Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

«Λεφτά υπάρχουν» – Ο αρχιερέας της διαπλοκής, Σημίτης τα… έχωσε στον καταστροφέα, ΓΑΠ


«Λεφτά υπάρχουν» – Ο αρχιερέας της διαπλοκής, Σημίτης τα… έχωσε στον καταστροφέα, ΓΑΠ

Ο Σημίτης, ο αρχιερέας της διαπλοκής, προσπαθεί να βγάλει την ουρά του απ” έξω… «Καθοριστικά συνέβαλε και η αμεριμνησία του ΠΑΣΟΚ από το 2007 και μετά. Αγνόησε σκόπιμα την οικονομική πραγματικότητα. Όταν ανέλαβε την κυβέρνηση το 2009 απροετοίμαστο, αναποφάσιστο και αλαζονικό, επέτεινε τον εκτροχιασμό», αναφέρει ο πρώην Πρωθυπουργός. Κουβέντα για τα δικά του αίσχη…

Κατά του Γιώργου Παπανδρέου και της ΝΔ βάλλει σε άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής για τη Μεταπολίτευση ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.
Χαρακτηριστικό πάντως είναι ότι ο πρώην πρωθυπουργός αποδίδει ευθύνες στη ΝΔ, για την πολιτική της από το 2004 και έπειτα, αλλά δεν κατονομάζει τον Κώστα Καραμανλή, ενώ κατονομάζει τον Γιώργο Παπανδρέου.
Ο Σημίτης αναφέρει ότι η ΝΔ χρησιμοποίησε πριν από τις εκλογές το 2004 το σύνθημα «ο Σημίτης έδωσε ό,τι είχε να δώσει» υπονοώντας ότι η ίδια θα έκανε νέες παροχές. «Πράγματι διόρισε χιλιάδες υπαλλήλους, κατήργησε φόρους, έδωσε παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις και πολλά άλλα. Αποτέλεσμα ήταν η κρίση» σημειώνει.
Για τον Παπανδρέου σχολιάζει ότι «διαβεβαίωσε πριν από τις εκλογές του 2009 ότι λεφτά υπάρχουν. Καθυστέρησε να πάρει μέτρα. Αποτέλεσμα ήταν η επέμβαση της ευρωζώνης.»
«Καθοριστικά συνέβαλε και η αμεριμνησία του ΠΑΣΟΚ από το 2007 και μετά. Αγνόησε σκόπιμα την οικονομική πραγματικότητα. Όταν ανέλαβε την κυβέρνηση το 2009 απροετοίμαστο, αναποφάσιστο και αλαζονικό, επέτεινε τον εκτροχιασμό» τονίζει.
«Ο διαδεδομένος λαϊκισμός που επιβάλλει έναν ανειλικρινή λόγο είναι ένα μόνιμο εμπόδιο που καθιστά αδύνατους σχεδιασμούς και ματαιώνει την αναγκαία συνέχιση μιας προσπάθειας ώστε να αποδώσει».
Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, «αναπόφευκτο προϊόν της μεταπολίτευσης. Ήταν αποτέλεσμα των πολιτικών χειρισμών μετά το 2004. Τα κόμματα αδιαφόρησαν από τότε για την υστέρηση της χώρας, τις συνέπειές της, την ανάγκη να συνεχιστεί η σύγκλιση προς την Ευρωζώνη. Στράφηκαν κυρίως στην ενίσχυση της εξουσίας τους με οποιοδήποτε μέσο και με όποιο αποτέλεσμα ήθελε να προκύψει. Άνθησε έτσι ανεμπόδιστα η λαϊκιστική πολιτική και η αποφυγή του πολιτικού κόστους. Ο εκτροχιασμός ήταν η αδήριτη συνέπεια.»
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.