Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Πούτιν σε παγκοσμιοποιητές: Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα, είμαστε στο πλευρό των φιλορώσων

vladimir-putin

«Η Ρωσία θα σταθεί στο πλευρό των φιλορώσων και θα ενισχυθεί στρατιωτικά έναντι των απειλών του ΝΑΤΟ. Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα. Μην αναμιγνύεστε στα εσωτερικά της Ρωσίας. Η Μόσχα θα χρησιμοποιήσει την επιρροή της επί των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία ώστε να επιτραπεί η διεξαγωγή μιας πλήρους έρευνας για τη συντριβή του μαλαισιανού επιβατικού αεροπλάνου, αλλά αυτό δεν φτάνει.»

Ο Πούτιν δεν μιλάει πολύ αλλά όταν μιλάει στέλνει σαφές μήνυμα στους σωστούς αποδέκτες. Έτσι κάλεσε τις δυτικές δυνάμεις να μην αναμιγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρα του. Μάλιστα, τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για να ενισχυθούν οι στρατιωτικές δυνατότητες της Ρωσίας, εξαιτίας κινήσεων του ΝΑΤΟ, αλλά και για να προστατευθεί η ρωσική οικονομία από «εξωτερικές απειλές».
Επίσης δεσμεύτηκε πως η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει την επιρροή της επί των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, ώστε να επιτραπεί η διεξαγωγή μιας πλήρους έρευνας για τη συντριβή του μαλαισιανού επιβατικού αεροπλάνου.
«Καλούμεθα να χρησιμοποιήσουμε την επιρροή μας επί των αυτονομιστών στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Εμείς φυσικά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, αλλά αυτό δεν φτάνει», δήλωσε ο Πούτιν κατά την έναρξη της συνεδρίασης του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, με συμμετοχή αξιωματούχων της άμυνας και των δυνάμεων ασφαλείας.
Ο ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε σε μια επίθεση τεθωρακισμένων των ουκρανικών δυνάμεων εναντίον του Ντονέτσκ, της μεγάλης πόλης της βιομηχανικής περιοχής του Ντονμπάς όπου έχουν οχυρωθεί οι αντάρτες. «Πρέπει τελικά να καλέσουμε τις ουκρανικές αρχές να σεβαστούν τους στοιχειώδεις κανόνες της αξιοπρέπειας και να εφαρμόσουν μια κατάπαυση του πυρός έστω και μόνο για όσο χρόνο θα χρειαστεί η έρευνα», δήλωσε.
Τα σχόλια του Πούτιν είναι η πρώτη λεπτομερής δημόσια απάντησή του στις δυτικές προκλήσεις σε σχέση με τον ρόλο της Ρωσίας στην Ουκρανία μετά την κατάρριψη του μαλαισιανού επιβατικού αεροπλάνου που στοίχισε τη ζωή σε 298 ανθρώπους.
Ο Πούτιν επανέλαβε την πεποίθησή του ότι οι διαδηλώσεις που ανέτρεψαν τον νόμιμο πρόεδρο Γιανουκόβιτς υποκινήθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από το εξωτερικό.
Ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε ακόμη πως, παρά τις δυτικές κυρώσεις, η Μόσχα θα σταθεί στο πλευρό των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία τους οποίους περιέγραψε ως τμήμα μιας λαϊκής εξέγερσης εναντίον ενός παράνομου πραξικοπήματος.
«Στη Ρωσία τίθεται ένα σχεδόν τελεσίγραφο: “Αφήστε μας να καταστρέψουμε αυτό το τμήμα του πληθυσμού που συνδέεται εθνοτικά και ιστορικά με τη Ρωσία και δεν θα επιβάλουμε κυρώσεις εναντίον σας», δήλωσε ο Πούτιν. «Αυτό είναι μια περίεργη και απαράδεκτη λογική».
pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.