Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Πούτιν: Κάποιοι προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου



Απόσυρση ρωσικών στρατευμάτων από την μεθόριο αλλά μόνο ομοσπονδοποίηση της Ουκρανίας δέχεται η Ρωσία. Επικοινωνία Πούτιν-Μέρκελ.
Οι νεοναζιστικές δυνάμεις στην Ουκρανία διεξάγουν πόλεμο εναντίον του πληθυσμού της χώρας και αυτό για άλλη μια φορά αποδεικνύει την ανάγκη να προφυλαχθεί η ιστορία του Δευτέρου Παγκοσμίου από τις προσπάθειες κάποιων να την ξαναγράψουν.

Αυτό δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε Κινέζους δημοσιογράφους. Θύμισε μάλιστα ότι Ρωσία και Κίνα είχαν προ τετραετίας υιοθετήσει κοινή δήλωση για τα 65χρονα της αντιφασιστικής Νίκης, όπου υπογραμμίζεται η κοινή τους θέση ότι «κάθε αναθεώρηση των αποτελεσμάτων του Β΄ Παγκοσμίου είναι ανεπίτρεπτη».
«Οι συνέπειες θα είναι εξαιρετικά επικίνδυνες και το μαρτυρούν αυτό τα σημερινά τραγικά γεγονότα στην Ουκρανία, οι ανεξέλεγκτες νεοναζιστικές δυνάμεις, που έχουν εξαπολύσει πραγματική τρομοκρατία εναντίον ειρηνικών ανθρώπων», υπογράμμισε ο Πούτιν.
Συνεχίζονται, εν τω μεταξύ, οι σποραδικές συγκρούσεις μεταξύ των ένοπλων αυτονομιστών ανταρτών και των ουκρανών στρατιωτών στις επαρχίες Λουχάνσκ και Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, την ώρα που ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή να επιστρέψουν στις βάσεις τους οι χιλιάδες ρώσοι στρατιώτες που έχουν συγκεντρωθεί εδώ και μερικές εβδομάδες στην μεθόριο.
«Σε κάποιες περιοχές (της ανατολικής Ουκρανίας) θα είναι δύσκολο να διοργανωθούν οι εκλογές», παραδέχθηκε ο μεταβατικός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ στην διάρκεια μιας συνάντησής του με τους κυβερνήτες των επαρχιών.
Ο μεσολαβητής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) για την Ουκρανία Βόλφγκανγκ Ίσινγκερ αναμένει ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν «λίγο ως πολύ» κανονικά, εκτός από τις ανατολικές περιοχές.
Σε τηλεφωνική  επικοινωνία Πούτιν-Μέρκελ εκφράστηκε η ελπίδα να συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ των αρχών του Κιέβου και αυτών της ανατολικής Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Νωρίτερα ο ρώσος πρόεδρος είχε ζητήσει από το Κίεβο «να τερματίσει άμεσα την κατασταλτική επιχείρηση και τη βία, καθώς και να αποσύρει τα στρατεύματά του», σε μια αναφορά στην επιχείρηση του στρατού στην ανατολική Ουκρανία.
pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.