρίδες, κατεβαίνουν υποψήφιοι γιατί ένιωσαν όπως λένε την ανάγκη να προσφέρουν στην Ελλάδα»


Πρώτος στο βίντεο εμφανίζεται ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον ΣΥΡΙΖΑ, Λαέρτης Βασιλείου, που στο παρελθόν δήλωνε περήφανος Αλβανός και τώρα στην προσπάθειά του να συλλέξει ψήφους λέει: «Ο ερχομός μου στην Ελλάδα δεν ήταν μετανάστευση αλλά επιστροφή στις ρίζες».
Την σκυτάλη παίρνει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στα Ιωάννινα Παναγιώτης Μάντης με καταγωγή απ' την Κάτω Επισκοπή. Κατά την ομιλία του στο 1:51 βλέπουμε λεζάντα να γράφει "Υποψήφιος Αλβανικής καταγωγής".
Τέλος, σειρά είχε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Λευτέρης Δημητρίου απ' τους Αγίους Σαράντα.
Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Δημητρίου, δεν γνώριζε την θεματολογία του ρεπορτάζ. Το τηλεοπτικό κανάλι είχε συμφωνήσει μαζί του για μια συνέντευξη στα πλαίσια της προβολής των υποψηφίων Ευρωβουλευτών. Τέλος μας τόνισε πως δεν αποδέχεται τον χαρακτηρισμό του ξένου και έχει μόνο μια πατρίδα, την Ελλάδα όπως όλοι οι Βορειοηπειρώτες.
Ποια είναι η δεύτερη πατρίδα των Βορειοηπειρωτών κατά το κανάλι Alpha πέραν της Ελλάδας; Προς πληροφόρησή τους, κανένας Βορειοηπειρώτης δεν θεωρεί πατρίδα του την Αλβανία.
himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.